directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Navarro ha sacsejat el PSC per no canviar res

S’ha tret de sobre Chacón i ha apartat el sector catalanista, ha fet veure que es plantava davant Madrid, però ho té tot lligat amb Rubalcaba

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Cal reconèixer l’encert de Pere Navarro en la seva estratègia d’aparèixer com el líder que ha fet el que ningú fins al moment havia gosat fer, enfrontar-se ni que sigui mediàticament al PSOE. Navarro ho ha aconseguit de forma brillant, ha enganyat fins i tot als seus, primer s’avança al que pensa la majoria de defensors de la monarquia i en un dels moments més transcendents de la política espanyola, minuts abans de la intervenció de Rubalcaba al debat de l’estat de la nació, demana l’abdicació del Rei en favor del seu fill per tal assegurar la continuïtat dels borbons com element integrador de la seva Espanya federal i després amortitza Chacón al forçar una votació incomoda per l’ex ministra de Defensa, prèviament pactada amb Rubalcaba, tots dos han aconseguit foragitar una rival política incòmode.

Comparteix
   


Etiquetes
Navarro i Rubalcaba tot pactat per no canviar res

Si alguna cosa té Rubalcaba és la seva capacitat de supervivència, de moure’s com peix a l’aigua en el món subterrani de la política. La decisió de Navarro de trencar la disciplina de vot del PSC respecte al PSOE, que semblava que era el major desafiament del socialisme català a l’espanyol, s’està convertint en una sacsejada principalment mediàtica que va camí d’acabar en que tot segueixi igual.

Chacón i el seu entorn víctima de l’acord entre Navarro i Rubalcaba

La jugada de Pere Navarro ha significat una derrota política de Carme Chacón i el seu entorn, el primer secretari dels socialistes catalans en surt plenament reforçat, ha fet el que no es va atrevir a fer el sector catalanista del partit, ni Obiols, ni Raventós, ni Nadal, ni Maragall ni cap membre, i per contra ell sí. La jugada li ha sortit rodona a Pere Navarro, el sector catalanista apartat i Carme Chacón i els seus derrotats amb totes la de la llei.

La Vanguardia avala l’acord de Rubalcaba i Navarro com una eina per aturar el Mas més sobiranista

Tant sols llegint la felicitat amb que José Antich avala l’acord entre Rubalcaba i Navarro s’arriba a la conclusió que tot ha estat una sacsejada per tal de no canviar cap dels equilibris existents, pels lobbys de poder és necessari tenir un PSC fort i dins d’Espanya com element per aturar el que ells consideren la deriva sobiranista de Mas. Navarro més fort que mai dins del PSC s’uneix a Duran en la seva creuada per intentar sabotejar el camí cap a l’estat propi.

El sector catalanista del PSC no hi té futur

Amb la jugada de Navarro s’acaben algunes de les esperances dels sectors catalanistes del socialisme català, els fets donen la raó a l’Ernest Maragall que va marxar del PSC veient que dins no hi tenien espai. Nadal, Geli, Tura i la resta del sector catalanista no poden restar quiets i callats davant la jugada de Navarro, faran alguna cosa? O com sempre restaran callats?




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Synera fletxa Barcelona
7 de març de 2013, 20.56 h

Qui respondrà del palauet on viu la Corista, vull dir la Corinna? Per què li diuen princesa si no ho és? Jo li diria més aviat Madame.
I per qué investigan a la dona del professor de l'Urdangarin i no a la d'aquest? No deia el rei que tothom es igual devant la llei?
I qui ha pagat els comptes de les orgies amb policies del ex del TS? Respondrà algú?
I qui respondrà per la voladura de Caja Madrit i de Bankia que paguem entre tots? Es deien financers? Pobres diables de tres al quart.
I ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa CATALUNYA
5 de març de 2013, 09.31 h

#6 No volies companyia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de març de 2013, 10.35 h

#2 millor que el sector catalanista s'independitzi del PSOE i es monti casa pròpia, serà la manera de poder fer i dir sempre el que ells mateixos decideixin, sense subordinacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
MFX fletxa Girona
4 de març de 2013, 09.52 h

No hi ha cap genialitat en aquesta jugada. En tot cas si ha sortit bé serà per pura casualitat. La Chacón la podria haver evitat votant amb un "NO" ben gran i muntar la seva plataforma des del PSOE. I a la llarga, el PSC, amb Navarro o sense i amb Rubalcaba o Chacón, haurà de triar entre dret a decidir o no.I ja ho ha fet. La jugada bona és la senzilla: acceptar la centralitat del dret a decidir i pescar on hi ha el gran banc de vots; cosa que al capdavall dóna més poder a Navarro i e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria fletxa BCN
4 de març de 2013, 09.28 h

I de passada han apartat Zaragoza per si surt esquitxat


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
nasi fletxa Cat
4 de març de 2013, 09.11 h

Veig massa pessimista aquest article.
A) el sector catalanista no és massa minoritari. Per exemplen de 15 regidors del PSC de Lleida, 11 van votar per la declaració de sobirania.
B) El fet de treure's la Chacon del mig, perquè ara ja és un cadàver, fa que molts del PSC no se sentin condicionats a ser bons minyons per fer pujar la candidata.
C) El Sr. Navarro no ho sé, però a molts del seu sector del PSC els haurà fet obrir els ulls del tracte que reben del PSOE i ara a més, el PSC no e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jordibcn fletxa Barcelona
4 de març de 2013, 08.31 h

Visiteu la pàgina sobre el nou projecte del documental de l´Isona Pasola " l´endemà" http://www.verkami.com/projects/4171-l-endema, senyors del Directe.cat vosaltres també ho podeu fer,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.