directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs afirma que el dret a decidir ''no té marxa enrere''

El conseller de la Presidència remarca la voluntat de diàleg del Govern però alerta que ''ja sabem quina és la disponibilitat a l'altra banda de l'Ebre''

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest dilluns a la tarda que la proposta del dret a decidir i la convocatòria d'una consulta sobre el futur de Catalunya ''no té marxa enrere, vist que fins ara les coses han anat com han anat''. Homs ha remarcat que aquest punt ''no pot formar part de la negociació'' amb l'Estat tot i que ha assenyalat que fins ara ningú els ho ha plantejat en aquests termes. D'altra banda, el conseller ha insistit en la voluntat de diàleg del Govern per poder fer front a qüestions urgents que hi ha damunt la taula però ha alertat que ja se sap quina és ''la disponibilitat de diàleg a l'altra banda de l'Ebre''. 
Foto de grup del conseller de la Presidència, Francesc Homs (al centre), amb els alcaldes del Pla d'Urgell, el delegat del Govern a Lleida, i el president de la Diputació de Lleida, amb motiu de la visita que ha fet a Mollerussa per assistir als actes com
Foto de grup del conseller de la Presidència, Francesc Homs (al centre), amb els alcaldes del Pla d'Urgell, el delegat del Govern a Lleida, i el president de la Diputació de Lleida, amb motiu de la visita que ha fet a Mollerussa per assistir als actes com
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La Vanguardia i Jordi Barbeta desmentits

El conseller de la Presidència ha assegurat que la proposta i la idea d'exercir el dret a decidir ''vist que fins ara les coses han anat com han anat'', no té marxa enrere i per tant no pot formar part de la negociació amb el govern de l'Estat. Homs ha afegit que ningú els ho ha plantejat d'aquesta manera encara i ha afegit que la crida al diàleg amb el govern espanyol que ha fet el Govern se centra a poder fer front a coses que hi ha al damunt de la taula ''de forma urgent''.

En aquest sentit, Homs ha posat com a exemple l'acord sobre l'aigua del Segarra-Garrigues a què es va arribar recentment entre el Govern, el govern espanyol i les diputacions de Lleida i Tarragona per tal de garantir a través d'aquest canal l'aigua de boca a municipis de la Segarra, l'Urgell, l'Anoia i també la Conca de Barberà. Segons Homs, ''és en aquest sentit que caldria aquest diàleg amb el govern espanyol'' i per tant on se centra la proposta que va sortir de la reunió entre el president Mas i tots els consellers el passat dissabte a Pedralbes.

Ferms cap al dret a decidir

El conseller ha anat més enllà i ha assegurat que des del discurs d'investidura i el mateix acord amb ERC per garantir l'estabilitat del Govern, s'ha expressat el compromís de diàleg. En aquest sentit, també ha recordat la moció aprovada la setmana passada sobre el dret a decidir proposada pel PSC. Però segons el conseller ''ja sabem quina és la disponibilitat de diàleg a l'altra banda de l'Ebre'', per la qual cosa ha posat en dubte com evolucionarà tot plegat tot i que ha volgut deixar clar que per part del Govern, ''per diàleg no quedarà''.

D'altra banda, Homs ha reiterat sobre el dèficit del 0,7% que consideren que hi ha partides del govern espanyol que es podrien deixar en ''stand by'' durant un parell o tres d'anys, com per exemple les del Ministeri de Defensa, per tal de prioritzar l'estat del benestar i poder flexibilitzar l'objectiu de dèficit de les autonomies.

Finalment, Homs ha anunciat que aquesta setmana es constituirà el Consell assessor de la transició nacional i se'n faran públics els seus membres. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Isabel fletxa Barcelona
19 de març de 2013, 13.24 h

Genial si ens treuen a tots els corruptes podrem començar un estat nou millor. Feina que ens estan fent per endavant, ja que seria el primer que tindriem que fer treure el corruptes, abans de començar de nou. A veure si surten politics nous i amb un altre taranna i sense remores.
CATALUNYA NOU ESTAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
19 de març de 2013, 12.57 h

POR FIN, EL PUJOLET IMPUTADO.

PERO AQUI NO DIMITE NADIE . . . NI EL PUJOLET NI EL BUSTOS NIEL DIAZ NI EL CRESPO, NADIE DE NADIE Y TODOS ELLOS IMPUTADOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Berret fletxa Amposta
19 de març de 2013, 12.31 h

Hugo, la ruina la tenim ara estan lligats a Espanya, si tu vols ser espanyol ves-ten al pais vei.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Isabel fletxa Barcelona
19 de març de 2013, 11.54 h

Lo del paleto tarado ho dius per tu mateix suposo, ja que la majoria sabem que Catalunya és més viable que Espanya. No cal que perdis el temps que aqui ens agrada informar-nos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Hugo fletxa Barcelona
19 de març de 2013, 09.48 h

#7 Todo el mundo sabe q la independencia de Cataluña sería su ruina en menos de un año , excepto algún paleto tarado o economista zumbado al q , inexplicablemente , le dais mucha importancia y puede q hasta alguna subvención , que se eso sabe mucho la Generalitat , de subvenciones a gente que le diga a todo que si ; luego no hay dinero para las cosas importantes como farmacias y hospitales ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Isabel fletxa Barcelona
19 de març de 2013, 09.20 h

Perque no som tan prepotens com vosaltres que és penseu que teniu la veritat i no ho valideu amb ningú, ja que no trobarieu cap pobre estranger que us dones la raó. Sou tan ignorants que mai valideu les vostres opinions i això és un sintoma de qualitat i vosaltres no sabeu el que és.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Hugo fletxa Barcelona
19 de març de 2013, 08.43 h

#5 porque siempre buscáis algún pobre don nadie extranjero para creeros vuestras propias gilipolleces ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-República de Catalunya
19 de març de 2013, 08.01 h

Un assessor del govern americà veu possibilitats a la independència catalana.
L’expert en legislació internacional Christopher K.Conolly suggereix a Espanya que permeti una consulta com en el cas escocès.
Manel Bosch
L’expert en legislació internacional i assessor del Departament de Justícia dels Estats Units d’Amèrica, Christopher K. Connolly, ha publicat un treball acadèmic http://www.vilaweb.c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 de març de 2013, 00.27 h

http://www.youtube.com/watch?v=5B-99E6gYeQ

Us expliquem de forma fàcil els arguments pels quals Catalunya, amb la independència, seguiria formant part d'Europa. Basat en l'article "Europa, Europa" del col·lectiu Wilson.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluís fletxa Tortosa
18 de març de 2013, 22.05 h

"A l'altra banda de l'Ebre". Es refereix el Sr. Homs a tota la Terra Alta? A la meitat del Baix Ebre? A la meitat de la Ribera d'Ebre? A tot el Montsià?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.