directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bàscara enterra la promesa de Santi Vila, Ana Pastor i Abertis, #vergonyaN2

Uns 200 veïns vestits de negre han fet una processó i han encès espelmes al bell mig de la via per "la mort" de la primera promesa de retirar els camions de l'N-II

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

 (ACN).- Amb un to divertit i irònic, els veïns de Bàscara han demanat recordar aquesta data tant senyalada i han pregat perquè no s'hagi "d'enterrar amb tanta joventut" la nova promesa de treure els camions el 19 d'abril. Una de les veïnes de Bàscara vestida com la vídua de la promesa ha comentat que "Aquell dia va morir la promesa de retirar el trànsit de camions, el seu pare, l'honorable conseller Santi Vila i la seva padrina Ana Pastor i el seu padrí Abertis 'in absenti'; els veïns de Bàscara, de comarques gironines, coneguts i circulats us preguem un recordatori de la seva memòria”



Comparteix
   


Etiquetes
Bàscara incansable

Els veïns de Bàscara no perden les ganes de mobilitzar-se, de lluitar i la seva originalitat. Un cop més, aquest diumenge al vespre uns 200 veïns han mostrat el seu rebuig al trànsit de camions per l'N-II vestint-se de negre de cap a peus per fer una processó fúnebre i irònica. "Posats a manifestar-se que millor que enterrar les promeses dels polítics i fer una processó amb 'mantellina i peineta'", ha ressaltat la portaveu de la plataforma Prou Camions N-II, Eugènia Carbó. Els assistents a l'enterrament han fet una processó pel bell mig de la via, han escampat les cendres de la promesa i han encès espelmes col·locades amb el símbol de prohibit camions. El proper dimecres faran un concert a la via de set a nou del vespre.
 
Refinat sentit de l’humor
 
"Tots els presents podem constatar que la promesa era jove i inexperta però des del primer moment va ser un alè de vida en aquesta petita població. És en aquesta fragilitat i caducitat que som estimats profundament pel Senyor", ha ressaltat una de les veïnes que ha llegit el manifest comú. Durant la processó, els ciutadans han vessat llàgrimes i se'ls ha escapat algun riure i somriure quan passejaven per l'N-II.
 
L'acte ha finalitzat amb l'encesa de més d'un centenar d'espelmes que han col·locat tot formant un símbol de prohibit camions per l'N-II i han escampat les cendres de la promesa per l'asfalt d'aquesta via. A més, la processó ha comptat amb el ritme i la percussió del grup Quilombo.
 
Més accions previstes i amb música en directe inclosa
 
La portaveu de la plataforma Prou Camions N-II organitzadora de l'acte, Eugènia Carbó, ha explicat que amb aquest acte han volgut "enterrar les promeses dels polítics mitjançant les mantellines". Carbó ha explicat que els veïns no perden l'esperança i confien en la nova data que s'ha posat a sobre la taula, el 19 d'abril. Tot i això assegura que, en cas que no es compleixi, no es donaran per vençuts i continuaran les mobilitzacions. De moment, la plataforma ja ha organitzat una nova protesta inèdita. El proper dimecres, de set a nou del vespre, l'habitual manifestació anirà acompanyada de música en directe a càrrec d'un grup local de Bàscara i els Dekrèpits.
Asetrasn té al seva lluita
 
D'altra banda, la portaveu ha volgut valorar les declaracions de la patronal del transport de les comarques de Girona ASETRANS que estan estudiant la legalitat de l'acord que han assolit la Generalitat, el Ministeri de Foment i Abertis per traspassar el trànsit de camions pesants per l'autopista. "Cadascú té la seva lluita i reivindicacions però això ja s'ha fet a altres llocs d'Europa i nosaltres hem de lluitar per aconseguir-ho", ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.