directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Puigcercós celebra que les consultes hagin refet ponts entre CiU i ERC

Simó carrega contra la federació nacionalista: 'Amb la dinàmica d'Artur Mas mai no s'haurien fet aquestes consultes'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha constatat aquest diumenge que les consultes independentistes han refet ponts entre CiU i ERC. 'S'ha demostrat que quan hi ha una causa comuna, les relacions entre persones molt distanciades poden aflorar i es pot treballar conjuntament', ha assegurat. Pel líder republicà l'experiència hauria de servir per continuar treballant per la 'Catalunya lliure i independent'. Puigcercós també ha emplaçat el president de la Generalitat, José Montilla, a votar al seu municipi, tot remarcant que 'per molt federalista que se sigui s'hauria d'actuar amb conseqüència i actuar contra un PSOE cada cop més centralista i alineat amb el PP'. El líder republicà ha recordat a Montilla que, mentre emplaça CiU a aclarir si és independentista, ell ha pactat amb independentistes 'durant molt de temps'.

Comparteix
   


Etiquetes
Des de Girona, on aquest diumenge se celebra una consulta independentista, Puigcercós ha constatat que les relacions entre els republicans i la federació nacionalista han millorat arran de les consultes. 'S'ha demostrat que quan hi ha una causa comuna, les relacions entre persones molt distanciades poden aflorar i es pot treballar conjuntament', ha dit, tot dient que l'experiència de Girona 'és un exemple', ja que s'ha pogut veure com 'quan la gent d'ERC i CiU quan ens hem posat a treballar conjuntament amb un objectiu, la de la Catalunya lliure i independent, s'ha treballat, s'han fet ponts, s'han estalviat els problemes que anys enrere havíem tingut'.

Puigcercós espera que de la 'lliçó' d'aquest diumenge 'en prenguin nota aquells que confien en redreçar la via del TC'. El president d'ERC ha insistit en dir que 'el present i el futur' són les consultes i no l'Estatut i el Constitucional, i per això ha demanat a Artur Mas, José Montilla i Joan Saura que facin una 'lectura intel·ligent' dels resultats i 'que entenguin' que 'pretendre que es podrà modificar una sentència que serà la mort del procés estatutari' és una 'quimera'.

El president d'ERC ha recordat a Montilla que aquest diumenge té l'ocasió de votar a Sant Just Desvern. 'No sé si ho ha fet, em consta que no', ha dit. Però ha afegit que, tot i saber que el president de la Generalitat 'no és independentista', li ha demanat que 'respecti la democràtica' i que 'davant les situacions que estem vivint, per molt federalista que se sigui s'hauria d'actuar amb conseqüència i actuar contra un PSOE cada cop més centralista i alineat amb el PP'. Per això, Puigcercós ha instat Montilla a fer una 'lectura atenta' dels resultats i 'que hi ha una part importantíssima de Catalunya que vol un pas endavant ferm i clar'.

Sobre el fet que Montilla emplacés aquest dissabte a Artur Mas a dir si és independentista, Puigcercós creu que el president i primer secretari del PSC va fer una 'tautologia', ja que 'demanava a CiU si eren independentista' quan 'ha pactat amb independentistes durant molt de temps'. 'No sé si a partir d'ara pretén pactar amb CiU', ha afegit.

El president d'ERC ha afegit que 'mai' Catalunya ha tingut un 'context internacional' com l'actual, en el qual 'ningú s'imagina els veïns de la UE contra una decisió que prengui el poble de Catalunya'. Per això, creu que l'estat espanyol 'ho tindrà difícil per aturar-ho, si hi ha la voluntat democràtica majoritària del poble de Catalunya'.

