directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La participació a les consultes ja supera en vots a ERC, PP, ICV i Ciutadans

Quan encara hi ha un 63% del total de població catalana que no ha pogut votar · El 20 de juny, nova onada de consultes · Barcelona, l'any vinent

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Mig milió de catalans ja han expressat la seva opinió respecte la independència del país. Sumada la participació d'avui (uns 250.000 vots emesos*), la del 28 de febrer (61.232) i la del 13 de desembre de l'any passat (192.460), aquest mig milió de paperetes ja superen les 416.355 que va sumar ERC a les últimes eleccions al Parlament, les 316.222 del PP, les 282.693 d'ICV i les 89.840 de Ciutadans. Però aquesta participació a les consultes es basa només en un 37% de la població catalana que ha tingut dret a vot. La resta (63%), viu en municipis en què encara no s'hi ha celebrat consulta.
25a, consultes, resultats, gràfica
Comparteix
   


Etiquetes
El creixement de l'independentisme al Principat no s'atura, i després de les consultes d'aquest diumenge, prop de 500.000 catalans ja han fet explícit el seu a la independència de Catalunya en els diversos referèndums organitzats des de la societat civil.

A grans trets, la coordinadora nacional ha quantificat en un 92,16% els vots afirmatius registrats a la votació d'avui. Si es generalitza aquest percentatge al conjunt dels 500.000 vots, es pot convenir que les urnes de les consultes ja acumulen uns 460.800 vots partidaris de la independència.

Sense comptar l'ampliació de votants en majors de 16 anys i immigrants empadronats, fins ara han estat cridats a les urnes 1.963.000 catalans majors de 18 anys, cosa que suposa el 37% de la població catalana al cens. Queden, doncs, pendents de celebrar referèndum més de 3,3 milions de ciutadans.

Extrapolació
Si les consultes es realitzessin a tots els municipis catalans i la proporció de participació continués sent la mateixa, acabaria superant amb escreix el milió i mig de vots, sobrepassant de llarg els vots que van sumar ara fa quatre anys totes les forces parlamentàries catalanes.

De fet, el portaveu de la Coordinadora, Uriel Bertran, ha afirmat: 'Si s'extrapolen els resultats al conjunt del país, el a la independència seria la primera força.' Segons Bertran, la participació en les consultes demostra 'la força social creixent del sí'.

Els resultats oferts al tancament de la jornada -de caràcter provisional amb el 75% del cens escrutat-, situen la participació del 25A en el 20,2%. Els vots per la independència suposen el 92,16%, han votat No el 5,34%. També hi hauria un 2,5% de vots en blanc i només un 0,25% de nuls.

El 20 de juny, més
Els 500.000 vots sobre a la independència de Catalunya s'ampliaran el 20 de juny, quan se celebrarà la quarta onada de consultes independentistes. Entre d'altres poblacions, se celebraran consultes a Cornellà, Sitges, Cerdanyola del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

El milió i mig de ciutadans que resideix a Barcelona podrà pronunciar-se sobre la independència del seu país l'abril de l'any vinent.

Les dades de Decidim.cat
La plataforma de càrrecs electes favorables a l'autodeterminació Decidim.cat quantifica en 462.501 el total de vots emesos a totes les consultes celebrades d'Arenys de Munt ençà (432.360 dels quals favorables a la independència, un 93,48%).


* Dades pendents de confirmació per part de la Coordinadora Nacional de Consultes.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Reagrupat fletxa Barcelona
26 d'abril de 2010, 20.51 h

#17 Si no heu aconseguit carregar-vos CiU que era a tot arreu fora del poder i només amb La Vanguardia ajudant una mica, no ho fareu mai. Di no heu convençut amb la vostra gestió i política als votants de CiU ja no ho fareu mai. Per tant cal que l'independentisme deixi pas a un nou representant. sap greu que pel camí hi hagi baixes com les teves i les dels teus líders, Vendrell i Puigcercós i Ridao i Huguet, igual que ho són carod i carretero i Colom i Rahola. Però les persones no es po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
ullbuidat fletxa Barcelona
26 d'abril de 2010, 17.03 h

#14 No es pot simplificar d'aquesta manera. Te'n poso un exemple proper: Mon pare estava cridat a votar i no hi va anar perquè no estava d'acord que els criteris per poder votar fossin diferents als oficials. Si hagués estat un referèndum vinculant hauria anat a votar (i hauria votat que sí).


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
MARIA M. fletxa Barcelona
26 d'abril de 2010, 16.24 h

El ADN convergent, es unionista i claudicant amb Espanya. Així ha estat sempre i continuarà sent, mentre no detectin clarament que els votants s'els hi escapen cap a formacions decididament i clarament independentistes. Si aquest canvi de vot no es produeix molt aviat, Mas i Ciu no faran cap pas endavant per la plena sobirania nacional catalana. Ells viuen amb la indefinició permanent que els permet continuar fent la viu viu a costa del poble català., però i també cal dir.ho amb el permí... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Francesc Tey fletxa Barcelona
26 d'abril de 2010, 15.27 h

#12 L'estatut del 30 de setembre va ser fruit com bé deus saber de la pressió que va exercir CIU per oposar el sostre més alt possible. El PSC va signar per no trencar el Tripartit sabent que a Madrid ells mateixos -en Montilla- el retallarien. Potser en Mas no va estar encertat pactant una rebaixa amb ZP. Però era difícil fer una altra cosa veient com l'única força que pot fer un front aquí i a Madrid nacionalista s'estima més disculpar tot el que fa el PSC i ZP. I us agradi o no l'es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Salva fletxa Països Catalans
26 d'abril de 2010, 13.52 h

#12

Bé Quim bé... el que no ho vulgui veure així que es faci mirar la vista.

Que deixin de jugar a la "puta i la Ramoneta" d'una vegada per totes... que no pensin tant en el seu partit i en governar i que ho facin més en Catalunya i els seus habitants.

o de veritat hi pot haver algun conver que pensi que l'encaix de Catalunya a Espanya pot ser positiu per nosaltres??? potser si que a més a més de il·lusos n'hi ha de dropos!!

CiU primer mira on va el ruc i llavors ajuda a tibar el car... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jotapé fletxa Terrassa
26 d'abril de 2010, 13.06 h

Cada vegada és més clar que això de les consultes és com una celebració eucarística: només van a combregar els creients.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
26 d'abril de 2010, 12.48 h

Ahir va ser un gran dia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Quim. fletxa PPCC.
26 d'abril de 2010, 12.04 h

#8
Mira estic d´acord amb tu en que ara cal deixar-se de ressentiments i treballar conjuntament pel bé de Catalunya i celebro que Ciu comenci a fer passos en aquesta direcció però sincerament penso que Ciu té una responsabilitat molt gran en tot aquets afer i que la seva implicació cap a la veritable sobirania és encara deficient per la seva ambigüitat i el voler jugar a dues bandes. Sí Ciu de veritat està per la nostra llibertat i el veritable autogovern que ho digui obertament, el d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
26 d'abril de 2010, 11.21 h

Queda palès que Catalunya vol ser lliure. No val a dir que si uns quants no han anat a votar o que si hi haguessin anat que hagués passat.

Els vots que compten són els que estan dins l'urna i són els de la gent que se sent profundament democràtica, de debò.

Visca la Constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Guerau fletxa València
26 d'abril de 2010, 11.12 h

Per si no ho sabíeu SamaranX era el típic oligarca burgés de Barcelona, la classe traïdora a Catalunya. Aixi ha estat des de fa segles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.