directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Calen gestos d’insubmissió a Espanya

Celrà demana als municipis "lliures i sobirans" que treballin plegats contra "l'ofensiva" de l'Estat

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

Més de 200 persones s'han agrupat aquest divendres a l'Ateneu de Celrà per mostrar el seu suport al primer consistori que ha estat denunciat per l'Estat per haver-se declarat territori lliure i sobirà a través d'una moció aprovada en el ple del setembre passat. L'acte ha agrupat a membres i representants de l'Associació Nacional Catalana, l'Associació de Municipis per la Independència, d'ERC, ICV i la CUP que han denunciat "l'opressió i exterminació" que fa l'Estat per acabar amb la voluntat del poble català. "Tots els municipis han de treballar plegats per donar una mateixa resposta i aturar l'ofensiva de l'estat espanyol", ha demanat l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà. Calen gestos d’insubmissió fiscal, retirada de banderes espanyoles, esportistes que es neguin a jugar amb la selecció espanyola, o no és veritat que anem cap a l’estat propi?




Més de 200 persones entre veïns de Celrà i membres de tota mena d'entitats, partits i associacions han mostrat el seu suport als municipis denunciats per declarar-se territoris lliures i sobirans.
Més de 200 persones entre veïns de Celrà i membres de tota mena d'entitats, partits i associacions han mostrat el seu suport als municipis denunciats per declarar-se territoris lliures i sobirans.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Insubmissió a Espanya

L'Ajuntament de Celrà va ser el primer consistori que l'estat espanyol va denunciar per haver-se declarat territori català lliure i sobirà. Davant d'aquesta situació, el consistori va decidir tirar endavant un acte de suport a tots aquells ajuntaments que haguessin estat denunciats tant per haver aprovat les mocions sobiranistes com per haver lliurat els impostos de l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana o haguessin retirat la bandera espanyola dels consistoris. Segons l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, en total es tracta d'una desena de municipis catalans afectats per aquesta mena de denúncies. 
 
Aquest divendres al vespre, l'Ateneu de Celrà s'ha omplert de gom a gom amb veïns del poble, membres d'entitats locals independentistes com 'Celrà per la Independència', regidors, alcaldes afectats d'arreu del territori i membres de partits polítics com ICV, ERC, CUP i de l'Assemblea Nacional Catalana o l'Associació de Municipis per la Independència. Durant l'acte, que ha comptat amb diversos parlaments de diputats d'ERC i ICV tals com Roger Torrent o Marc Vidal, s'ha visualitzat un curtmetratge que han fet veïns del poble gironí en suport al seu ajuntament. 

Si anem cap a l’estat propi, cal començar a fer gestos clars per la insubmissió a Espanya 
 
"Es tracta d'un acte de desobediència contra les denúncies que s'han interposat i per mostrar que el poble català vol lluitar per defensar els seus interessos", ha insistit Cornellà. Una idea que ha compartit el vicepresident de l'ANC, Carles Castellanos, i el secretari de l'AMI i alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, que han criticat "l'opressió i l'exterminació" que està fent Espanya en contra del poble català. "Fa anys que ens intenten esborrar del mapa però no poden perquè mantenim una voluntat fèrria", ha destacat Ximenis. L'acte de suport també ha comptat amb els alcaldes d'altres municipis catalans denunciats tals com Alella o Gallifa. 
 
El batlle de Celrà ha demanat a tots els municipis interessats en la defensa de la independència de Catalunya i el dret a decidir que treballin "plegats i junts", aportant una resposta unitària, per aturar "l'ofensiva" de l'estat espanyol. A més, ha ressaltat que aquest acte de suport social i polític és només el començament d'una mobilització ciutadana i dels municipis en defensa del dret a decidir. "Esperem que aviat es reprodueixin actes com aquests a altres localitats catalanes", ha assenyalat l'alcalde de Celrà. 
 
