directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas acusa l'Estat de tenir "poc sentit democràtic"

El president ho contrasta amb la inacció del govern espanyol davant de les amenaces de generals contra Catalunya

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat aquest dilluns l'Estat de tenir "poc sentit democràtic" en obrir-li un expedient al fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, per haver fet unes declaracions defensant la legitimitat de la consulta sempre que sigui dintre de la legalitat. "En aquest país pot arribar a passar que un general amenaci directament amb la intervenció de l'exèrcit i no passi absolutament res, i no se li obri cap expedient clar, i que un fiscal superior, simplement per dir que un poble té dret a expressar-se dins de la legalitat se li obre un expedient que pot acabar en destitució", s'ha queixat Mas, que s'ha preguntat "quin pecat" ha comès Rodríguez Sol. 
El president de la Generalitat, Artur Mas
El president de la Generalitat, Artur Mas
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
"Són males pràctiques d'un Estat amb poc sentit democràtic contra unes manifestacions que tenen un clar tarannà democràtic"

El president ha lliurat aquest dilluns la primera edició dels Premis a la millor pràctica de les administracions públiques per a la reducció de càrregues administratives a les empreses. Ara bé, durant el seu discurs s'ho ha fet venir bé per criticar la decisió del fiscal general de l'Estat d'obrir un expedient al fiscal superior de Catalunya que pot acabar en la seva destitució. Mas ha reconegut Rodríguez Sol com un "bon professional, que fa una bona feina i que té un bon tarannà" i ha preguntat "pecat ha comès". Ell mateix s'ha respost: "L'únic pecat que ha comès és que ha aplicat el sentit comú i el sentit democràtic i ha dit una cosa tan senzilla, evident i de sentit comú com que qualsevol poble hauria de poder expressar-se sobre el seu futur dintre de la legalitat".

Després de remarcar que Rodríguez Sol no està afiliat a cap formació política i parla des de la seva independència, ha lamentat que l'Estat pugui obrir un expedient i acabar destituint un fiscal per fer aquestes declaracions i, en canvi, "no passi absolutament res" quan alguns generals amenacen directament amb la intervenció de l'exèrcit.

Mas ha cridat a "plantar cara amb tota la fermesa que calgui" contra aquestes males pràctiques de l'Estat i també les que es puguin produir dins de Catalunya. "Quan vénen de fora de Catalunya amb aquest tarannà tan poc democràtic ho hem de denunciar", ha opinat el president, que ha assegurat que no ho fa per protegir ningú en concret, sinó per protegir Catalunya com a país i el seu futur.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
Sóm i serem fletxa Barcelona
5 de març de 2013, 11.53 h

No serveix de res dialogar o discutir amb aquests totxos. Franco els va aborregar i han quedat totalment desproveïts de neurones. No saben res d'història ni molt menys que ja al 1700 Barcelona ja era una ciutat rica, plena de mercaderies que sortien del port i amb gent d'arreu del món que venia a negociar, vendre i comprar, mentre que Apaña es morien de gana cuidant cabres i camps de cols. No sabien ni qué era un vaixell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Vicent fletxa Agramunt
5 de març de 2013, 11.20 h

Home, el president Mas sembla voler doctorar-se en això que en diuen "descobrir la sopa d'all". L'estat espanyol, monopolitzat de fa segles per l'imperialisme castellà, ni abans ni ara, pel que fa a Catalunya, no ho ha sigut mai de democràtic, ni en intencions, si s'exceptua solament el sainet de les Corts de Càdis on alguns catalans van poder parlar, però que popularment va inspirar l'expressió pejorativa de "Viva la Pepa!", és a dir, el desordre total. I és que són essencialment anti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordi fletxa CATALUNYA
5 de març de 2013, 10.59 h

#17 Respira una mica,no sigui que la manca d'oxígen et faci tornar més idiota del que ets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jordi fletxa CATALUNYA
5 de març de 2013, 10.57 h

#19 Això t'ho deus pensar tu,pobre espanyolet,som conscients dels defectes i també de les virtuts de la nostra Nació,i que un dels mals principals que te es diu espanya també en som conscients,no fa falta que surtis del bar per dir tonteries.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Synera fletxa Barcelonaa
5 de març de 2013, 10.49 h

La espanyola es cega i, a més, tonta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelonaa
5 de març de 2013, 10.48 h

Està clar que no necessitem a Espanya per a res. Hi ha algú que em pugui dir alguna cosa de l'Estat que sigui positiva per a CAT. Que diu la balança de la Justícia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelonaa
5 de març de 2013, 10.45 h

Repeteixo, res a veure la corrupció amb la independència.
1)Espanya (de la que encara forma part CAT) és un Estat corrupte. Corona, TS, BORME, BOE, Gover central, Governs autònoms (principalment els del PP), Finances (CNMV, Banc d'Espanya, Bancs, Caixes principalment les de Castella), etc, etc. Estat podrit que s'està morint. Tot el sistema cau.
2) Els catalans volen la independència i tenen dret a tenir-la i a formar al seu propi Estat. Dret internacionsl inalienable.
3) Un cop independ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
5 de març de 2013, 10.37 h

Aqui gracias a nuestro gobierno autónomo no sabemos lo que es el paro, la pobreza, ni la jodida corrupción, nuestros mandamases son ejemplo de virtudes, no se enriquecen gracias a su cargo,cobran lo mínimo para ir tirando, nos lo explican todo con la máxima claridad y por cualquier mal entendido DIMITEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Sóm i serem fletxa Barcelona
5 de març de 2013, 10.34 h

Em sembla descafeinada totalment aquesta declaració. Ja n'hi ha prou d'anar amb compte amb el que diem. Ells poden atropellar, insultar i vomitar tot el que pensen per la seva boca i nosaltres mesurant les paraules!! haurien d'estar tots denunciats per faixistes. Són pitjor que la banda d'Al Capone, lladres, corruptes, feixistes, explotadors i extorsionadors..... Hem de marxar JAAAA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Ana fletxa Cat
5 de març de 2013, 09.35 h

#16 ! Tu eres un españolista anticatalan ! Si tanto te fastidia q aquí vayan bien las cosas , vete de Catalunya , a España , donde hay un paro , corrupción y políticos ladrones q aquí no tenemos , facha !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.