directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC: "el poble vol decidir, hi hagi pressupostos o no".

La secretària general d'ERC respon a CiU que "la consulta en cap cas pot estar condicionada a si hi ha pressupostos o no"

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

En declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”, Marta Rovira, secretària general d’ERC , ha insistit en demanar al Govern que no descarti l'escenari de pressupostos prorrogats amb una possible modificació del decret de pròrroga, si el govern espanyol "paga part del deute" o flexibilitza el sostre de dèficit, un cop es conegui la flexibilització que vindrà d'Europa. Segons Rovira ERC no "jugarà" a avalar  uns comptes que "no es compliran" i ha remarcat que la consulta no pot quedar "condicionada" a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat del 2013”.

Comparteix
   


Etiquetes
Pressupost de transició cap a  l’estat propi
 
Segon Rovira "el Govern no té ni un duro a la caixa" i, per tant, no es podran complir uns pressupostos amb un dèficit del 0,7%, de l'1,5% o del 2,2%, i ha assenyalat que les finances catalanes "vénen condicionades per les transferències de Madrid” i s’hauria d’intentar que aquests "siguin els últims pressupostos decidits per Madrid".
 
El Govern espanyol ens deu 10.000 milions
 
Rovira ha assenyalat que el deute d’Espanya és de 10.000 milions si comptem les disposicions addicionals terceres i fons de competitivitat no pagades o inversions compromeses i no realitzades. "Serem lleials al Govern, però ho serem més a la ciutadania del nostre país".
 
Sense notícia dels pressupostos
 
Rovira  ha criticat que altres partits pressionin per aprovar els pressupostos d’immediat, quan aquestes formacions "ja s'han resignat a un dèficit del 0,7% o a què el govern espanyol no transfereixi els impagats". "Ara mateix és molt complicat dir si donarem suport a un pressupost que no coneixem", ha conclòs.
 
El que cal és avançar cap a la consulta
 
Rovira ha centrat el focus en avançar cap a la consulta i ha assegurat que "la comunitat internacional, a través de la jurisprudència, diu que el principi democràtic és universal". I ha assegurat que si l'Estat no permet una consulta, hi ha diverses alternatives possibles com són unes eleccions plebiscitàries, amb una coalició o no, o una declaració d'independència del Parlament.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Ll.B. fletxa Granollers. Vallès Oriental. Països Catalans.
10 d'abril de 2013, 18.59 h

#22 Tens tot el dret a que et caigui malament el senyor Junqueres, o qualsevol altre. Podria compartir, a nivell general, el teu interés per els serveis socials. En canvi considero que no veus o no vols veure que la falta de recursos econòmics és un fet real que condiciona de forma total la politica social.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
mario fletxa Barna
10 d'abril de 2013, 11.19 h

#22 Perquè tan èmfasi a fer quedar malament el SR. Junqueras!? Què pretents? Això és incongruent Josep, ja he fet referència en dues respostes en aquets comentaris, no tens cap dret a dirigir-lo, ni a ell ni al seu partit , que a més és l'únic partit independentista del Parlament autèntic. La seva proposta per no dir solament la meva i la de molts altres conciutadans, és la única resposta a tot el que dius sense coneixemant, LA ÚNICA, només amb la independència del nostre País s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
10 d'abril de 2013, 10.19 h

SR JUNQUERAS ..EL POBLE CATALÀ VOL TREBALLAR NO VOL RETALLADES SOCIALS SRS de E.R.C. El Poble Català no vol esta al Atur no vol pasa gana com la pasa he no vol perdre el pis ni no poguer paga el lloguer EL POBLE Català VOL POLITICAS SOCIALS I D´ESQUERRES No de dretes com fa boste SR JUNQUERAS I ARTUR MAS .


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
10 d'abril de 2013, 09.08 h

SR JUNQUERAS Miri per perde Kilos no ja res millor que esta al Atur no cobras res no tes cap ajuda ni privilejio com teniu alguns he , despres si perderias molts kilos he Clar estas en politica cobres molt sense fe res de bo es lo que te de dolent la politica Cobreu molt i no feu res mai RES BEN FET Clar vui dir he . Aixo si per Pallasos serviu feu riure molt sabeu dir bones mentires he Com podeu mentir els de E.R.C. que doneu suport ala DRETA la que a fet i fa ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
10 d'abril de 2013, 08.38 h

SR JUNQUERAS Mentider LO QUEL POBLE CATALÀ VOL es Treballar poguer alimentar ala seva familia no perdre el pis ho casa , poguer pagar el lloguer si no ban al carrer i els politics no fam res per els he EL POBLE CATALÀ Sempre tan treballador lo que vol es TREBALLAR no vol estar de tonteria ja veu que bostes els politics els volem enganyar he en falsas promeses he pero cobren enormes sous mentres EL POBLE CATALÀ PASA MOLTA GANA . Els pobres c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
10 d'abril de 2013, 08.22 h

JUNQUERAS Mentider i fals El Poble que macu dir aixo he , ELS Catalans i Catalanes VOLEM FEINA No volem son Retallades Socials i politicas Anti--Socials , EL Poble Català vol ques obrin ELS SERVEIS DE URGENCIA DE NIT DE TOTS ELS POBLES fam falta El Poble Català vol Tenir Noves Escoles no vol BARRACONS . Els catalans volem mejar tan com menjeu els politics no volem pasar gana com pasen moltes familias mentres bosaltres cobreu enormes sous i a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pepo fletxa Terrassa
10 d'abril de 2013, 01.58 h

Vàrem ser nosaltres mateixos des d´ERC que vàrem acceptar d´entuvi la condició de que si la situació no era la correcta, la consulta es podria veure endarrerida; doncs NO!!! Aquest va ser un error que haviem d´esmenar i ja ho ha fet la Rovira.
Consulta desenganxada de casos judicials de liders polítics i també de situació econòmica global o local. Nosaltres a la nostra. Tenim molta pressa per fugir d´un Estado Español que s´enfonsa en la misèria i en la seva pròpia porqueria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Ll.B. fletxa Vallès Oriental (Països Catalans)
9 d'abril de 2013, 17.59 h

Si no es fa la consulta CIU no respondrà al seu programa. A part del mal que farà a les possibilitats d'independitzar-nos s'haurà d'atenir al judici d'aquells que el van votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
JORDI fletxa GRANOLLERS
9 d'abril de 2013, 16.53 h

#11 no cal més referèndums ni perdre més temps, ja es van fer les consultes durant dos anys començant per Arenys i acabant per Barcelona. A la Diada del 2012 la gran manifestació va decidir: volem un nou Estat d'Europa. DUI ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
JORDI fletxa GRANOLLERS
9 d'abril de 2013, 16.47 h

Seguim perdent el temps donant voltes a la pilota, no hi altre alternativa que la Declaració Unilateral d'Intependència.
Mentre perdem el temps anem acumulant més deute i més interessos a pagar als bancs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.