directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 08:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Navarro, un “republicà convençut” que vol perpetuar la monarquia

El socialista demana un "relleu tranquil" en favor de Felip de Borbó per a què "arbitri els profunds canvis que requereix el nostre país"

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El líder del PSC, Pere Navarro, ha demanat "l'abdicació" del rei d'Espanya, Joan Carles I, després de declarar-se "republicà convençut". Navarro creu que aquesta decisió és "necessària" i "respondria a les necessitats dels nostres temps". I per això ha apostat per un "relleu tranquil" en la figura de cap d'Estat, en favor de Felip de Borbó. El primer secretari del PSC ha considerat que el paper del Príncep d'Astúries ha de ser "rellevant per arbitrar els profunds canvis que requereix el nostre país". "Hem de tenir objectius ambiciosos", ha valorat davant un centenar d'empresaris de la Cambra de Comerç de Barcelona.
 

Comparteix
   

Navarro s'ha declarat obertament "republicà", però això no li ha impedit dedicar uns minuts a lloar la figura del Rei i el valor del paper que ha jugat, a criteri seu, el monarca des de la transició. "Joan Carles I és un bon rei que va protagonitzar la transició dels anys 70 i 80, i al qual la majoria de catalans i espanyols li agraïm la seva feina, però necessitem un nou cap d'Estat per fer la transició del segle XXI", ha argumentat per justificar la seva aposta. Navarro s’ha mostrat "convençut de la contribució de Joan Carles I a la nostra democràcia i al nostre benestar ha estat decisiva", cosa que, segons ha dit, no li "impedeix proposar el seu relleu per afrontar el futur.
 
"Plantejo avui obertament la necessitat d'abdicació de l'actual cap d'Estat. Seria un relleu tranquil i respondria a les necessitats dels nostres temps". Així de clar s'ha mostrat Pere Navarro en la seva conferència al dinar-col·loqui que ha protagonitzat davant dels empresaris de la Cambra de Comerç. I és que si no hi ha aquest canvi de monarca, Navarro veu perillar les bases de la democràcia actual. Si no abdica Joan Carles I, el socialista vaticina que "molts ciutadans podrien creure que el que tocaria fer seria canviar el propi sistema democràtic". "I penso que no els faltaria raó si no hi ha una reacció a temps", ha dit.

Convidant a la corona espanyola "a modernitzar-se", Navarro ha plantejat aquest "canvi d'etapa" a l'Estat mirant a l'hereu del monarca. "Crec sincerament que el paper del príncep Felip ha de ser rellevant per arbitrar els profunds canvis que requereix el nostre país", ha sentenciat, tot afegint que aquesta "segona transició cal construir-la sobre noves bases institucionals modernes i en concordança amb els nostres temps".

Navarro s'ha mostrat conscient de la polèmica i per això ha reconegut que és una proposta "ambiciosa". "Alguns poden pensar que massa, però avui hem de tenir objectius ambiciosos que donin resposta al moment excepcional que estem vivint, probablement el més greu políticament des de la transició democràtica", ha explicat defensant la seva posició.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
rahuver fletxa barcelona
23 de febrer de 2013, 11.12 h

..Els catalans dominem EGIPTE, però necessitem de la teva ajuda per vèncer i ser una gran NACIÓ! amb 5 minuts que li dediquis cada dia al millor joc online d’estratègia global multijugador és més que suficient, sense descàrregues, sense publicitat, sense virus, totalment GRATUÏT, on lluitaràs contra persones reals. Pots ser periodista, congressista, empresari, president de país o heroi de la guerra.
A QUÈ ESPERES, ajuda’ns i recorda inscriure’t per Egipte: bit.ly/UZDbNU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
21 de febrer de 2013, 10.10 h

Un torracollons és el que és. Quan pixen ho fant cel amunt. Aquesta branca botiflera del PsC (la majoria) son una colla de llimacs....


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ramon fletxa L'Estartit
21 de febrer de 2013, 09.11 h

Aquests sociates no els enten ni déu: són republicans convençuts i volen el felipet de rei; són socialistes i d'esquerres i han enfosat la gent la misèria i els ricsi grans empreses són els amos: es diuen catalans i lluiten contra Catalunya. Que s'ho facin mirar i aprofitin per plegar i dedicar-se als bonsáis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
21 de febrer de 2013, 01.36 h

Però aquest burro d'en Navarru, és veritat que va anar a la universitat? Cal agrair al PSOE la col·locació d'aquest element. No cal que facin plegar el ja difunt PSC. En Navarru ja ho fa des de dins.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de febrer de 2013, 22.30 h

#3 Més o menys com tu,quan cagues obres la boca i quan parles obres el cul,vet-ho aquí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
20 de febrer de 2013, 20.50 h

#6 Gracias


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Cándido fletxa Madrid
20 de febrer de 2013, 20.35 h

#4 Te doy toda la razón, anque con el corazón dolido. Comprendo vuestra postura. Y conmigo muchos españoles. Los gobiernos del Estadonhan fracasado y no han sabido mantener unidas a sus distintas naciones, aplicando la Constitución a su antojo. Ahora España paga sus consecuencias.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
20 de febrer de 2013, 20.30 h

Aragonesos de l'Est, es a dir, catalans, endevant! Fora colonialistes! El que no li agradi que se'n vagi als Monegros o a la Meseta. Adéu Espanya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
20 de febrer de 2013, 20.28 h

Crisi total d'Estat a l'Espanya podrida. No hi valdran més cortines de fum. Anem directes cap a la independència. Entre l' ANC i l'ACM hem d'accelerar el procés. S'acabat el bròquil. N'estem farts de funcionaris espanyols i de polítics subsidiaris o cobards. Aixó no hi ha qui ho aturi. Ahir França emetia un programa sobre el rei. No més lloances i cap realitat. França està interessada en atirar el procès. Però es un Estat en decadència, encare que més fort que Espanya. Contra el p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de febrer de 2013, 18.56 h

Aquest beneit del Navarro cada cop que obra la boca la caga.



Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.