directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'esquerra abertzale aposta per vies 'exclusivament' polítiques

Tornant a desmarcar-se de la violència d'ETA

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'esquerra abertzale ha manifestat aquest dissabte que aposta per una via 'exclusivament' política per aconseguir 'l'alliberament nacional' del País Basc. En una declaració durant un acte de l'esquerra independentista basca a Pamplona, es destaca que l'experiència demostra que les 'accions armades d'ETA' i 'l'activació repressiva' de l'Estat porta les dues parts a 'posicions allunyades de la solució' i adverteix sobre un 'escenari de col·lapse', segons informa la premsa basca. Han presentat la declaració la secretària general de LAB, Ainhoa Etxaide, l'advocada Jone Gorizelaia, Rufi Etxebarria i Txeliu Moreno.

Comparteix
   


Etiquetes
L'esquerra abertzale ha manifestat aquest dissabte que aposta per una via 'exclusivament' política per aconseguir 'l'alliberament nacional' del País Basc. En una declaració durant un acte de l'esquerra 'abertzale' a Pamplona, es destaca que l'experiència demostra que les 'accions armades d'ETA' i 'l'activació repressiva' de l'Estat porta les dues parts a 'posicions allunyades de la solució' i adverteix que pot desembocar a un 'escenari de col·lapse', segons informa la premsa basca. Han presentat la declaració la secretària general de LAB, Ainhoa Etxaide, l'advocada Jone Gorizelaia, Rufi Etxebarria i Txeliu Moreno.

Després de tres mesos de negociacions internes, l'esquerra 'abertzale' ha conclòs que per 'fer efectiu el canvi polític' el camí és optar per la via exclusivament política. 'El procés d'alliberament nacional i social ha de basar-se en l'activitat exclusivament política i prendre com a únics instruments la lluita de masses, la lluita institucional i la lluita ideològica, la modificació de la correlació de forces i la recerca del suport internacional', afegeix la declaració.

L'esquerra també a seguir les recomanacions de l'anomenada 'Declaració de Brussel·les', que demanava un alto el foc a ETA i un compromís al govern espanyol per resoldre la situació. Tot i així, han insistit que els estats espanyol i francès segueixen sent responsables del conflicte que es viu a Euskal Herria perquè és conseqüència de la seva 'imposició secular'.

En el text, que agafa el relleu de la Declaració d'Anoeta del passat 2004, també es recorda que la banda i l'executiu espanyol hauran de posar sobre la taula temes com la 'desmilitarització del país', l'alliberament de presos bascos' i un 'tracte just i equitatiu' per a les víctimes del conflicte.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Anxaneta fletxa Itoiz
24 d'abril de 2010, 19.16 h

No us rendiu. Jo ta ke irabazi arte!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.