directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Festival de sa Marjal es converteix en la veu contra la privatització de la costa

Més de 300 persones gaudiren a la platja de les reivindicatives actuacions musicals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els 1.000 euros de primer premi del Festival de la Cançó de sa Marjal  se l'endugué el grup 'Les joves de Portocolom Llunàtiques'. La cançó que van interpretar tenia una divertida tornada: 'A sa Marjal a nedar/ a sa Marjal amb les ones,/ volen volen papallones/ a sa Marjal a nedar.Mira per aquí, que està barrat,/ mira per allà, que està tancat,/ mira per aquí, que està filferrat,/ mira per allà que diu privat'. Entre els assistents a l’acte cal assenyalar la presència del diputat al Parlament espanyol per Esquerra, Joan Puig; el conseller insular d’Interior, Joan Lladó; el secretari general del PSM, Biel Barceló; la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Son Servera, Conxi Peña, com també el representant del Lobby per la Independència Jaume Sastre.
pedro j ramirez piscina

perdro jota ramirez piscina piscines llei de costes
Comparteix
   


Etiquetes
directe!cat es va interessar de seguida per aquest original Festival de sa Marjal en contra de l'especulació urbanística. Avui ja us podem explicar que persones d’arreu de l’Illa s’acostaren fins a la platja de sa Marjal, per participar i cridar tots junts que la «costa és de tots». Aquest va ser el crit unànime.

Després de les actuacions i mentre s’esperava el veredicte del jurat per esbrinar el guanyador, el dirigent del Lobby per la Independència Josep Palou recordà que fa tot just un any «ens reunírem aquí mateix per reclamar a l’Administració espanyola el compliment de la Llei de costes per part de Pedro J. Ramírez. Palou també assenyalà que per 'guanyar aquesta guerra és imprescindible que els nostres polítics no ens decebin, que tinguin paraula i compleixin allò que ens van prometre'.

Entre els assistents a l’acte cal assenyalar la presència del diputat al Parlament espanyol per Esquerra, Joan Puig; el conseller insular d’Interior, Joan Lladó; el secretari general del PSM, Biel Barceló; la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Son Servera, Conxi Peña, com també el representant del Lobby per la Independència Jaume Sastre i altres representants de les associacions i entitats que li han donat suport.Després del manifest reivindicatiu que demanava el compliment de la Llei de costes de 1988, la seva negativa a la privatització de la zona pública maritimo-terrestre i al tancament de camins públics a l’interior de l’Illa, arribava el moment més esperat. S’havia d’aclarir qui s’emportava els mil euros del primer premi, el banyador del segon premi i l’exemplar d’El Jueves i una abraçada com a tercer guardó.

Els 1.000 euros de primer premi del Festival de la Cançó de sa Marjal  se l'endugué el grup 'Les joves de Portocolom Llunàtiques'. El segon premi va ser per a dues jovenetes de Binissalem que interpretaren una versió molt particular de la cançó popular, Jo i un pastor. El tercer guardó fou per a una peculiar jota. Fou la interpretació més còmica i divertida de l’horabaixa, Es fenoll marí, una divertida lletra sobre un 'campesino' que cercava fonoll marí i sal de cocó.

Durant tot l’acte un mínim de cinc policies de paisà van seguir tot el festival, a l’igual que els fotògrafs i periodistes de “El Mundo” Igualment tant per anar com per sortir molts dels cotxes dels assistents varen ser escorcollats per la Guàrdia Civil.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.