directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya registra a l'agost una ocupació turística per sobre del 82% i es tancarà una temporada similar a la del 2006

Catalunya "és líder en turisme"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Catalunya ha registrat aquest mes d'agost una ocupació hotelera mitjana per sobre del 82%, segons els resultats provisionals que ha fet públics aquest dimarts el Govern de la Generalitat. L'executiu ha explicat que aquests resultats provisionals apunten cap a una temporada turística similar a la de l'any passat. De gener a finals de juliol s'han registrat 8.700.000 turistes, un 0,9% més que l'any passat, que han ingressat 4.000 milions d'euros, un 3,5% més que el 2006. El Govern ha remarcat que Catalunya és 'líder en turisme', captant un de cada quatre turistes estrangers que es desplacen a l'Estat espanyol.
turistes bcn mexicans turisme turista
Comparteix
   


Etiquetes
El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i la portaveu del Govern, Aurora Masip, han fet una primera valoració de l'ocupació turística d'aquest estiu, a l'espera d'un balanç global previst per a principis del mes d'octubre.

El Govern ha remarcat que Catalunya està ara mateix en un 'punt de partida molt elevat' i això provoca que hi hagi 'poc marge per créixer més'. En temporada d'estiu, Huguet ha assegurat que hi haurà la tendència cap a 'l'estabilització' del nombre de visitants, mentre que es detecten uns 'grans creixements' en mesos considerats de temporada baixa, com el novembre, el febrer o el març.

Des del gener fins a finals de juliol, hi ha hagut un creixement del 0,9% respecte el 2006 i un de cada quatre turistes estrangers que es desplacen fins a l'estat espanyol ho fan a Catalunya. Les marques més consolidades són Barcelona, amb 3.300.000 visitants fins a finals de juliol, i les costes Brava i Daurada. Pel que fa a la despesa, s'han ingressat un total de 4.000 milions d'euros, fet que suposa un augment del 3,5%. Cada turista s'ha gastat a diari una mitjana de 93,10 euros. L'any passat aquesta mitjana estava en els 85,9 euros.

El clima i les hipoteques


La Generalitat ha destacat dos factors que han influït en la temporada d'estiu. D'una banda, la climatologia adversa, especialment al juliol i l'agost, que ha afectat especialment a les zones turístiques d'interior. L'altre ha estat una desacceleració del consum a causa de la pujada dels tipus d'interès i l'encariment de les hipoteques.

Huguet ha remarcat que Catalunya ha de competir amb països emergents en turisme, com Croàcia, Turquia o el Nord d'Àfrica, amb serveis i especialitzant segments, a més de potenciar la 'singularitat'. Pel conseller, els països emergents 's'ho juguen tot al clima en pocs mesos l'any, en temporades altes', mentre que Catalunya 'ja no jugarà aquesta lliga'.

El conseller també ha remarcat que hi ha 'algun sector' turístic, sense especificar quin, que 'haurà de fer els deures per transformar-se', ja que tenen un 'model molt adaptat a l'antic'. Huguet ha dit que són sectors amb 'potència econòmica' per renovar-se i que, per això, el Govern no s'ha plantejat cap ajuda, sinó fer la 'reflexió'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.