directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Espriu, Sánchez Piñol, Rahola, Llach i títols sobre la independència triomfen entre les personalitats del país

Mas recomana 'Victus', la biografia 'Espriu, transparent', 'El carrer de l'embut' i els darrers llibres sobre el procés sobiranista

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Coincidint amb l'Any Espriu, nombroses personalitats polítiques, socials, econòmiques i culturals del país escolliran aquest Sant Jordi un llibre del poeta i dramaturg català. El president de la Generalitat, Artur Mas, o el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, es decanten per aquesta opció. La nova novel·la sobre el 1714 d'Albert Sánchez Piñol també es troba entre les més populars i és el llibre que regalaran polítics, alcaldes o líders sindicals. La novel·la de Pilar Rahola és l'opció de diversos consellers, que també tenen previst comprar l'epistolari entre Lluís Llach i Miquel Martí i Pol o les memòries de Lluís Foix. El procés sobiranista també es fa un lloc aquest Sant Jordi. 
Un llibre, una rosa, un sonriure i una estelada
Un llibre, una rosa, un sonriure i una estelada
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El país és independentista

Coincidint amb l'Any Espriu, el president de la Generalitat, Artur Mas, recomana la nova biografia de Salvador Espriu 'Espriu, transparent' d'Agustí Pons, 'Victus' d'Albert Sánchez-Piñol i la novel·la de la periodista Pilar Rahola 'El carrer de l'embut'. Mas també recomana els llibres que s'han publicat darrerament sobre el procés sobiranista. Entre d'altres, cita Quatre vies per a la independència. Estònia, Letònia, Eslovàquia i Eslovènia' de Martí Anglada, 'Camí sense retorn' de Tian Riba i 'Manual sobre la independència' de Dolors Feliu.

La presidenta del Parlament, Núria De Gispert, regalarà el llibre 'Pujol Catalunya. El consell de guerra a Jordi Pujol', d'Enric Canals, el Premi Gordó de Periodisme d'Investigació i Reporterisme i es comprarà l'últim llibre de Lluís Llach, 'Estimat Miquel'.

La vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, comprarà 'Creixen malgrat tot les tulipes', de Sònia Moll.

Quant als consellers, hi ha opcions diverses però totes d'autors catalans. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, comprarà 'Temps d'innocència' de Carme Riera. El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el de Salut, Boi Ruiz, es decanten per la mateixa opció: la novel·la de Pilar Rahola. 'El carrer de l'embut'. 'Una dona d'aigua' de Núria Esponellà és l'opció de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, optarà per a la seva dona una reedició de l'obra d'Espriu, coincidint amb el centenari del seu naixement. La consellera de Benestar Social, Neus Munté, té previst regalar 'El dia que Catalunya va dir prou', de Pere Martí, que detalla uns dies i protagonistes clau per al futur del país. Així mateix, li agradaria que li regalessin l'última novel·la de Màrius Serra, guardonada amb el Premi Sant Jordi, 'Plans de futur', que tracta de l'esperança a partir de la vida del matemàtic de Figueres Ferran Sunyer, afectat per una tetraplègia.

Finalment, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, escull 'Espiritualitat, el camí de la Vida', de Raimon Panikkar; el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, opta pel Premi Godó 'Pujol Catalunya. El consell de guerra a Pujol' d'Enric Canals i el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, comprarà les memòries de Lluís Foix, 'La marinada sempre arriba'.


Assajos, poemes i contes per als líders dels partits

Aquest Sant Jordi, el vicesecretari general de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, es decantarà per la poesia amb l'obra 'Es perd el senyal' de Joan Margarit. El president del comitè de govern d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida escollirà 'Cartes des de la presó' de Manuel Carrasco i Formiguera, coincidint amb el 75è aniversari del seu afusellament.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va ser pare fa cinc mesos i, per aquest motiu, durant la diada comprarà el recull de contes 'Somiacontes' de Carmen Gil, per al seu fill Lluc.

'Breve historia de la ética' de Victòria Camps és el llibre escollit per Pere Navarro, el primer secretari del PSC. La líder del PPC es decanta per una opció més política: 'Adolfo Suarez. El presidente inesperado de la transicion', del periodista Manuel Campo Vidal.

