directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El dilema d’Isidre Fainé amb la infanta

Amb quina credibilitat Cristina de Borbó, imputada per corrupció, pot continuar al capdavant de l’àrea internacional de l’Obra Social de La Caixa?

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president de La Caixa, Isidre Fainé, està davant d’un gran dilema, si el Rei no aconsegueix que es retiri la imputació de la infanta haurà de decidir si aparta Cristina de Borbó de la direcció internacional de l'Obra Social de La Caixa, o l'aguanta per la bona relació de dècades amb la Corona i assumeix el descrèdit i l’enorme cost d’imatge que suposarà per l’entitat  mantenir una persona que ha saltat a les portades de la premsa internacional per presumpte corrupció. Fainé, també vicepresident de Telefònica, sap que no pot repetir l'error de César Alierta, que va aguantar Iñaki Urdangarín com a delegat de Telefònica als EUA fins haver de forçar-ne la dimissió a la desesperada.
Mantenir la Borbó o perdre credibilitat internacional i clients
 
Fainé es poderós i hàbil, però la situació és molt delicada, sobretot, en un moment en que la imatge de la Familia Reial està completament qüestionada i que la de La Caixa tampoc passa per bons moments a Catalunya –desnonaments, preferents, comissions abusives, patrocini de “La Roja”, privilegis en la hipoteca Borbó-Urdangarín-, i a més, en un moment de dificultat de les entitats financeres que deuen la seva precària estabilitat als depòsits dels clients i a les injeccions del BCE.
 
Fainé ha triat un mal moment per fer d’ambaixador de la marca Espanya

El mateix dia que el jutge Castro va imputar la infanta, que la premsa internacional es fes ressò del fet i el ministre d’Exteriors, Garcia Margallo, lamentés la destroça que això suposava per la marca Espanya, Isidre Fainé i Joan Maria Nin, juntament amb els presidents de Telefónica i Iberdrola, donaven el tret de sortida a una gira mundial per defensar la marca Espanya, sota el paraigües del Consell Empresarial de la Competitivitat. La gira està dirigida a inversors, empresaris, economistes, diplomàtics, periodistes i altres persones "amb influència en la formació de l'opinió sobre Espanya a l'exterior".  Els màxims dirigents de CaixaBank s’encarregaran de Llatinoamèrica i Àsia, i segurament els serà difícil justificar que Cristina de Borbó encara ostenti el càrrec de directora de l'àrea internacional de l'Obra Social de La Caixa, o potser aquest és un intengible de la marca Espanya a potenciar?.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
8 d'abril de 2013, 16.07 h

http://www.youtube.com/watch?v=k6eLw5CfEpM

Us expliquem de forma fàcil els arguments pels quals Catalunya, amb la independència, les pensions estarien garantides (i s'incrementarien). Basat en l'article "Independència i pensions, la mentida més innoble" del Col·lectiu Wilson.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
8 d'abril de 2013, 15.29 h

Està més clar que l'aigua. La serietat de l'Entitat a la que et deus, primer dectot. És ella que hauria de tenir la dignitat de dimitir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 d'abril de 2013, 13.01 h

Despedirle sense indemnisasió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Alba fletxa Bcn
8 d'abril de 2013, 11.17 h

Ella soleta hauria de plegar!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 d'abril de 2013, 10.20 h

En Faine, el seu fill i la infanta per dignitat han de plegar; la corrupció absoluta i absolutista d'aquests ultims 35 anys demostra que España amb una monarquia nomes es estraperlo, mangancia i chorizadas aristocratiques; Fem net, marxem ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa Barna
8 d'abril de 2013, 10.15 h

La Caixa s'hauria de replantejar la seva identitat, cap a casa és clar, sinó li pot surtir molt car. Els seus amics l'estant traint per tot arreu i potser ja és hora és hora de donar la cara per ells mateixos. Tant enmerdats estan? mentres no s'ho carreguin els clients...


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.