directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy atribueix el bloqueig del TC a la marginació del PP en el procés estatutari

Fa responsable el PSOE de no haver-ne renovat els magistrats

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del PP, Mariano Rajoy, ha atribuït aquest dijous el bloqueig en què es troba el Tribunal Constitucional espanyol, tant pel que fa a la sentència de l'Estatut com a la seva renovació, en part a la marginació del PP del procés estatutari. En la seva intervenció durant la presentació a Barcelona del llibre 'La revolución imparable' de l'exministre de Ciència i diputat del PP al Congrés Juan Costa, Rajoy ha vingut a replicar al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i al PSOE que la responsabilitat del bloqueig de la renovació de l'alt tribunal no és del PP, que el 2008 va presentar al Senat per via de les comunitats autònomes que governa dos candidats pel TC que Zapatero va vetar.
mariano rajoy, ppc, partit popular, alícia sánchez camacho
El president del PP, Mariano Rajoy, amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho

Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy considera que la situació del TC espanyol i l'Estatut és una conseqüència més de les polítiques 'miops' i de 'curt termini' dels socialistes, a qui ha acusat de no pensar més que en els vots immediats sense tenir en compte el llarg termini.

En un missatge que el seu entorn de col·laboradors han reconegut com a certament encriptat, el líder del PP, acompanyat per la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ha asseverat en referència a Zapatero i el socialisme en general: 'Quan les polítiques són miops i només es pensa en el curt termini; quan es prenen decisions per intentar deixar algunes forces polítiques poc menys que fora del mapa polític, i no es pensa en l'interès general i les conseqüències dels actes, al final la realitat acaba passant factura'.

Es refereix a l'exclusió del PP del procés estatutari, començant pel mateix pacte del Tinell -explicitava el rebuig a l'acord amb els populars-, i a la situació de bloqueig de l'alt tribunal, tant pel que fa la seva renovació, com pel que fa a la sentència de l'Estatut. 'S'ha de pensar una mica en el més enllà, en l'interès general, en el temps que està per arribar i que cal avançar-se als esdeveniments i aconseguir complicitats de la societat, perquè sense l'acord i el suport de la majoria, tot esforç intel·lectual acaba resultant en va', ha afegit.

L'entorn de Rajoy ha interpretat que amb aquest missatge també ha volgut respondre l'acusació del PSOE, que culpa el PP de la impossibilitat de renovar el TC. Aquestes mateixes fonts han recordat com el 2008 vas ser el mateix Zapatero qui va 'vetar' els dos noms que van proposar les comunitats autònomes del PP al Senat, on els populars hi tenen majoria, per renovar el TC espanyol.

També han recordat la modificació de la Llei orgànica del Constitucional espanyol impulsada pel PSOE amb CiU i la concurrència d'ERC per prolongar el mandat de la presidenta de l'alt tribunal, María Emilia Casas, en una maniobra que inclouen en la política de curt termini interessada només en els vots immediats que atribueixen a Zapatero. 'Tenir aquesta visió de futur, del més enllà, i no ocupar-se dels vots que pots guanyar o perdre el dia següent és imprescindible perquè Espanya estigui entre els millors', ha reblat.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.