Anna Simó, contra CiU
Tot i aquestes declaracions de Puigcercós, la portaveu parlamentària republicana i futurible número 2 d'ERC, Anna Simó, ha advertit a Martorell que amb 'la dinàmica' d'Artur Mas 'mai no s'haurien fet aquestes consultes'. Simó es referia a les reticències del líder de CiU a organitzar un referèndum vinculant sobre la independència, esgrimint que potser no es podria guanyar encara. La republicana ha recordat que el seu partit 'treballarà' perquè aquesta votació vinculant se celebri la legislatura vigent, i que aquesta serà la primera condició que posarà per arribar a pactes. 'Mas ha dit que ara no toca. Té uns mesos encara per decidir-se i en funció del que voti el poble de Catalunya tenir clar si no toca o sí que toca', ha advertit.

Mas, segons ha dit Anna Simó, sembla 'convençut' 'que els independentistes som pocs, i ell (Mas) diu que va a guanyar-ho'. 'Amb aquesta dinàmica mai no s'haurien fet les consultes', ha declarat Simó, i ha contraposat a aquesta postura la seva opinió: 'El guany és fer la consulta', ha reiterat la republicana a Martorell.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
dasdasdas fletxa dasdasd
25 d'abril de 2010, 22.51 h

REFERÈNDUM VINCULANT JA!

http://www.facebook.com/pages/REFERENDUM-VINCULANT-SOBRE-LA-INDEPENDENCIA-DE-CATALUNYA-PROU-CONSULTES/121123834570004


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Manel fletxa Barcelona
25 d'abril de 2010, 21.01 h

#6 Jamue, saps què vol dir "CDC" en terminologia comptable catalana? " Client de dubtós cobrament". Doncs això, que millor que no t'hi juguis les peles...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume Arias fletxa Bell-lloc
25 d'abril de 2010, 20.49 h

No se ben be a que te que veure el que diu el senyor Puigcercós i els ponts i les consultes per la independència. CDC i MAS ara i Pujol abans sempre ho han deixat prou clar. No son independentistes. No mouran mai un sol dit, per la convocatòria de cap consulta popular per la autodeterminació a favor de la independència nacional de Catalunya. En tot cas el que si faran serà pujar.se al carro quant vegin que la majoria social de Catalunya, aposti fermament per fer el sal per anar cap un est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 d'abril de 2010, 20.31 h

Un convergent el primer que es, es ser CONVERGENT i UNIONISTA. Per tant per ser el que es, no li cal la UDC de DURAN. El convergent es UNIONISTA per claudicació permanent i per que els seus gens ho son. El convergent es MESELL per convicció i vocació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Barcelona
25 d'abril de 2010, 20.03 h

Tant de bo els convergents unionistes siguin més convergents que unionistes, que deixin el Duran de banda, que es fixin en les consultes, i que defensin EXPLÍCITAMENT la independència. Quan més triguin, més patirà el país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 d'abril de 2010, 20.00 h

EXPULSEM DE TOT ARREU i el mes AVIAT POSSIBLE ALS UNIONISTES catalans amb Espanya. EXPULSEM DE TOT ARREU de la nació catalana als sociates i convergents..!! Encara hi som a temps.!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
quins collons fletxa INDEPENDÈNCIA O LA MORT DE CATALUNYA COM A NACIÓ.
25 d'abril de 2010, 19.53 h

www.avui.cat/cat/notices/2010/04/se_8217_ns_veuen_les_vergonyes_96011.php
Molt bon article d'en Salvador Cardus a l'avui d'avui.
"Se’ns veuen les vergonyes"


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ARA LAPORTA fletxa Barcelona
25 d'abril de 2010, 17.23 h

No us emociuneu encara, que el pacte CIU+ERC és impossible. Que no us embauquin, que per dues vegades ( i 3 si puguessin) van rebutjar aquesta opció i ara que es veuen a l'oposició intenten estendfre ponts. Au va, a pastar fang. Els Reagrupats amb Laporta al capdavant defensarem la dignitat de Catalunya des del govern amb CIU, o des de l'oposició. Però MAI no ens vendrem al socialisme español.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.