directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"Malgrat el joc brut no ens tombaran"

El president de la Generalitat assegura que les males arts de l'Estat continuaran intentant fer trontollar el procés cap al dret a decidir de Catalunya

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquest dissabte als catalans que aprenguin a resistir el "joc brut" que "practica i practicarà" l'Estat contra el dret a decidir de Catalunya. "Quan no pots contrarestar el joc brut o quan no en saps, només hi ha una manera de vèncer: sabent que, malgrat el joc brut, no ens tombaran", ha exclamat davant l'aplaudiment dels consellers nacionals de CDC, que s'han reunit a Cerdanyola del Vallès. "Nosaltres no tenim ni centrals d'intel·ligència, ni unitats de la policia que fan coses fantasma, ni agències tributàries amb tota la informació, ni fiscals que filtren secrets de sumari, ni mitjans que intoxiquen més del que informen", ha afegit.

Comparteix
   

"Tot el procés polític català va acompanyat per una dosi important de joc brut", ha insistit el president de CDC, que ha apel·lat a la capacitat dels catalans de demostrar que el joc brut no farà que Catalunya s'aparti del projecte cap al dret a decidir. "La millor defensa, de vegades, és que els atacs dels altres no et facin trontollar", ha destacat.

Mas ha afirmat que l'estratègia de l'Estat és "introduir dubtes i desconfiança en la gent", i que aquest fet és precisament el que s'ha de combatre des de Catalunya. "El dret a decidir no és una batalla per les essències, que també, sinó sobretot per la supervivència i el progrés del país", ha reivindicat. Els atacs contra el dret a l'autodeterminació "seguiran" mentre Catalunya tingui el procés obert i, per tant, els catalans hauran "d'acostumar-se" a conviure-hi, segons el president del Govern.

Com a antídot al joc brut, Mas ha rescatat tres màximes que ja va reivindicar en la passada campanya electoral: "capacitat de resistència; voluntat de tirar endavant; i majories molt sòlides i ben travades a Catalunya". A més, el president ha explicat que el Govern i les institucions catalanes continuaran apostant pel diàleg i la construcció de consensos, tant a dins com a fora del país.

"El joc brut, però, no és cap excusa per justificar determinats comportaments que hi puguin haver tant Catalunya com a CDC", ha afegit Mas, que s'ha tornat a mostrat partidari que vegin la llum tots els casos de corrupció o de pràctiques il·legals que afectin la classe política. "Transparència vol dir que surti tot el que ha de sortir", ha indicat.

En aquest sentit, Mas ha recordat les 51 propostes acordades aquest passat divendres en la segona cimera anticorrupció feta al Palau de la Generalitat i ha exigit el compromís de tothom d'actuar de manera "exemplar i exigent" i assumint les responsabilitats que pertoquin -fins i tot fent un pas enrere- per no afectar la imatge de les institucions ni malmetre el full de ruta cap a la consulta que està seguint Catalunya. "Arriba el moment en la trajectòria de cadascú de nosaltres, que hem de ser conscients si acabem formant part del problema o de la solució", ha apuntat. Una afirmació amb un matís important: "tan problema seria que no assumíssim les responsabilitats quan pertoca, com que féssim el babau claudicant davant de qualsevol entrebanc interessat".

"Tenim opcions de guanyar totes les batalles"

Durant el seu discurs en el marc del Consell Nacional de CDC, Mas ha parlat de quatre gran fronts oberts a Catalunya. Quatre "dures" batalles en què està immers el país i que, malgrat les dificultats, poden acabar de forma victoriosa. "Tenim opcions de guanyar totes les batalles", ha assegurat Mas.

En primer lloc ha parlat de la virulència de la crisi econòmica, que causa "estralls"sobre la població. Una crisi en què Catalunya està "atrapada" en dues tenalles: l'europea (més suau) i l'espanyola (més contundent). Aquesta última tenalla causada per una Espanya "intolerant" fa que a l'Estat no s'estiguin aprofitant les forces motrius com la de Catalunya per encarar la solució a la crisi econòmica.

El segon front obert és el de la reducció dels recursos públics. Una minva d'ingressos sense precedents que fa que any rere any la Generalitat i les administracions públiques catalanes redueixin la seva despesa. En aquest front, Mas ha criticat tant a l'Estat -que "obliga" a noves retallades mantenint-se inflexible en els objectius de dèficit- com al tripartit, per haver "malmès" les finances públiques i haver obligat Catalunya a travessar la fase de dependència més gran de l'Estat de la democràcia.

