directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Neix una pionera iniciativa per recuperar el cine a pobles petits

Lluís Valentí ha dit que és un projecte que comença i encara no tenen finançament més enllà de "llançar-nos a l'aventura"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Cinema Paradís és el nom que, evocant la pel·lícula italiana de Giuseppe Tornatore, rep una iniciativa que pretén crear una xarxa per recuperar el cinema als pobles de les comarques gironines. L'objectiu principal és, segons l'impulsor del projecte Lluís Valentí, que 'el cinema torni a ser un fet social' i critica que les grans sales de cinema han fet que es vagi a veure pel·lícules 'sol, com si estiguessis davant la pantalla de plasma de casa'. Cinema Paradís projectarà pel·lícules a cinemes de pobles petits i convidarà membres de l'equip artístic dels films a participar en el visionat. Precisament, l'actor Abel Folk anirà a presentar El Coronel Macià, pel·lícula que protagonitza, a Amer (Selva) i donarà el tret de sortida al projecte.
abel folk cine catala catalunya cinema
Presentació de la iniciativa per recuperar el cine a pobles petits

Comparteix
   


Etiquetes
De moment, una desena de poblacions ja han manifestat que estan interessades en entrar a formar part d'aquesta xarxa que rotarà les pel·lícules pels diferents cinemes de la demarcació. Tot i això, Lluís Valentí ha especificat que serà un sistema de difusió de films que "anirà creixent poc a poc" pel que, per ara, projectaran quatre llargmetratges a Amer i preveuen que a l'octubre puguin afegir-se a la xarxa Hostalric i Besalú. Sant Feliu de Guíxols, Olot, Bescanó o Riudellots de la Selva són algunes de les poblacions que han expressat la voluntat d'integrar-se a Cinema Paradís.

L'actor protagonista del film El Coronel Macià, que inaugurarà el projecte, Abel Folk, ha afirmat que és una 'iniciativa d'extraordinària importància' pel fet que apropa el cinema a les poblacions petites.

"Les institucions han arribat a un punt en que es pensen que ha n'hi ha prou amb invertir diners per fer les pel·lícules", ha continuat Folk però argumenta que "no és suficient 'si no es poden distribuir". L'actor concreta que durant el darrer any s'han finançat entre 70 i 80 produccions amb diners catalans i que d'aquests "ni de la meitat la gent té noció que existeixen". Per tant, especifica que només unes 40 pel·lícules acaben donant-se a conèixer i que 'només quatre o cinc' acaben tenint ressò en el circuit comercial'.

És per aquests motius que Cinema Paradís pretén ser un espai per difondre pel·lícules d'autors catalans, recuperar pel·lícules que ja estan fora dels circuits o presentar novetats tant nacionals o d'importació. "També pot ser un sistema per allargar la vida comercial de les pel·lícules", afirma Valentí. Per les primeres projeccions les pel·lícules que visitaran el cinema d'Amer seran, a banda d''El Coronel Macià', "Sitges Nagasaki", "L'est de la brúixola" i "Aux Frontières de la Nuit".. Aquesta darrera és una pel·lícula francesa que s'estrenarà pròximament al circuit de cinemes catalans.

Tot i comptar amb la complicitat d'ajuntaments i locals de les poblacions, Valentí ha explicat que de moment és un projecte que comença i encara no tenen finançament més enllà de 'llançar-nos a l'aventura un grup de



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Carles fletxa Un País Petit
12 de setembre de 2007, 16.44 h

Celebro aquesta iniciativa. Un servidor ja fa temps que no va al cinema pels elevats preus i perquè aquestes no valen res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.