directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Escòcia no té cap intenció de marxar de la UE

"Espero que si Cameron fa un referèndum per sortir de la UE, Escòcia ja sigui un estat membre independent", diu en una carta la viceprimera ministra Nicola Sturgeon

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Londres (ACN).- La viceprimera ministra escocesa i encarregada del referèndum d'independència, Nicola Sturgeon, ha escrit als 27 estats membres de la Unió Europea per garantir-los que Escòcia "no té cap intenció de marxar de la UE". En una carta difosa pel govern d'Edimburg, Sturgeon ha assegurat que els escocesos entenen "els beneficis de ser membres" del club europeu i de treballar "conjuntament" amb la resta de socis. "No tenim cap intenció de marxar de la Unió Europea. Al contrari, intentarem ser un soci constructiu de la Unió treballant amb altres estats membres per maximitzar els beneficis dels quals hem gaudit en els darrers 40 anys", diu Sturgeon a la carta, dirigida als ministres d'Exteriors europeus.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Coincidint amb el debat al Regne Unit iniciat pel primer ministre David Cameron sobre la possible celebració d'un referèndum per sortir de la Unió Europea, Escòcia ha volgut intervenir per defensar la seva intenció de convertir-se en membre de ple dret del club. "Espero sincerament que si el primer ministre Cameron organitza un referèndum de 'dins o fora' de la UE, Escòcia ja sigui un estat membre independent i estigui jugant el seu paper com a soci valuós i actiu dins de la Unió Europea", defensa Sturgeon a la carta.

Sturgeon intenta a la seva missiva "garantir" als estats membres que si Escòcia vota a favor de la independència, el nou estat "treballarà amb el Regne Unit i la resta de la Unió Europea" de forma "constructiva" i sense desestabilitzar la política europea. A més, contraposa el posicionament d'Edimburg amb el del govern britànic, que planteja una consulta per sortir de la UE.

"El govern escocès considera que hi ha raons per reformar alguns aspectes de la UE", assegura Sturgeon, però matisa: "Però entenem que aquestes reformes ambicioses només es poden aconseguir amb el diàleg amb els estats membres des de dins de la UE". En aquest sentit, la viceprimer ministra escocesa assegura que el seu govern no dóna suport al referèndum proposat per Cameron i espera ser fora del Regne Unit si mai s'arriba a celebrar.

L'executiu de l'independentista Alex Salmond ha criticat la decisió del primer ministre britànic, David Cameron, de prometre un referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la UE. Els independentistes defensen que amb aquesta consulta, els unionistes es queden sense arguments a l'hora de criticar el referèndum d'Escòcia i una eventual sortida del nou estat independent de dins de la UE. Segons l'executiu escocès, Escòcia està en un "major risc" de sortir del club europeu si es queda al Regne Unit que si escull la via de la independència.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
28 de gener de 2013, 12.23 h

Tan fàcil que resulta un divorci o una separació si la teva parella és una persona CIVILITZADA, i en parlo per experiència personal; i tant com es pot embolicar la troca si es tracta d'una persona ignoranta i mal intencionada per culpa dels seus complexos, sembla ser.

En el cas de Catalunya i Espanya está quedant molt clar qui és qui, qui és la persona civilitzada que parla de la llibertat de poder buscar el propi camí, i la persona que parla de prohibicions i de càstics segons unes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de gener de 2013, 12.01 h

http://www.youtube.com/watch?v=o8fnZ7ERD74&feature=player_embedded

Catalans i catalanes ajudem a internacionalitzar el nostre cas. Difonguem videos en anglès com aquest que expliquin la nostra situació a la comunitat internacional. Que tot el món sàpiga qui som i que volem els catalans.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.