Malgrat les dificultats, el president de la Generalitat ha parlat amb optimisme del futur. Segons ell, Catalunya està recuperant "competitivitat" gràcies a la seva obertura a l'exterior .

Els dos darrers fronts oberts són, segons el president del Govern, el del dret a decidir -amb la batalla contra el "joc brut" de l'Estat- i el de la crisi política i institucional que travessa el país.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
24 de febrer de 2013, 21.12 h

#8 Ostres!!! feia temps que no utilitzaves aquest nick. Si no fos pel fàstic que generes , ja sigui com Oasis, Aragoneses, Marta, Juan, Adolfo , et., fins i tot faria gracia, però la veritat es que sols inspires llàstima. Que serà de tu , pobre persona d'aquí un parell d'anys????


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
alecantì fletxa ALECANT PPCC
24 de febrer de 2013, 20.07 h

president más em agafat al cocodril per la cua i no el pensem soltar......fins a la llibertat de catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de febrer de 2013, 12.28 h

#Fes-t'ho mirar.

13 1 1 v. tr. [LC] Fer donar mitja volta o part de volta (a alguna cosa). No podem tombar la clau.
1 2 v. tr. [LC] Posar (una cosa) de l’altre costat, fer anar a baix, darrere, a l’esquerra, la part que era dalt, davant, a la dreta. Tombar o girar una truita.
1 3 intr. pron. [LC] Tomba’t de l’altre costat. No em puc tombar: estic travat. Ja el pots cridar: no es tombarà a mirar-te.
2 1 tr. [LC] Fer caure (allò que estava dret). D’una bufetada el va tombar. Arbre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa barna
24 de febrer de 2013, 12.27 h

Per ser lliures només hi ha un camí que pot fer avui per avui CIU i és amb connivència amb els partits que li donguin suport, si forma una gran majoria o sigui majoria absoluta, que ja els té i més, és PROCLAMAR LA INDEPENDÊNCIA UNILATERALMENT.
A què esperes mas? Primer pregunta-ho al Parlament i després, apa! a fer feina que ho necessitem, no solament de paraules viu l'home, ja n'estem tips de paraules, volem menjar, treballar viure dignament en un aixopluc con cal...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
24 de febrer de 2013, 12.22 h

Halaaaaa. Es diu 'no ens faran caure'. No 'tombaran'.
El joc brut que fa i farà l'estat. No 'practica i practicarà'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Terra fletxa Baix llobregat
24 de febrer de 2013, 11.56 h

Cada dia em de ser més fort per Catalunya . No tenim de fer cas de tot el joc brut que ens estan envian desde ESCANYA, ells saben que si estem units no podran contra un POBLE que vol la seva llibertat. Visca Catalunya LLIURE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de febrer de 2013, 11.33 h

#6 Cococococosanticagalló,la galineta setmesona franquista celtibèrica,de quina unió parles si estàs sol,pobre inútil??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
24 de febrer de 2013, 10.58 h

**** GOVERNS, BANCS, CAIXES, MÓN FINANCER PODRITS + POBRESSA MORAL I ECONÓMICA + ATUR + GANA + SUÍCIDIS DECLARATS I ENCOBRITS + TERRORISME D'ESTAT = ESTAT DE GUERRA TOTAL !!!! * (Mentre, padoxalment l'idiotisme en augment exponencial, mireu sinó la quantitat imparable d'esnobisme consumista malaltis...) Bah! Que rebenti tot....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pepo fletxa Terrassa
24 de febrer de 2013, 10.27 h

#6 Resposta per a vostè i per a tots els bordagassos com vostè (cerqueu al Fabra el significat).
Tota l´estona van donant voltes sobre la corrupció com la malaltia catalana, que no existeix enlloc més, que som uns gamarusos als que poden mentir i enganyar una colla de sàtrapes, per tant un Poble que no és bò deixar-lo anar de la maneta, no fos cas que s´estimbés.
Senyors espanyolistes (i d´altres adjectius que callo): ja n´hi ha ben bé prou de que segueixin garlant com lloro qualse... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
24 de febrer de 2013, 09.12 h

El juego sucio Mas lo tiene entre los suyos, y en vez de destituirlos los apoya.
El mundo al revés cada dia más.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.