directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una moció de censura a Gallifa treu l'alcaldia a Jordi Fornas (SI) i la deixa a mans de Mateu Sobregrau (CiU)

Fornas considera que la moció penalitza la seva tasca en política nacional mentre que Sobregrau diu que s'ha "desatès el municipi"

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'Ajuntament de Gallifa ha celebrat aquest dissabte un ple extraordinari per aprovar la moció de censura presentada pel grup municipal de CiU per treure l'alcaldia a Jordi Fornas (SI), i que passi a mans de Mateu Sobregrau. La moció és conseqüència de la dimissió d'un dels regidors de SI cosa que ha canviat les majories. El nou alcalde, Mateu Sobregrau, afirma que aquest fet dificultava la governabilitat i ha criticat al seu antecessor per estar ''enrocat'' en la política nacional. Fornas, per la seva banda, ho considera una mostra que CiU no ''vol caminar tant cap al procés de la independència''. El ple ha tingut un gran seguiment per part dels veïns, que s'han concentrat a les portes del consistori. 
L'alcalde sortint de Gallifa, JOrdi Fornas, conversa amb un veí abans de començar el ple de l'Ajuntament per aprovar la moció que li retira l'alcaldia.
L'alcalde sortint de Gallifa, JOrdi Fornas, conversa amb un veí abans de començar el ple de l'Ajuntament per aprovar la moció que li retira l'alcaldia.
© @acn


Desenes de veïns i simpatitzants de Solidaritat per la Independència s'han conce ntrat aquest dissabte davant de Gallifa per donar suport a Jordi Fornas.
Desenes de veïns i simpatitzants de Solidaritat per la Independència s'han conce ntrat aquest dissabte davant de Gallifa per donar suport a Jordi Fornas.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El 18 de març passat, el grup municipal de Convergència i Unió va presentar una moció de censura a l'actual alcalde de Gallifa (Vallès Occidental). Jordi Fornas, de Solidaritat per la Independència, havia aconseguit l'alcaldia gràcies als tres regidors de la formació. Un però, ha dimitit, i el sistema de llistes obertes que impera al municipi ha provocat que el següent regidor del poble sigui de CiU. Aquest fet, ha canviat l'aritmètica municipal, i per això, des de CiU, s'ha volgut recuperar l'alcaldia.

Aquest dissabte, el consistori ha celebrat el ple extraordinari per aprovar aquesta moció, i Fornas ha estat rellevat per Mateu Sobregrau, de CiU. La moció però , ha estat envoltada de polèmica ja que els motius que ha exposat el grup municipal de CiU es basen en la desatenció de Fornas a la política municipal. Fornas però, considera que CiU a nivell català, com a consigna de partit ha volgut prendre-li l'alcaldia per la seva implicació en la política nacional i la dedicació al procés sobiranista ja que Gallifa ha estat el primer poble a fer sobirania fiscal.

De fet, Fornas ha estat al capdavant d'una moció de l'AMI a favor de la insubmissió fiscal, i es declaressin territori lliure i sobirà, que segons l'alcalde sortint, podria permetre la independència més ràpidament. Per Fornas creu que això era obrir ''un front nou'' paral·lel al camí que segueixi el Parlament. Per això creu que CiU, amb aquesta moció, ha demostrat que ''no volen caminar tant cap al procés independentista i de l'estat propi''

L'alcalde entrant, Mateu Sobregrau, per contra, ha declarat que s'han alterat ''majories'' i per qüestió d'aritmètica ''l'alcalde feia però el ple no podia aprovar'' i per això, ha calgut recórrer a la moció de censura. Desvincula la política independentista de Fornas a aquesta decisió, i a més, dóna suport a algunes de les mesures que ha pres l'alcalde sortint, però critica que ha estat ''enrocat'' a la política nacional i reivindica que Gallifa ''necessita un alcalde''. En aquest sentit, Sobregrau considera que s'han desatès les qüestions locals, i que aquest és el motiu ''clau'' de la moció.

Desenes de persones donen suport a Fornas

El ple ha convocat també desenes de veïns de Gallifa, un poble de només 200 habitants, i d'altres poblacions d'arreu del territori. Majoritàriament s'ha n concentrat independentistes i simpatitzants de Solidaritat per la Independència que han encoratjat Fornas amb crits d'''Independència'', ''Fora la bandera espanyola'' i han criticat la gestió del grup convergent amb insults com ''venuts'', ''botiflers'' i ''traïdors''. La sala de plens ha quedat petita per encabir mitjans de comunicació i veïns que no es volien perdre la jornada, i s'han viscut moments de tensió per les interrupcions dels partidaris de Fornas en les diferents intervencions del nou alcalde.

