directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La UB, UAB i la UPF imparteixen cursos a 40 alumnes procedents de les sis universitats més prestigioses dels Estats Units

Durant 3 setmanes fan un curs introductori de llengua i cultura catalanes abans d'incorporar-se a les classes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

 La Universitat de Barcelona, l'Autònoma de Barcelona i la Pompeu Fabra impartiran cursos, d'entre sis mesos i un any, a gairebé una quarantena d'alumnes procedents de les sis universitats més prestigioses dels EUA –Brown, Chicago, Northwestern, Cornell, Harvard i Priceton-. Una iniciativa engegada pel 'Consistorium for Advanced Studies in Barcelona' (CASB). La professora de la Nortwestern University, Elisa Martín, ha explicat que 'no és un programa de llengua sinó de formació de gran rigorositat acadèmica' el qual permet 'explorar' aspectes rellevants des de la perspectiva social, política i cultural catalana.
Per la seva banda, el professor de la Universitat de Chicago i un dels promotors del programa, Mario Santana, ha explicat que els alumnes seleccionats han estudiat dos anys de llengua, catalana o castellana, i tenen un expedient acadèmic de qualitat.

Les activitats del programa d'estudis va iniciar-se el passat dilluns on participen un total de 37 alumnes, dels quals el 35% s'hi quedaran durant tot un any. Durant tres setmanes inicien un curs introductori sobre llengua i cultura catalanes i posteriorment s'incorporen als cursos reglats de grau de les tres universitats que prèviament hagin escollit.

El director del programa Advanced Studies in Barcelona, Juanjo Romero, ha dit que la finalitat 'no és tenir el major nombre d'estudiants sinó els millors estudiants, per així poder tenir més contacte amb l'alumne'. Tots els cursos s'imparteixen en català o castellà, amb la 'prohibició' que cap d'ells pot ser en anglès, ha dit Romero.

Els estudiants procedeixen de diferents carreres universitàries, la majoria d'Humanitats, tot i que també s'hi troben llicenciats en Arquitectura i Història de l'Art, Lingüística, Matemàtiques i Biologia.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Gerardo G. fletxa Barcelona
9 de setembre de 2007, 02.56 h

"el castellà també es parla a Catalunya i és oficial per imposició de l'Estat espanyol"

Dios mío!! Soy el engendro resultante de una imposición!!!

Buaaaaaa!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Àngels Folch fletxa Sabadell
7 de setembre de 2007, 16.49 h

En principi, aquesta sembla una notícia positiva. I dic en principi perquè caldria saber la lletra petita i les dades reals del què ralment passarà. Ja estem molt escamats amb aquestes qüestions: una cosa és el text i l'altra la interpretació que se'n fa (en la interpretació ha estat precisament on sempre ens han pres el pèl), una cosa és el que es planifica i l'altra cosa el que acaba passant, una cosa és el paper i l'altra la realitat.
Segons la notícia, aquests estudiants han estu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.