directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La independència de Catalunya revertiria positivament en l’economia espanyola

Segons un estudi del CCN, Espanya no té capacitat per sortir de la crisi i s’encamina cap al col•lapse econòmic. L’estudi desmenteix rotundament l’editorial de The Times

Comentaris 50  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

 “No hi ha llum al final del túnel per a Espanya”. Ho afirmava el premi Nobel d’Economia Joseph Stieglitz i ho ratifica un exhaustiu estudi del Cercle Català de Negocis. El Grup d’Estudis del CCN ha analitzat les dades macroeconòmiques de l’Estat espanyol i ha aglutinat totes les projeccions fetes pels organismes internacionals que regeixen l’economia a escala global i el panorama que en resulta és desolador: aquest 2013 Espanya ha de col·locar als mercats un deute equivalent al 20% del seu PIB, import que s’incrementa any rere any pel dèficit desbocat de l’administració i els costos de finançament, que fan preveure un deute públic que es podria enfilar fins al 114% del PIB el 2020 i al 129% el 2030, segons previsions de la Comissió Europea.

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Espanya malgrat  “The Times” no té capacitat per sortir de la crisi

L’increment sostingut del deute xucla la força inversora de l’Estat, que s’ha de concentrar en cobrir les despeses financeres que genera. Més encara: la societat espanyola s’envelleix acceleradament; el 2021, hi haurà 9,3 milions de persones per sobre dels 65 anys. Això provocarà que la despesa en pensions passi de representar l’11,5% del PIB actualment a ser un 13,5% del PIB el 2016.

Un Estat endeutat, asfixiat pels interessos i la despesa en pensions pràcticament no podrà disposar dels diners que li calen per impulsar l’economia productiva i, per tant, l’atur es mantindrà en els nivells actuals o fins i tot s’incrementarà. És un peix que es mossega la cua.

L’horitzó de les pròximes dècades? Una constant reducció del PIB per càpita, que el 2020 estarà cinc punts per sota del de 2005 i que portarà a mantenir l’atur al 27% el 2014 i a necessitar més de deu anys fins fer-lo baixar al 20%; un augment de l’emigració -la segona en tres generacions-, sobretot de la població jove; i un increment de l’esforç fiscal que haurà de fer la massa productiva que quedi. El 2010 només hi havia quatre treballadors per cada pensionista, amb una taxa de dependència que creix un 15% entre 2010 i 2020. La conclusió és evident: l’Estat s’encamina cap a una nova fallida, la vint-i-quatrena de la seva història.

Malgrat “The Times” Catalunya és viable econòmicament com a nou estat d’Europa

Per contra una Catalunya Estat és més que viable econòmicament. Ho ratifiquen nombroses dades i ho certifiquen experts internacionals. Algunes dades que ho avalen: el saldo de la balança de pagaments de 2011 respecte del PIB era d’un 3,9% a Catalunya, mentre que la d’Espanya estava en negatiu en un 4,2%. Catalunya seria el quart país d’Europa en PIB per càpita. El CCN va més enllà i afirma que la independència de Catalunya actuaria de força motora per a Espanya.

Amb una Catalunya independent, Espanya hi té una gran oportunitat

Pel CCN a l’Estat conviuen dos models econòmics que no són compatibles: el català, que es basa en el model de pimes flexibles amb gran capacitat exportadora i d’innovació; i l’espanyol, que té com a referència grans empreses que treballen en sectors regulats i que centren la projecció internacional a Llatinoamèrica.

Sense Catalunya, Espanya podria desenvolupar plenament, diu el CCN, la seva estratègia econòmica, alhora que aprofitaria també en benefici propi les infraestructures que construiria amb els seus propis recursos el nou Estat català per internacionalitzar la seva economia.

Pel Cercle el fonamental és que Espanya s’enfonsa, malgrat l’aportació econòmica i industrial de Catalunya. Per tant cal un nou paradigma i aquest el pot proporcionar una Catalunya independent. Una Catalunya amb més inversions, treball i producció afavorirà Espanya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
mario fletxa barna
19 d'abril de 2013, 10.28 h

#45 No et preocupis, el col·lectiu EMMA ja ho resoldrà com sempre. Hi ha persones que treballen molt i molt i se'ls ha de donar les gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
mario fletxa barna
19 d'abril de 2013, 09.44 h

Em sembla que no s'ha entès prou bé el meu missatge sorneguer i el meu motiu per fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Jordi fletxa CATALUNYA
18 d'abril de 2013, 23.58 h

#47 De que viuen els països europeus que no estan a la UE?del treball,ja se que això et pot sonar a xinès,però la gent treballa saps?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
18 d'abril de 2013, 22.55 h

#44 Con todos esos datos q das , del 18 , el 16 , o el 10 ... Traducidos a millones de € ... Tu crees q en algún sitio os financiarían para pagar eso ? Y si estáis ( como estaríais ) fuera de la UE ... De q ibais a vivir ? Ilústrame ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Jordi fletxa CATALUNYA
18 d'abril de 2013, 22.46 h

#43
#36
#37 el"SOC UN POBRE DESGRACIAT QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic marxista oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies montella.Àlies "aragoneses",àlies biel,ion,anna,homo apm,oriol,també conegut per l'indigent hermafrodita de l'Hospitalet,500....Pressumptament fill de Kim-jong-Il i la que escombra la línia del paral.lel 38.L'ínclit predicador etílico-comunista no ha pogut passar la nota de tall per accedir a la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Emili fletxa TERRASSA
18 d'abril de 2013, 21.56 h

Jo he llegit l'article deThe Times i no s'aguanta per enlloc, només suposicions i volent vendre por de franc, no diu cap avantatge sembla que que hagin dictat a qui ho ha escrit, no és gens creible, no suspesa pros i contres, no hi ha res positiu per nosaltres, sembla totalment pagat o dictat per la FAES.
Nosaltres a lo nostre. Endavant President, i si pot ser més de pressa mot millor ! ! ! !. . . i nosaltres a fer una bona pinya quan ens toqui fer alguna cosa per Catalunya ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
albert fletxa lleida
18 d'abril de 2013, 21.40 h

No pero entiendo que tu si. Vas aportar algun dato o simplemente mi procedencia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
18 d'abril de 2013, 21.37 h

#41 Ya , pero .... Tu has salido del pueblo ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Sanmartí fletxa Génève
18 d'abril de 2013, 19.52 h

Que ridícul que és aquest que usa el nick Aragoneses. Déu ser un d'aquells castellans amb mentalitat del segle XVI. Aquí on jo treballo els espanyols, llevat d'unes poques excepcions, passen per gent inculta, cridanera i enganxosa, de la qual cal apartar-se si no vols que et fotin la gorra i et demanin allotjament a canvi d'un troç de xorisso i un traguinyol de la bota. Això li ha passat a més d'un amic meu.

Mala gent, la de ponent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
albert fletxa lleida
18 d'abril de 2013, 19.52 h

S#35 para empezar esto de poner la Z a nacionalismo ya cansa. Adoctrinamiento, ahora resulta que la gente con estudios que es bilingüe, no piensa por si misma y claro es independentista porque les han lavado el cerebro. Lo de la deuda externa estatal lo del 25% no se donde lo sacas, tu ignorancia abunda porque no has dicho el 80%? La deuda estatal o es el 18% o es el 16% o es el 10%. El 18% por el.pib, el 16% por la poblacion o el 10% porlr la media de inversiones del estado durante los ultim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.