directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

El vicepresident s'interessa pels preparatius de la fira Bio-Àsia 2008, on Catalunya serà el país convidat

És la gran fira anual de Biotecnologia del continent

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha reunit aquest dijous amb els responsables de la Bioregió de Catalunya per conèixer com avancen els preparatius de la fira Bio-Àsia 2008, on Catalunya serà el país convidat, tal com es va acordar el passat mes de febrer amb l'All India Biotech Association (AIBA) en el viatge institucional a la Índia. Carod vol saber quin és el ritme de confirmacions a la trobada tant d'organismes públics com d'empreses privades.
carod-rovira bioàsia
Comparteix
   


Etiquetes
La Bio-Àsia és una gran fira anual de biotecnologia d'aquest continent, on hi participen un total de dotze països: Xina, Índia, Iran, Israel, Japó, Filipines, Pakistan, Singapur, Aràbia Saudita, Sri Lanka, Tailàndia i Malàisia. Alguns d'ells, com Japó, són capdavanters en el terreny de la biotecnologia i la biomedicina, ha assenyalat Carod, i per això és 'tant important' participar a la fira.

En el marc del viatge que el vicepresident del Govern va realitzar a l'Índia fa alguns mesos, el president de la Fundació Bioregió, Manel Balcells, va signar un 'protocol d'intencions' amb l'All India Biotech Association (AIBA), la principal associació índia sobre biotecnologies, que estableix una col·laboració institucional per al coneixement i coparticipació d'experiències en aquesta matèria.

El protocol obre la porta a l'intercanvi d'informació entre les dues entitats i permet ser una pista d'aterratge bilateral per a empreses catalanes d'aquest camp que vulguin internacionalitzar-se i instal·lar-se a l'Índia i també venia acompanyat de la invitació de l'associació índia perquè Catalunya fos el país convidat a la Bio-Àsia de l'any 2008.

A banda d'aquesta visita, Carod també ha fet un recorregut per l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars (l'ICCC), la feina del qual ha valorat positivament i ha destacat com els recursos públics que s'hi estan destinant 'estan sent magníficament ben utilitzats i tenen conseqüències positives per als catalans' i per a la resta de la humanitat. Carod ha remarcat el fet que, malgrat que l'institut es va crear fa poc temps, ja s'ha convertit en 'un centre de referència a nivell mundial i és un element d'orgull i autoestima' per a tots els catalans. Pel vicepresident, l'ICCC és un 'exemple fantàstic' de centre d'excel·lència i de com a Catalunya hi ha gent 'perfectament preparada per realitzar aquestes activitats'.

L'ICCC és un centre integrat per la Generalitat de Catalunya, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Universitat Autònoma de Barcelona. Està dirigit a proporcionar un nou impuls a les activitats de recerca, desenvolupament i innovació, considerades claus per a la futura competitivitat de Catalunya. L'ICCC desenvolupa investigacions en l'àmbit vascular i de les malalties del cor, amb competència internacional.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.