directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC explica el seu relat en dos llibres on argumenten el perquè de les decisions dels darrers anys

Sergi Sol i Ignasi Llorente tracen el rumb estratègic dels republicans · Assenyalen amb noms i cognoms els grups mediàtics que consideren que els han estigmatitzat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

‘Un dels llibres és autoria d’un jove que ha arribat a l’independentisme per una motivació cultural i identitària, és a dir des del nacionalisme. L’altre hi ha arribat procedent de l’esquerra d’arrel socialista. Esquerra ha estat el punt de trobada de tots dos’. Així sintetitzava el Secretari de comunicació i imatge d’ERC, Ignasi Llorente, el que representa per a ell el seu partit. ‘El fet d’estar al mig, de normalitzar un discurs trencador i fer trontollar l’statu quo existent a Catalunya i que hagin arribat a governar el país dirigents no procedents de les 100 famílies de sempre, no ho han pogut pair uns determinats sectors empresarials i mediàtics i per això tenen a Esquerra permanentment en el punt de mira’, afegia Llorente.

Comparteix
   


Etiquetes
Aquests motius han motivat al cap de comunicació d’ERC, Sergi Sol, i a Llorente a publicar per aquest Sant Jordi ‘Carpe Diem, en el punt de mira’ i ‘La cuina d’Esquerra al descobert’ editats per Llibres de l’Índex. Sol relata -adobat amb un exhaustiu repàs d’hemeroteca- el tractament mediàtic de les decisions del partit de Puigcercós i Ridao en els darrers anys i destaca el que al seu entendre són acusacions totalment gratuïtes contra els independentistes. Opinadors com Víctor Alexandre, Antoni Puigverd o Pilar Rahola o el rotatiu La Vanguardia apareixen a l’obra. Per la seva banda, Llorente ha recopilat els argumentaris que des de l’aparell de comunicació del partit han facilitat a quadres i militants en els darrers dos anys i on es justifiquen les principals decisions i consecucions dels republicans en l’obra de govern.

Els llibres suposen una de les primeres accions de precampanya d’ERC que pretén així començar a trencar el discurs negatiu que asseguren que sovint es fa sobre ells en la major part de mitjans de comunicació. Fonts de la direcció del partit coincideixen a assenyalar que estan estudiant l’opció d’una distribució massiva de les dues obres entre els quadres de la formació per tal de ‘donar armes i moral al nucli dur de la militància per afrontar la recta final de la legislatura amb les piles carregades’.

Per finals de maig està previst que es publiqui un altre llibre de Joan Puigcercós en què el líder d’ERC conversa amb una sèrie de figures destacades del país sobre temes d’actualitat i projectes de futur.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
3 de maig de 2010, 11.02 h

Ui, quants nervis veig per Esquerra. La desesperació us fa recórrer al pamflet barat de darrera hora en forma de llibre, que el llibre sempre fa la impressió al populatxo de cosa seriosa i entenimentada. I dos llibres! Molt revelador, com també ho és comprovar que el partit difama l'Alexandre, quan fa uns anys, mentre va donar suport a Esquerra, no vaig llegir ni sentir enlloc cap agraïment del partit. Crec que d'això se'n diu ser sectari, mesquí i poqueta cosa, oi? Fixa't si és així q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jofresa fletxa Barcelona
29 d'abril de 2010, 18.57 h

Caram, si el Víctor Alexandre és tot això que dius, Jordi (del carrer Calàbria), com és que li doneu tanta importància? Com pot ser que algú que segons vosaltres no és ningú pugui enfonsar tot un partit polític? Es nota que la ràbia se us menja i que ara que veieu que Catalunya us farà fora per vividors a costa del país heu de buscar culpables. Us penseu que els catalans som idiotes? Aquest és el teu drama, xicotet, que mentre altres pensen, tu, amb el teu nivell de P3, només pots... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
22 d'abril de 2010, 09.46 h

Estem farts de vividors panxacontents regionalistes i estomacs agraits com el Víctor Aleixandre i intel·lectualoides de l'escola sociovergent, que li fan la feina bruta a l'establishment amb una falsa façana radical. Quant de vividor del cuento hi ha als Països Catalans i quant de mal li fan al país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.