directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Avui reunió a Madrid entre Govern i Generalitat per negociar el traspàs de rodalies

El govern català es planteja crear un ens ferroviari del qual dependrien rodalies i els ferrocarrils de la Generalitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Comencen les negociacions, que es preveuen dures. La delegació catalana encarregada d'aconseguir un traspàs absolut de les competències en les Rodalies de Renfe està formada, entre d'altres, pel secretari de Mobilitat, Manel Nadal, i el tinent d'alcalde de Barcelona, Ramon Garcia-Bragado. El govern català vol concretar el traspàs de la divisió de rodalies de Renfe. Això implica segregar la companyia, de manera que els seus treballadors i el material destinat a les rodalies passarien a dependre directament de la Generalitat. Tot plegat, tot just acaba de començar.
rodalies tren ferrocarril renfe
Comparteix
   


Etiquetes
Un estiu caòtic. Aquesta sentència podria resumir perfectament la situació repetida ocasió darrera ocasió, sobre el clar dèficit d'infraestructures que viu Catalunya avui dia. Ara, com tots sabem, ha passat a ser una prioritat per part de la Generalitat de Catalunya, o almenys això sembla, obtenir les competències de Rodalies per tal de fer-ne, o si més no intentar-ho, una millor gestió.

Així doncs, avui ha tingut lloc la primera reunió tècnica entre els governs català i espanyol per negociar el traspàs de les rodalies previst pel gener de l'any que ve. L'objectiu d'aquesta primera trobada és posar sobre la taula tots els aspectes a negociar, i saber fins a quin punt es poden traspassar. Més enllà de poder decidir els horaris i els recorreguts dels trens, el govern vol concretar el traspàs de la divisió de rodalies de Renfe. Això implica segregar la companyia, de manera que els seus treballadors i el material destinat a les rodalies passarien a dependre directament de la Generalitat.

També hi ha un clar interès, per part catalana, a assegurar que Madrid mantingui el compromís d'invertir en les infraestructures, tenint en compte que la titularitat de les vies no es traspassarà i és un element clau per al bon funcionament del servei.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.