directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Associació de Municipis per la Independència doble fletxa

Petició al PSC per fer de Barcelona un municipi per la independència

L'AMI demana, també a ICV ,que facilitin els cinc vots que falten per aprovar per majoria al ple que la capital s'afegeixi als municipis per la independència

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president de l'AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha demanat al PSC que "permeti" que la ciutat de Barcelona s'adhereixi a l'associació. En una reunió al Parlament, Vila d'Abadal ha fet una crida a la comitiva socialista, amb Pere Navarro al capdavant, i també a ICV, que "ajudin" i emetin els cinc vots que fan falta per aprovar per majoria absoluta al ple que la capital catalana s'hi afegeixi al costat dels regidors de CiU i ERC. "Hi ha una sensibilitat dins del PSC a favor d'aquest procés i es podria explicar" permetent l'entrada de municipis grans del PSC a l'entitat, que a hores d'ara ja té 70 alcaldes socialistes adherits

Comparteix
   

Nova reunió entre partits polítics i representants de l'Associació de Municipis per la Independència. El president de l'entitat i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i nou alcaldes més, s'han reunit amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i quatre dirigents més, aquest dimarts al Parlament. 

Vila d'Abadal ha qualificat la trobada de "coordial" i ha explicat que han demanat al PSC que, tal com també pot fer Iniciativa, ha afegit, desencallin els cinc vots que fan falta per tal d'aprovar per majoria al ple que Barcelona s'adhereixi a l'AMI. "Hi ha una sensibilitat dins del PSC a favor d'aquest procés i es podria explicar" la diversitat d'opinions en l'eix nacional permetent, per exemple, que ciutats grans també s'adherissin a l'entitat, ha dit Vila d'Abadal. 

El president de Municipis per la Independència creu que la decisió serviria per "donar un missatge d'abaixar el nivell intern de divergència" i per tant constatar que des del municipalisme els socialistes defensen el dret a decidir -principi que defensa també l'AMI-. "Estic a favor del dret a decidir i una part també a favor de la independència, com a la realitat", ha parafrasejat Vila d'Abadal. 

A més, l'alcalde de Vic creu que permetria així també rebaixar a "posicionaments no tan radicals" pel que fa a l'estat propi i al mateix temps donar "gruix" de ciutats importants a l'entitat . 

Segons Vila d'Abadal, Pere Navarro "no s'ha tancat" a donar el vist-i-plau de Barcelona, malgrat que també han deixat "clar" que "vol una federació dins de l'estat espanyol". 

El portaveu parlamentari del PSC; Maurici Lucena, ha afirmat que el PSC és un partit "transversal" amb "sensibilitats" diverses en l'eix nacional, i defensa que malgrat que el PSC és partidari del no a la independència hi ha dins del partits militants independentistes. 

70 alcaldes del PSC a l'AMI

L'AMI té a les seves files 70 alcaldes adherits, 44 dels quals amb majoria al govern local. Formen part del total de 642 municipis totals 

A la reunió hi ha assistit a banda de Navarro, el portaveu Maurici Lucena, i les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet i Barberà del Vallès, Núria Parlón i Anna del Frago. També hi havia l'alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà, Xavier Vilamala, que està adherit a l'AMI. 

Des de municipis per la independència, hi havia els alcaldes de Montblanc, Alella, Berga, Solsona, Balaguer, Caldes de Montbui i Santpedor. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
manel.cat fletxa cat lliure
15 de setembre de 2013, 19.30 h

#2 Deus al·lucinar per la empanada mental-fascistoide-ecspaÑola que porteu al cap els que -encara- espereu quelcom bo dels socialistes ecspaÑols. Espero que la gent intel·ligent del psc (i conec més d'un- no trigui gaire en esborrar-se d'un partit que només te un objectiu: obeir als seus amos psoeros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Francesc fletxa Barcelona
5 de febrer de 2013, 17.53 h

Soc de fora, em va interessar el coneixement de la vostra cultura. Saber les grans agressions que haver-ho patit. Crec que interpretar be per què defenseu, no tots/tes, la vostra llengua. vaig entendre que un poble que perd la seva identitat és un poble mort en la seva autoestima. Faig compatible la meva estimació a la meva terra amb una gran admiració a tot el que representa Catalunya. Em sembla que el que no entengui això ha de ser per manca de mesura en el seu cervell. El gran problema ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
PereelDigne fletxa Granollers
30 de gener de 2013, 20.07 h

Haurem de tornar a ensenyar la foto que molts anys enrera es va publicar contra els regidors que es van negar a donar una subvenció per ensenyar la llengua catalana? Tant si surt bé com si no, estaria molt bé publicar una orla amb els nom i la foto de tots els regidors i regidores que estan en contra que la nostra nació pugui ser lliutre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
29 de gener de 2013, 22.50 h

El PSC-PSOE, és una franquícia del Partido "Socialista Obrero" Español, com les franquícies congelades de l’esquerra espanyola, si els de la famosa dita de ‘España, antes roja que rota’, que fa gaudir l’oligarquia financera, terratinent, eclesiàstica i militaroide Madrilenyo-Castellana després de conquerir els quatre Estats que restaven de la Corona d’Aragó. I que pretenen perpetuar la submissió i explotació del poble Català eternament això sí amb bones paraules i reform... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles V fletxa Vilanova
29 de gener de 2013, 21.54 h

"permetria així també rebaixar a "posicionaments no tan radicals" pel que fa a l'estat propi "?????????????
Està suggerint al PSC que s'afegeixi per tal d'aigualir els plantejaments? Al PSC deuen al·lucinar, i jo també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Catalonia: Europe's Next Country? fletxa www.helpcatalonia.cat
29 de gener de 2013, 21.48 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video gravat per dos nois dels Estats Units que participen a la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 i expliquen en anglès a tot el món què és Catalunya i que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.