En principi, aquest proper dilluns dia 21 de gener, el consistori de Celrà ha d'entregar tota la informació sol·licitada per l'advocada de l'Estat al jutjat contenciós de Girona.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
elmeu fletxa lleida
20 de gener de 2013, 22.02 h

Prenem nota del titular..


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
20 de gener de 2013, 10.39 h

Quan anem junts vencem, doncs endavant. L'argument és f'acil, quan el estado tregui de la crisi als catalans primer (amb el que ens deu i si té crisi econòmica la qual cosa no em crec, perquè en tenen per robar i comprar armament així com per pagar ministeris que no calen) que de moment ja fariem amb la meitat, després españa creant llocs de treball betllant per l'estat del benestar. Quan ho tinguin ben endressadet que es fotin en el que vulguin, si poden, hauran passat tants anys, que p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
20 de gener de 2013, 05.16 h

FER Servir Criatures nens hi nenes contra la seva voluntat sels Enganya els fam chantaje crideu INDEPENDENCIA hi tindreu un regal lo mateix que ala Dictadura repateixo , fe servir les criaturas al SERVEI DEL GOVERN CATALÀ Que despres els fa estudiar en BARRACONS he no fa res per els Nens els treu Professors hi Metges els tanca Hospitals hi serveis de Urgencia de Nit perjudica als nens HIPOCRITES HI Falsos politicos COVARDS Fer servir a criatures a nens m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
20 de gener de 2013, 05.09 h

Que voleu hus digui es de fals hi hipocrita oportunista fer servir alas criatures en benefici delspolitics he es cruel he , aixo FRANCO la Dictadura tambe hufeia els nens criatures cridan VIVA FRANCO per que algrans els deien que hudiguesin ho soi no no tindrien cap regal he n JO Son gran hi no CRIDO INDEPENDENCIA Per que ducto la tinguen mai ara ja fam un acord DESCAFEINADO DE Sobirania per que hi pogui entrar el P.S.O.E. = P.S.C. Quina vergonya hi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
20 de gener de 2013, 04.59 h

Insubmissió a Espanya hi ala seva llengua Espanyola , podria ser no anar mirar Pel--licules fetes doblades nomes en Castallà BOICOT TOTLO CASTALLÀ Per ejemple No compreu LLIBRES ques se poguin escriura en LLENGUA Castallana ni compreu musica en castallà he NO Compreu productes que vinguin de la Resta de Espanya que vinguin de fora de Catalunya he . Ja molt per lluitar i demostrar no volem sapiguer res de Espanya no compreu els seus Productes en especial ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi fletxa CATALUNYA
19 de gener de 2013, 21.00 h

#11 Que tal si fas com ell i t'empadrones a espanya,per exemple?,jo pago perquè vull i m'estimo la meva nació, Catalunya.El que no vull és que els meus impostos financïin altres zones deficitàries cròniques.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi fletxa CATALUNYA
19 de gener de 2013, 20.58 h

#1 Pregunta-li a ton pare a quina edat el feien aixecar el braç.Per cert,pots penjar l'article on es menciona aquest fet?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
19 de gener de 2013, 19.41 h

#11 Mira tu que savi, el neng. De poder, podem enviar-vos a fer punyetes a tots els franquistes maleducats, oi que sí?

Aquí qui ens roba no és pas la Generalitat, sinó Madrid. Això ho sap tothom, fins i tot els discapacitats mentals. Tu no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Antonio fletxa Tarrasa
19 de gener de 2013, 19.30 h

Podemos hacer insumisión con los impuestos directos ( salvajes por cierto ) que cobra la generalitat?El tramo del IRPF que cobra la generalitat es un 3% más que el resto del estdo Español. Hasta un hijo del patriota Jordi Pujol se ha censado en Madrid para poder rebajarselo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Antonio fletxa Tarrasa
19 de gener de 2013, 19.26 h

#2 Si pero si luego lo hacen personas con ideas contrarias a las tuyas , note quejes! y no lo critiques!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.