directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Trànsit prepara un dispositiu especial per al cap de setmana amb motiu del pont de la Diada

Es mobilitzaran més de 650.000 vehicles al Principat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha explicat que aquest cap de setmana, coincidint amb el pont de l'Onze de setembre, es prepararà un dispositiu especial a les carreteres catalanes ja que hi ha un increment de la mobilitat a la xarxa viària. Segons ha explicat Pérez Moya, el pont de la Diada està 'entre els tres més conflictius de l'any' pels centenars de milers de desplaçaments. Els estudis sobre mobilitat que ha fet Trànsit comparant xifres de cap de setmana dels darrers anys indiquen que 'és el darrer pont vinculat a la temporada d'estiu i molta gent aprofita per sortir abans que els nens comencin l'escola'.
cua retencions caravana cotxes automòbils
Comparteix
   


Etiquetes
Josep Pérez Moya ha explicat que 'ens preocupa la mobilitat durant el pont de l'Onze de setembre' ja que en els darrers anys ha estat un cap de setmana 'complicat', perquè la gent aprofita 'per estirar les vacances', i per això està entre els 'tres més conflictius de l'any'. En aquest sentit, el director de Trànsit creu que si continua 'la calor i el sol' pot augmentar el nombre de vehicles que es desplacin per la xarxa viària, ja que 'detectem que la gent torna a partir del 15 d'agost i després surt puntualment en caps de setmana o aprofitant ponts', sempre 'abans del començament de l'escola, quan es normalitza la mobilitat a l'Àrea Metropolitana'.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, el pont de la Diada mobilitzarà més de 500.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona i al voltant de 650.000 arreu de Catalunya. L'operatiu especial de trànsit previst pel Servei Català de Trànsit s'inicia divendres 7 de setembre a les tres de la tarda amb la sortida, que es perllongarà fins dissabte al matí. El retorn dels vehicles es durà a terme el diumenge 9 de setembre i el dimarts 11.

El pont de l'Onze de setembre, una de les operacions de trànsit més complicades de l'any, és un període festiu en què hi ha una mobilitat molt elevada arreu de la xarxa viària catalana, amb especial incidència a les vies distribuïdores del àrea metropolitana de Barcelona cap a les costes de Girona i fonamentalment cap a la Costa Daurada de Tarragona. També es veuran afectades vies de la xarxa principal que comuniquen amb zones de muntanya de Lleida i la zona nord de Barcelona.

Trànsit preveu que la sortida tingui les intensitats màximes de circulació entre les cinc i les deu de la nit divendres i entre les onze i les dues de dissabte. El retorn es concentrarà sobretot el dimarts 11 de setembre a la franja horària de les cinc a les onze de la nit, però en el cas que les condicions meteorològiques no fossin favorables aquest retorn podria esglaonar-se i avançar-se el diumenge 9.

Per la seva part la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra mobilitzarà una mitjana de 348 agents cada dia del pont i realitzaran un total de 367 controls d'alcoholèmia i 268 de velocitat. Entres les mesures especials que es posen marxa, de cara a incrementar la capacitat viària i descongestionar, hi hauran carrils addicionals a l'AP-7, al Papiol, el Vendrell i el Mèdol, divendres i dissabte. Diumenge i dimarts hi haurà carrils addicionals també a la AP-7, a Vilafranca del Penedès, Hostalric, el Papiol, i Maçanet de la Selva, a la C-32 al Garraf, Vilassar i Arenys de Mar, la C-31 a Calonge i la C-654 a Cassà de la Selva.

També es destaca que dos trams on s'estan executant obres a la C-35 i la C-16 poden originar intenses retencions al llarg de tot el pont. En concret són les obres de desdoblament de l'autovia a la C-35 en el tram entre Videres i Llagostera a la zona de la Costa Brava; i les obres del segona part del desdoblament de l'Eix del Llobregat (C-16) entre Berga i Puig-Reig.

Trànsit conclou que les vies més conflictes durant la sortida i el retorn seran l'autopista AP-7, tant a l'extrem sud de Tarragona i Altafulla com a l'extrem nord de la Roca del Vallès, Fogars de la Selva i Sant Celoni, la N-340 al seu pas per la demarcació de Tarragona a les localitats de Altafulla, el Vendrell i Roda de Barà, i l'autovia A-2 a entre Abrera i Collbató. Aquest punt presentarà congestió sobre tot els dies d'operació sortida.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.