directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao reclama a Álvarez "xifres clares" i a Zapatero que es reuneixi amb Montilla i deixi de "fer la pinça" al Govern

La situació no millora i el Govern espanyol viu de "fer-se fotos" amb Hereu i companyia

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat aquest dijous que Catalunya 'ja no viu mai més de fotos ni d'explicacions' ni 'promeses i paraules' de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, sinó que necessita 'xifres clares, concretes i precises'. Ridao ho ha dit després de la reunió mantinguda per Álvarez dimecres amb representants de la societat civil catalana i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Ridao ha demanat al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que es reuneixi amb Montilla i que 'deixi de fer la pinça al Govern a partir d'algunes entitats i d'un alcalde' que 'no és representatiu del conjunt del país'.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
Ridao ha precisat que la ministra de Foment 'té tot el dret a reunir-se amb qui vulgui', però ha afegit que 'Catalunya ja no viu mai més de fotos ni d'explicacions' i creu que 'hores d'ara ja no es tracta d'escoltar les justificacions, les promeses, les paraules de la ministra, sinó que el que calen són xifres clares, concretes i precises'.

El dirigent republicà ha instat Zapatero, 'si és digne, no s'escapoleix i té clar el que pensa fer', a reunir-se amb el president de la Generalitat, José Montilla, i 'deixar de fer la pinça al Govern a partir d'algunes entitats i d'un alcalde que governa la ciutat amb minoria i que incompleix els acords del plenari del mateix ajuntament'. Ridao ho ha dit en referència a Hereu i a que aquestes acords 'obligaven a mantenir la reunió acompanyat dels partits polítics amb representació municipal'.

De fet, Ridao ha remarcat que Hereu 'no és representatiu del conjunt del país', tot recordant que les infraestructures és una 'problemàtica que afecta a Catalunya'. El portaveu parlamentari republicà creu que es continua 'assistint a un bullir l'olla, a una sèrie de fotos més aviat fàcils', però que mentrestant no hi ha concrecions en aspectes com el sistema de càlcul de la disposició addicional tercera de l'Estatut, que parla de les inversions de l'estat a Catalunya, o bé sobre el disseny del nou model de finançament.

En aquest sentit, ha apuntat el vicepresident econòmic espanyol, Pedro Solbes, com 'qui té la clau de bona part dels problemes de Catalunya'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Martí Ferran fletxa Barcelona
7 de setembre de 2007, 19.32 h

Aquesta situació és un bon exemple de les dues maneres que el nostre govern pot enfocar els temes: des d'una òptica d'administració gestora de segon grau (estil Diputació o Consell Comarcal, per entendre's) o amb sentit d'estat

S'imaginen un Comissari de la Unió Europea convocant alts empressaris espanyols i l'alcalde de Madrid per discutir amb ells decisions que afectessin tot Espanya?

Què diria/faria el govern espanyol? Encara que ben segur que cap Comissari europeu gosaria fer aq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel·lí Ferrer fletxa Vilanova i la Geltrú
7 de setembre de 2007, 18.32 h

Sr. Ridao, xifres clares seran quan es publiquin les balances fiscals. L'any 2004 el Sr.Carod va ameneçar molt fort que ERC no donaria suport als pressupostos de l'estat si no es publicaven les balances fiscals. Han passat 3 anys i ERC ha anat donant suport al PSOE a Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.