directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 23:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Artur Mar, Maria Barbal i Emma Vilarasau llegiran poemes de Miquel Martí i Pol per recordar-lo en el 4è aniversari de la seva mort

El 15 d'octubre al Teatre Romea

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Teatre Romea celebrarà el pròxim 15 d'octubre una lectura de poemes de Miquel Martí i Pol amb motiu del quart aniversari de la seva mort. Les personalitats que participaran en aquest homenatge i que donaran veu a alguns dels versos seran l'escriptora Maria Barbal, el president de CiU, Artur Mas, l'actriu Emma Vilarasau i el doctor Santiago Dexeus, sota la direcció de Carles Canut. Aquest acte forma part del programa d'activitats que aquest teatre barceloní, de la mà de la Fundació Romea per les Arts Escèniques, organitza en paral·lel a la seva cartellera amb el nom de Romea Plus. Entre els actes previstos, també destaca la presència de l'expresident iranià Mohammad Jatami, el pròxim 3 de març, que vindrà a presentar el seu últim llibre i a parlar sobre la situació actual de l'Iran.
martí i pol
Comparteix
   


Etiquetes
El tret de sortida a la nova programació serà aquest dilluns al vespre amb l'espectacle de música i poesia 'Agustí Bartra. Entre l'exili i el retorn', inclòs al cicle 'Nits de contes, poemes i cançons'. El muntatge és un homenatge al poeta barceloní, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort, i es basa en una selecció de textos del poeta i d'Anna Murià. Rosa Cadafalch, Josep Minguell, Àngels Poch i Lluís Soler, en el paper de Bartra, en seran els intèrprets, que actuaran acompanyats del músic i autor del guió, Miquel Pujadó, i cinc músics més.

Coincidint amb les estrenes de la nova cartellera d'enguany, el teatre acollirà l'espectacle 'El comte Arnau' (26 de novembre) amb Lluís Soler com a protagonista i la direcció d'Antonio Calvo amb motiu de l'estrena d''El Sr. Perramon' de Josep Maria de Segarra. Amb l'estrena de l'obra 'Homebody/Kabul' de Tony Kushner, el corresponsal de guerra a l'Afganistan Marc Marginedas oferirà una conferència, mentre que Anton M. Espadaler, professor de Literatura medieval de la UB i llicenciat en dret, parlarà de l'erotisme i la sexualitat en l'obra de 'Tirant lo Blanc', en paral·lel a l'estrena de la versió que Calixto Bieito ha fet d'aquest clàssic.

D'altra banda, s'organitzarà l'exposició 'La presència femenina en l'obra d'Henrick Ibsen', amb motiu de l'estrena d''Espectres', d'aquest mateix autor, així com una tertúlia sobre màgia i alquímia, relacionada amb l'obra 'La tràgica història del Dr. Faust' de Cristopher Marlowe.

El president de la Fundació Romea per les Arts Escèniques, Carles Canut, ha anunciat també que de moment hi ha confirmada la presència de l'expresident de l'Iran, Mohammad Jatami, el pròxim 3 de març per parlar sobre la situació d'aquest país en l'actualitat i presentar el seu últim llibre. Tot i això, s'ha mostrat caut i ha apuntat que, si bé ell mateix ho ha confirmat, la seva presència dependrà molt de com evolucioni l'actualitat internacional. Aquest no és el primer cop que el teatre compta amb el testimoni de personalitats destacades. L'any passat, es va comptar amb el Premi Nobel Gao Xingjian, que va pronunciar una conferència amb motiu del Dia Mundial del Teatre.

Aquest any, el Dia Mundial del Teatre comptarà amb la presència de l'escriptor Alessandro Baricco, que parlarà sobre la relació que hi ha entre l'home i la guerra, una temàtica molt present en les seves obres. També es farà una ofrena a l'escultura dedicada a Margarita Xirgu i es llegirà el manifest, alhora que s'inaugurarà l'exposició 'I els actors també es vesteixen al Romea', amb vestits usats en els últims muntatges. L'any que ve s'espera que la celebració vagi acompanyada d'un missatge 'global' i 'unitari' de tot el sector de teatre, que coincideixi en un mateix manifest.

Aquest mateix dia es lliurarà el Premi Fundació Romea de Textos Teatrals. En la seva quarta edició, el premi estarà dotat per primer cop amb un total de 12.000 euros pel guanyador, que podrà veure estrenada la seva obra al Teatre Romea, en cas d'encaixar amb la programació, com ja s'ha fet en les anteriors edicions.

Cicles i celebracions especials


El Teatre Romea vol celebrar el Nadal amb un cicle dedicat a la música del Carib, concretament de Veneçuela, amb un espectacle dirigit per Lorenzo Barriendos i interpretat per les actrius veneçolanes Cecília Bellorín i Isabela Méndez, juntament amb el cantant líric Iván García.

Dincs el Cicle 'La ciència i el teatre', inclosa en la Setmana de la Ciència, es farà una lectura dramatitzada d''Els físics' de Friedrick Dürrenmat. El teatre obrirà de nou les seves portes per acollir la BCNegra, la Trobada de novel·la Negra que es farà a la ciutat del 4 al 10 de febrer i on es comptarà amb la presència del guanyador. La temporada passada va ser el torn de Henning Mankell.

Per primer cop es posarà en marxa la campanya 'Imagina', dirigida als estudiants d'entre 12 i 18 anys perquè creïn els cartells de les obres que hagin vist a la temporada. Els cartells guanyadors seran exposats posteriorment.

El Teatre Romea, de titularitat privada, compta amb el suport del Cercle d'Amics de la Fundació Romea a través de les seves aportacions econòmiques que van des de 180 euros fins a 9.000 euros. Aquest 2007 els mecenes han augmentat fins a 294, 28 més que l'any anterior.

Les activitats del Romea Plus, que sempre se celebren els dilluns, estan pensades per acostar el públic al teatre i promoure el debat cultural. L'any passat van registrar una mitja de 150 assistents.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa Manresa
18 de setembre de 2007, 11.02 h

Segur que el Montilla també seria capaç de fer això.. juajuajua... ja m'imagino l'escena.
Però segur que també sortirà algun esquerranós dient que el Català del Montilla és el real (com va dir el Puigcercós), o alguna bestiesa semblant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.