A la sortida, els crits en contra el grup municipal de CiU s'han repetit, i alguns dels seus simpatitzants han mantingut enfrontaments verbals amb simpatitzants de SI, justificant la decisió del grup i criticant la ''no gestió'' de Fornas al capdavant del consistori. Mateu Sobregrau ha abandonat la Casa de la Vila enmig d'una cridòria i escortat pels Mossos d'Esquadra per evitar aldarulls.

El conflicte de la ''minibandera''

Jordi Fornas i l'Ajuntament de Gallifa ja va ser el centre d'atenció mediàtica quan va decidir penjar una bandera espanyola de petites dimensions, desafiant la delegada del govern espanyol María de los Llanos de Luna. Fornas també va animar a altres municipis a seguir aquesta iniciativa així com a no contractar ni consumir cap producte espanyol per defensar els interessos de les empreses catalanes. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
1 d'abril de 2013, 08.33 h

Es de POCA SOLTES de poc democratics de no ser bons catalans els de C.I.U. Pendra la unica Alcaldoia que tenien els del .. SI .. Aixo no esfa entre Catalans en canvi no toquen cap Ajuntament que porten els del P.P. alla els ajuden i donen suport C.I.U. TRAIDORS . Paguereu lo que heu fet de perjudica un partit politic Independentista i ajuda i Pacta amb el P.P. per tot Catalunya i per fer més RETALLADES Socials per treura la paga Extra al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi fletxa CATALUNYA
1 d'abril de 2013, 00.22 h

#19 Tu fas cagar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
31 de març de 2013, 23.32 h




GALLIFA FA LLUFA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi fletxa CATALUNYA
31 de març de 2013, 23.12 h

#17 I a tu que et passa per passar-te amb el vi?que ets el tonto del poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
31 de març de 2013, 21.49 h

lËsto le pasa al exalcalde por lucirse con las banderas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
31 de març de 2013, 20.10 h

C.I.U. que PACTA amb el P.P. a Barcelona si fa falta he tambe a CASTELLDEFELS HE , A Cardedeu tenen unaltra Pacta fet C.I.U. I P.P. , QUE ARA TORNEN A PARLAR AMB EL GOVERN ESPANYOL A MADRID Ara tornen ser amics de Rajoy ARA C.I.U. se Abaixa els Pantalons deban del President Espanyol se acovarda com sempre fam als de C.I.U. . Marcha enerere de la consulta he vol dir aixo


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
moregons fletxa tarragona
31 de març de 2013, 18.23 h

Una población de 200 habitantes y ciu lo echa fuera por desatender sus labores munipales. Pero quien se puede creer semejante tonteria. Llanos de Luna estara bien satisfecha y todo el PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Miquel fletxa palau s.
31 de març de 2013, 17.12 h

Tot al suport a l'alcalde Fornas encara que perquè no se explica millor que es el que ha deixat de desantendre al municipi,!!!
jo diria qu sembla una excusa per agafar el poder, els de SIU sembla que persegueixen l'anell , el meu tresor no? estem arreglats, amb els botiflers i mesianics, voleu dir que no acabarem per ser un Xipre , tot-ho trebem els calers del banc i campi qui pugui,
donem una oportunitat al gent de bon cor
solidaria, catalans de veritat!!! prou caciquisme!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
31 de març de 2013, 17.04 h

Mireu per molt Malament faixi de Alcalde el del ... Partit del .. SI . lI FALTA MOLT PER sER UN alcalde Corrupta com teniu els de .. C.I.U. ,, P.P. I P.S.C. ,,, Bosaltres teniu alguns Alcaldes acusados de LLADRES I CORRUPTES HE i encara cobren diners publics ORIOL PUJOL es molt pitjor quel ALCALDE DEL .. SI No dic res més he .. ALGU HU TENIA DE DIR Els POCA SOLTES DE C.I.U.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
31 de març de 2013, 11.48 h

GALLIFA FA LLUFA


España saldra de la crisis ya que a partir de ahora los impuestos de esta aldea (200 habintes) seran pagados a la Agencia Tributaria y no a la generalitat catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.