El president d'ICV, Joan Herrera, comprarà 'El futuro es un pais extraño' de Josep Fontana, una reflexió sobre la crisi social del segle XXI. La presidenta de la mateixa formació, Dolors Camats, opta per 'De l'Estatut a l'autodeterminació', del diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch.

'El Atlas de las nubes' de David Mitchell és el llibre escollit per Albert Rivera per aquest Sant Jordi, mentre que el líder de la CUP, David Fernández, preveu adquirir 'Som moros en la boira?' de Joseba Sarrionandia.


Sánchez Piñol, Llach o Maalouf pels alcaldes

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, té previst comprar l'epistolari 'Estimat Miquel' de Lluís Llach. El de Girona, Carles Puigdemont, es decantarà aquesta diada per l'última proposta de Narcís-Jordi Aragó, que reviu les argúcies i les derrotes de la premsa de resistència a través de l'experiència del setmanari gironí en el llibre de memòries 'Periodisme sota sospita'.

'Els desorientats' d'Amin Maalouf és l'opció de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros per aquest Sant Jordi, mentre que el batlle de Tortosa, Ferran Bel, regalarà 'Victus' d'Albert Sánchez Piñol.


Novel·la i assajos pel sector cultural

Els dos xefs triestrellats de Catalunya opten per comprar llibres d'autors catalans. Així, Carme Ruscalleda regalarà 'Condició de mare' de Carme Parras i Joan Roca ha escollit un autor gironí, Josep Maria Fonalleras, amb l'obra 'Climent'.

Per la seva banda, l'escriptor Màrius Serra, guardonat amb Premi Sant Jordi, adquirirà 'El anarquista que se llamaba como yo' de Pablo Martín Sànchez, mentre que el Premi Pla d'aquest any, Genís Sinca, es decantarà per l'última novel·la de John Irving, 'En una sola persona', la mateixa opció per la qual es decanta el director del TNC, Sergi Belbel. Maite Carranza escollirà 'Bioko' de Marc Pastor i el director teatral Oriol Broggi comprarà el llibre 'Caligrafia de los sueños' de Juan Marsé. Salvador Sunyer, director del Temporada Alta, adquirirà l'últim llibre dels germans Roca, 'El celler de Can Roca', on repassen secrets i rebel·lacions.

El Premi Mercè Rodoreda 2012 'El parèntesi mes llarg' de Tina Vallès és l'aposta de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, mentre que el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2013, Josep Maria Benet i Jornet, comprarà 'Emma' de Maria Barbal, que recull el cas dels tres joves que van cremar una indigent en un caixer.

La nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, es comprarà el títol 'De la primavera al paraíso. El amor, de los trovadores a Dante' de Jaume Vallcorba. L'actor Pere Arquillué optarà per 'Un jardín abandonado por los pájaros' de Marcos Ordoñez, com l'escriptor gironí Josep Maria Fonalleras.

Finalment, per Sant Jordi, el publicista Lluís Bassat triarà 'Una vida al caire de l'holocaust. Diàlegs amb un supervivent' de Jaime Vándor mentre el polifacètic Miqui Puig regalarà 'Telegraph Avenue' de Michael Chabon.


El llibre del pontífex per a Sistach i un llibre sobre Mossos per a Manel Prat

El cardenal Lluís Martínez Sistach regalarà un llibre que ha escrit ell mateix, 'Una espiritualitat per al cristianisme d'avui' i reconeix que li agradaria que li regalessin 'Ment oberta, cor creient' de Jorge Bergogglio, el nou pontífex.

El director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, comprarà 'La ira del Fènix' de Rafa Melero, un agent del cos en un llibre que parla també de la policia. El fiscal Santiago Vidal s'autoregalarà l'ultim llibre de Tian Riba, 'Camí sense retorn'.


Els periodistes trien periodistes

El periodista Josep Cuní comprarà aquest Sant Jordi 'La marinada sempre arriba', la darrera obra de Lluís Foix, mentre que aquest periodista es decantarà per 'Memorias líquidas' de Enric González.

