directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC es desmarcarà del PSOE i votarà sí pel dret a decidir al Congrés

El líder del PSC reconeix no haver parlat amb Carme Chacón però dóna per fet que tots els diputats del PSC votaran 'sí' de manera unànime

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El líder del PSC, Pere Navarro, ha anunciat aquest dilluns el vot favorable dels socialistes catalans al Congrés a les propostes de resolució que CiU i ICV han presentat sobre el dret a decidir. Navarro ha assegurat que els textos presentats pels nacionalistes i els ecosocialistes a la cambra espanyola "són diferents" del que es va votar al Parlament i ha subratllat que "ara es demana un diàleg entre els governs per fer una consulta", cosa que "el PSC portava al seu programa electoral". D'aquesta manera, el líder del PSC assumeix que es votarà diferent al PSOE i, tot i que admet que encara no ha parlat amb diputades com Carme Chacón, dóna per fet que tots els del PSC votaran 'sí' de manera unànime.

Comparteix
   


Etiquetes

Pere Navarro ha llençat aquest dilluns un nou desafiament al PSOE. La discrepància sobre el dret a decidir entre les dues formacions socialistes quedarà, molt probablement, patent aquest dimarts al Congrés. I és que el PSC i els seus diputats votaran a favor de les propostes de resolució sobre la consulta que CiU i ICV han presentat a la cambra espanyola després del debat de política general. Així, al menys, ho vol l'Executiva dels socialistes catalans, i així ho ha explicat Navarro.

El líder del PSC ha considerat que els textos presentats al Congrés disten molt dels documents que el Parlament ha aprovat presentats també per CiU, ERC i ICV-EUiA. I és que el fet que es faci una crida al "diàleg" entre els governs català i espanyol per poder celebrar una consulta d'autodeterminació ha convençut la cúpula del PSC que cal votar a favor. "Insten a negociar i nosaltres això ho tenim al programa electoral", ha justificat.

I els catalans pretenen donar-hi suport tot i saber que, a priori, els seus companys del PSOE preferirien votar en contra. Malgrat no saber encara "quin és el sentit del vot del PSOE", Navarro ha donat per fet que per primer cop des que va començar el procés a Catalunya, el PSC es desmarcarà del seu soci a Madrid.

Però Navarro sap que serà difícil convèncer fins i tot alguns diputats del PSC, com Carme Chacón que a Madrid acostuma a combinar els interessos dels catalans amb la seva carrera interna per liderar el PSOE. És per això que el líder del PSC ha donat la instrucció a Francesc Vallès, coordinador dels diputats i senadors socialistes catalans, que parli, expliqui i convenci a tots els membres del PSC. És per això que Navarro creu que, tot i que encara s'han d'acabar de negociar algunes esmenes, "la proposta que hi ha és la que el PSC ha fet per donar-hi suport a les propostes de resolució". "No puc preveure el futur i molt menys en les condicions polítiques i econòmiques del país. Però allò lògic seria que tots els diputats del PSC votessin igual", ha confiat Navarro.

Aquesta decisió arriba després que la cúpula del PSC hagi constatat que les propostes de resolució fan caure a CiU i ICV en "una gran contradicció", perquè segons Navarro els textos que ara presenten disten molt del sentit que tenien documents com la declaració de sobirania o la resolució pel dret a decidir presentades al Parlament. En aquest sentit, i centrant-se sobretot en CiU, Navarro ha criticat que no fos "aquest diàleg" el que suposés el centre de les propostes al Parlament. "Nosaltres vam votar en contra del que es va presentar al Parlament perquè no es deia això; ara la contradicció és de CiU que vota i proposa una cosa molt diferent a Madrid", ha sentenciat Navarro.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
26 de febrer de 2013, 14.49 h

I,,, si ara hi ha cualque diputat que vota en contra...els aplicaran una sanció, una multeta?Espero el moment de divertir-me.Les contradiccions augmenten.Ja veureu com no se'n sortiran sense fer el redícul.No és pot servir a dos amos al mateix temps.Ho diuen els evangelis.Recordeu quin?.
Salutacions i independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
26 de febrer de 2013, 12.26 h

Els de la sucursal del psoe a Catalunya votaran a favor nostre perquè el seu vot no serveix de res, per culpa de la majoria absoluta del pp-psoe. Si el seu vot fos decisiu, votarien igual com els seus amos del psoe, és a dir, que no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
alfons fletxa santes creus
26 de febrer de 2013, 10.39 h

A part de la Chacón... m'agradara veure el que vota l'exministre Celestino Corbacho, encara que el "poder camaleònic del poder" (o cadira) pot fer miracles, en segons quins personatges.... aisenyor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Terra fletxa Baix llobregat
26 de febrer de 2013, 10.16 h

Sra Xacon, ministra de jugar a soldadets, gastan una fortauna en temps de crisis, compran marterial militar que no ens servirà de res, en lloc de invertir els diners malgastats en escoles , hospitals o residencies d'avis,.... A QUE NO !!!!!.....votes contra els teus imperialistes del psoe. Un cop més,primer el teu partit el psoe, o tú, que CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa barna
26 de febrer de 2013, 09.56 h

#1 No et refiïs, ell sap que són una minoria i no importarà el que diguin, és al nostre Parlament on haurien d'haver votat SI, ara no "cola"ja han fet tard, ja han perdut tota la credibilitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
25 de febrer de 2013, 23.43 h

Que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Que la gent de fora ho vegi i es pregunti què vol dir això.

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades, senyeres i banderes d'Europa.

Estelades al balcó fins a l'alliberació


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Tano fletxa Masquefa
25 de febrer de 2013, 23.03 h

#2 T'ho dic de veritat, tu creus que és molt normal que una persona com tu que va acusar la seva filla per lliurar-se de l'assassinat de la seva pròpia mare, com en el teu cas, ...pot anar insultant als treballadors i bona gent de la resta d'Espanya des d'una suposada superioritat moral?? Sou vampirs sense entranyes, però tu ets el pitjor. Au, dorm tranquil, esser sense cor i ultranacionalista repugnant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Tano fletxa Masquefa
25 de febrer de 2013, 22.57 h

#6 Jaja, els que si son molt trencadors d'esquerres i revolucionaris és la majoria de l'independentisme formada pels retalladors de CIU-ERC i les seves masses, oi?
Falsos, hipòcrites que sou els convergents i els ultranacionalistes. Un càncer social amb barretina.


Visca Espanya Antifeixista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
25 de febrer de 2013, 22.23 h

En Navarro arriba una mica tard. Però més val tard que mai. En qualsevol cas, aixó acredita que el PSC ja no lidera cap qüestió revolucionaria, trencadora, d'esuerres, i sí postures conservadores sembnts a les del PP i C,s.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de febrer de 2013, 20.27 h

Que la Tere Cunillera votarà a favor del Dret a Decidir de Catalunya??? HAHAHAHAHAHAHAHA!!!! Òstia, que em pixo als calçotets! Que en sou de la broma aquestos del Directe.cat! I lo Navarro! D'on l'heu fitxat, aquest? HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.