directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La Coordinadora crida a participar en les consultes per 'passar' del TC i apostar pel dret a l'autodeterminació

Destaquen el repte de portar la consulta a 33 ciutats de més de 10.000 habitants

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència ha cridat aquest dijous a participar en les consultes d'aquest diumenge per demostrar que el poble català 'passa' del Tribunal Constitucional espanyol (TC) i aposta pel dret a l'autodeterminació. 'Ja ens és absolutament indiferent sigui quina sigui la sentència, l'Estatut està esgotat, està ridiculitzat i trepitjat', ha argumentat el diputat d'ERC i responsable de campanya i d'extensió territorial, Uriel Bertran en roda de premsa. En l'onada d'aquest cap de setmana estan cridades a votar un total de 1.327.000 persones empadronades de més de setze anys i de 212 municipis d'arreu de Catalunya. Es tracta de la consulta més àmplia celebrada fins ara.
anna arqué, uriel bertran, coordinadora, consulta
Anna Arqué i Uriel Bertran de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència.

Comparteix
   


Etiquetes
33 ciutats de més de 10.000 habitants
Aquesta onada és la més àmplia des de tots els punts de vista, perquè és la vegada amb més població cridada a votar (1.327.000 persones de més de setze anys i 1.110.000 de més de divuit), però també perquè té lloc a un total de 212 municipis de 34 comarques, amb 530 col·legis electorals i 855 urnes. Però el que fa aquesta onada encara més important són els municipis on tindrà lloc, que inclouen Lleida, Reus, Girona, Manresa, Granollers, Mollet del Vallès, Figueres i Igualada, entre d'altres. En total són 33 ciutats de més de 10.000 habitants.

A més, 32.000 voluntaris col·laboraran en aquest procés, més que en els Jocs Olímpics de Barcelona. S'han repartit 30.000 cartells, 20.000 adhesius i 200 pancartes i dos milions de paperetes.

Una característica del 25A és el clima política que l'envolta, amb la no sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut i el debat sobre si s'ha de renovar o recusar els seus membres. Bertran ha fet una crida a la participació el 25 d'abril per 'passar' del TC i del procés estatutari i apostar pel dret a l'autodeterminació. 'Ja ens és absolutament indiferent sigui quina sigui la sentència. L'Estatut està esgotat, ridiculitzat, trepitjat, l'Estatut no s'ha complert', ha argumentat. Per això, ha continuat, el país necessita 'un nou procés d'autodeterminació que permeti convocar un referèndum per la independència'.

Al seu parer, els debats que puguin haver-hi sobre el TC són ara 'estèrils i no serveixen absolutament de res'. 'L'Estatut, com a marc, està esgotat, més enllà de quins magistrats hagin de jutjar-lo', ha indicat. El que fa que es desperti un gran interès cap a la consulta, ha dit, és la 'necessitat del país, hi hagi o no hi hagi sentència, d'acabar amb tota aquesta farsa que ha significat tot el procés de l'Estatut'. Sense voler anticipar que la participació creixerà per aquesta situació de bloqueig del TC, sí ha assegurat que l'interès sí ha augmentat.

Cinquanta observadors internacionals
La coordinadora ha agraït el suport de la majoria d'ajuntaments, que han cedit locals i espais per fer propaganda. També que molts alcaldes hagin cridat a la participació a través de cartes, com el de Figueres, Santi Vila (CiU). A més, un total de cinquanta observadors internacionals vetllaran pel correcte desenvolupament de les consultes. Això, ha dit la responsable de Comunicació, Anna Arqué, és important perquè vincula el fenomen amb la comunitat internacional.

Bertran ha destacat el repte que s'assumeix aquesta vegada, portant les consultes a ciutats molt poblades, cosa que ha de 'donar força i a d'empentar tot aquest procés perquè arribi a la capital de Catalunya amb les millors condicions i les màximes garanties'.

El diputat d'ERC també ha remarcat que el fet de permetre el vot de persones empadronades de més de setze anys, és a dir, també immigrants sense nacionalitat espanyola, fa que s'incrementi en un 17% el cens oficial, tot i baixar també la participació. L'acte final de la campanya tindrà lloc a Sant Just Desvern, localitat on viu el president de la Generalitat, José Montilla, que també està cridat a votar el diumenge.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.