De la seva banda, el presentador del TN de TV3 Ramon Pellicer regalarà 'El mar dels traïdors' de Jordi Tomàs, una novel·la que parla del tràfic il·legal d'esclaus dels vaixells catalans en el segle XIX.

Finalment, Jordi Basté escull l'obra 'Desmuntant la caverna' del també periodista de RAC1, Jofre Llombart.


Llibres d'actualitat per a sindicats i patronal

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, regalarà aquest Sant Jordi 'Victus' d'Albert Sánchez Piñol, mentre que Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, optarà per 'El futuro es un país extraño' de Josep Fontana.

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, comprarà 'La nacionalitat catalana' d'Enric Prat de la Riba, mentre que Josep González de Pimec escollirà 'El món que ve....ja el tenim aquí' de Joan Majó.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Jordi fletxa CATALUNYA
22 d'abril de 2013, 10.58 h

#12 El secret de pporka ibèrica és un plat sobrevalorat.
el"SOC UN POBRE DESGRACIAT,QUE SE LA PELA LLEGINT"EL CAPITAL" QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic marxista oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies montella.Àlies "aragoneses",àlies biel,ion,anna,homo apm,oriol,també conegut per l'indigent hermafrodita de l'Hospitalet,500....Pressumptament fill de Kim-jong-Il i la que escombra la línia del paral.lel 38.L'ínclit pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 d'abril de 2013, 09.42 h

#11

También conocido como TOD, el TONTO OFICIAL del DIGITAL = Jordi CATALUNYA

També conegut con el XIMPLE OFICIAL del DIGITAL = Jordi CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
22 d'abril de 2013, 08.35 h

#9 Si que us foten fora del llit aviat al centre de desintoxicació no?
el"SOC UN POBRE DESGRACIAT,QUE SE LA PELA LLEGINT"EL CAPITAL" QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic marxista oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies montella.Àlies "aragoneses",àlies biel,ion,anna,homo apm,oriol,també conegut per l'indigent hermafrodita de l'Hospitalet,500....Pressumptament fill de Kim-jong-Il i la que escombra la línia del paral.lel 3... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
22 d'abril de 2013, 06.36 h


También conocido como TOD, el TONTO OFICIAL del DIGITAL = Jordi CATALUNYA

També conegut con el XIMPLE OFICIAL del DIGITAL = Jordi CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
21 d'abril de 2013, 10.26 h

#7
#8 el"SOC UN POBRE DESGRACIAT,QUE SE LA PELA LLEGINT"EL CAPITAL" QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic marxista oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies montella.Àlies "aragoneses",àlies biel,ion,anna,homo apm,oriol,també conegut per l'indigent hermafrodita de l'Hospitalet,500....Pressumptament fill de Kim-jong-Il i la que escombra la línia del paral.lel 38.L'ínclit predicador etílico-comunista no ha pogut passar la no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 d'abril de 2013, 01.23 h


También conocido como TOD, el TONTO OFICIAL del DIGITAL = Jordi CATALUNYA

També conegut con el XIMPLE OFICIAL del DIGITAL = Jordi CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
21 d'abril de 2013, 01.22 h


Aquest per tal de guanyar diners s'apunten a totes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
20 d'abril de 2013, 23.09 h

#5 el"SOC UN POBRE DESGRACIAT ANAL-FABET HOMÒFOB PERÒ QUE EN REALITAT SOC UNA MARIETA DE TAPADILLO QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic marxista oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies montella.Àlies "aragoneses",àlies biel,ion,anna,homo apm,oriol,també conegut per l'indigent hermafrodita de l'Hospitalet,500....Pressumptament fill de Kim-jong-Il i la que escombra la línia del paral.lel 38.L'ínclit predicador etílico-co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 d'abril de 2013, 16.38 h

! Ostias ! Menuda colección de paletos ... Vamos , famosos en el mundo entero


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 d'abril de 2013, 14.12 h

www.esteladasantjordi.cat

Una bona iniciativa per INTERNACIONALITZAR la nostra causa el dia en que moltíssims turistes visiten Barcelona i altres llocs de Catalunya i un bon homenatge per a Sant Jordi el nostre patró!

Estelades al balcó fins a l'alliberació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.