directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: consulta sí o sí

Respon a Duran que “Catalunya té molts padrins i el millor padrí que té és el poble de Catalunya” i que “exercir la legitimitat democràtica no passa perquè Espanya ens doni permís."

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El president d’ERC, Oriol Junqueras en una entrevista a TV3 aquest dimarts ha respost  les declaracions de Duran i Lleida -que ahir va rebutjar una declaració Unilateral d’Independència per manca de padrins- i de Germà Gordó que van coincidir que la consulta ha de ser pactada amb l’Estat espanyol, Junqueras ha recordat a Duran que  “Catalunya té molts padrins i el millor padrí que té és el poble de Catalunya” i ha afegit que “De vegades hi ha polítics que s’obliden que la legitimitat democràtica neix del poble”. El republicà ha assegurat que "Mentre el camí sigui democràtic, tindrem la legitimitat de cara al món.", i tot i que voldria que fos una consulta pactada," exercir la legitimitat democràtica no passa perquè Espanya ens doni permís."

Comparteix
   


Etiquetes
Un avançament electoral no és la solució al problema
 
Junqueras s’ha mostrat convençut que “seran lleials al pacte del president i als compromisos que ha signat.", ha manifestat  que unes altres eleccions “no ens trauran de la misèria. Hem de poder administrar els recursos i, per això, necessitem un estat.", i ha dit que espera que no hi hagi eleccions anticipades perquè no resoldrien la qüestió pressupostària, i ha conclòs que la consulta és el millor instrument per acabar amb aquesta tràgica situació.
 
Per Junqueras “si no hi ha pressupostos, hi haurà consulta”.
  
El líder dels republicans ha negat que faci teatre en la negociació dels comptes, “altra feina tinc” ha dit i ha recordat que paguem prou impostos per no haver de fer cap retallada, i que qui “torpedina els comptes catalans no és ERC, sinó el govern espanyol”
i, en referència ha qualificat de “pocavergonyes” aquells que “ens volen fer retallar 4.000 milions d’euros”, i ha insistit en la possibilitat de prologar els comptes del 2012 i així evitar com a mínim un sacrifici major. Per Junqueras si no s’arriba a un acord amb CiU, el desenllaç és clar: “si no hi ha pressupostos, hi haurà consulta”.

Consulta, amb acord o sense

D'altra banda, Oriol Junqueras ha respost les declaracions que va fer aquest dilluns el conseller de Justícia, Germà Gordó, en què afirmava que la consulta no és viable sense aconseguir un pacte amb l'estat espanyol. El president d'ERC ha assegurat que també és partidari d'arribar a un acord però ha advertit que la "legitimitat democràtica" no passa per demanar "permís" sinó per "exercir".

Junqueras s'ha mostrat irònic sobre la possibilitat d'arribar a una entesa amb el govern de Mariano Rajoy sobre la consulta, afirmant que és partidari de l'acord "i si pogués ser amb una festa en què tots ens abracéssim". Sigui com sigui, el líder d'Esquerra està "convençut" que els consellers són "lleials al president". En aquest punt, ha subratllat que Artur Mas té "firmat un compromís" que consisteix a possibilitar que els catalans puguin decidir el seu futur.

Alhora, Junqueras ha insistit a no descartar cap opció per tal d'exercir el dret a decidir. "No tanquem cap via democràtica que pugui portar el nostre país a la llibertat", ha sentenciat el president d'Esquerra preguntat sobre la possibilitat de fer una declaració unilateral d'independència. En aquest sentit, ha destacat que "només una vintena" d'estats "han arribat a la independència a través d'un referèndum".
 

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
Synera fletxa Barcelona
17 d'abril de 2013, 15.21 h

Tots a signar a Europa pel dret a decidir:

www.europeancitizensdecide.eu/ca/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jordi fletxa CATALUNYA
16 d'abril de 2013, 22.23 h

#24
#27
#29 el"SOC UN POBRE DESGRACIAT QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic marxista oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies montella.Àlies "aragoneses",àlies biel,ion,anna,homo apm,oriol,també conegut per l'indigent hermafrodita de l'Hospitalet,500....Pressumptament fill de Kim-jong-Il i la que escombra la línia del paral.lel 38.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
16 d'abril de 2013, 21.45 h

#28 ! Que grande eres otetes !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
El Prebost F. Ot... fletxa Alt ?????...!!!!!!!!!
16 d'abril de 2013, 20.31 h

#27 Palurdiyu: ves a la notícia del CCN i veurás el fart de riure amb les teves ridiculeses morboses: mira que escriure "jo" amb majúscula"... cal ser més tarat que una tara tarada...

ahahahahahahahahaha !!!!! AHAHAHAHAHAHAHAHHH!!!! A H A H A H A H A H A H A H A H A H A H A H !!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
16 d'abril de 2013, 20.22 h

#23 Això, aixó, marxeu i no torneu, si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
16 d'abril de 2013, 18.14 h

Jo també repetiré el comentari que vostè m'ha sug.gerit:

Aquest xicot que de vegades es fa anomenar Oriol i d'altres escriu en castellà, necessita, com molt bé diu l'Antoni Burgues, un tractament profund de psicoteràpia. No vull que ningú es pensi que busco clients, i per això no poso la direcció de la meva consulta. Hi ha molts bons professionals a Catalunya que el poden tractar eficaçment i fer-li superar els traumes infantils que arrossega.

Des d'aquí un consell a les mares, en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Antoni Burgues Palau fletxa Lloret de Mar
16 d'abril de 2013, 18.00 h

#24 Tu sí que estàs desesperat. Ja t'ho he dit en altre notícia i t'ho repeteixo, pobre desgraciat:

Et vinc llegint fa una estona, i tu estas malalt, noi. Ets un obsès sexual, senyal que en ta puta vida t'has menjat un rosco i somnies que els altres es foten les palles que en realitat et fas tu. Ets un malalt. T'has de posar a tractament o acabarás violant la teva germana o la gossa de casa teva. Creu-me, ves al metge.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
16 d'abril de 2013, 15.45 h

#19 ESTA DESESPERADO EL PAJILLERO , SE LE MULTIPLICAN LOS FRENTES Y SE VE OBLIGADO A COPIAR SUS ESTÚPIDAS RESPUESTAS , ES EL FIN DEL TONTO OFICIAL , YA NO DA ABASTO PARA RESPONDER , CON LO Q LE GUSTABA ANTES ...
Y MIRA QUE LE GUSTABA CONTESTAR PERSONALMENTE , ERA LA ÚNICA OCASIÓN EN LA QUE HABLABA CON ALGUIEN , UN ONANISTA SOLITARIO COMO EL ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
16 d'abril de 2013, 14.52 h

http://www.youtube.com/watch?v=_nAGVFyDj7s

Marxa cap a la Independència a Barcelona (11-setembre-2012)

Sortirem al carrer tants cops com faci falta, tornarem a omplir els carrers de Catalunya amb estelades!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
16 d'abril de 2013, 14.00 h

#16 Això és el que t'agradaria a tu, neci. No som el que tu vols. Vés a defensar el regionalismo en un altre fòrum, cràpula. M'hi cago i m'hi pixo jo, en la teva merda de concepció de "región". El teu cervell no arriba ni al d'una popa de cacau. No pretenguis ser respectat, tros de carn amb ulls, si tu no respectes. Catalunya, Katalonia (que així apareix a la façana de l'Ajuntament d'Ulm de l'any 1370, mal et pesi), ha estat, és i serà una nació. I Espanya l'estat que militarment l'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.