directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC defensa la possibilitat d'un govern unitari amb CiU com a resposta a la retallada de l'Estatut

Tal i com ja va proposar el president del Parlament, Ernest Benach

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ERC ha defensat aquest dilluns un govern unitari també amb CiU com a possible 'solució' a una sentència adversa del TC espanyol sobre l'Estatut. Ho ha dit aquest matí el president del partit, Joan Puigcercós, que ha subscrit així l'aposta que ja havia defensat el president del Parlament, Ernest Benach. En roda de premsa després de la reunió de la permanent de la formació, però, el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha matisat que aquesta possibilitat 'ni és l'única ni depèn només de nosaltres'. Els diferents partits segueixen sense posar-se d'acord davant la resolució del Parlament de resposta al darrer fracàs del TC amb l'Estatut.
joan puigcercós, erc, esquerra, republicana
Comparteix
   


Etiquetes
Llorente ha fet gala del 'sentit d'estat català' d'ERC per argumentar que els republicans han demostrat en repetides ocasions que tenen voluntat d'unitat dels partits catalanistes perquè veu demostrat que quan les formacions catalanes van unides tenen més força. I ho ha defensat en el cas concret d'una eventual sentència adversa a l'Estatut: 'Estem oberts a diferents possibilitats d'unitat per donar resposta a una sentència adversa' i 'una d'aquestes és el govern d'unitat'. Ara bé, també ha afegit que 'ni és l'única ni depèn només de nosaltres'. El portaveu dels republicans ha erigit els pactes nacionals com a prova de la voluntat d'unitat d'ERC.

Pel que fa la resolució que negocien els partits catalanistes –PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA- per respondre units aquest dimecres al darrer fracàs del Constitucional espanyol per emetre sentència sobre l'Estatut, Llorente ha reiterat que ERC 'intentarà trobar el mínim comú denominador' perquè la proposta compti amb el màxim suport de la cambra. Aquest dilluns es reuneixen els negociadors dels diferents partits –Miquel Iceta pel PSC, Anna Simó per ERC, Laia Ortiz per ICV-EUiA i Francesc Homs per CiU- per mirar de tancar un acord. Les reunions se celebren des d'aquest matí de dilluns i segueixen aquesta tarda.

Es mostren partidaris d'obrir una etapa 'postautonomista' però no evitaran que es visualitzi la unitat catalana
ERC ha advertit una vegada més que 'quedaríem curts' si la resolució es limités a instar a la renovació del TC, sinó que cal modificar la llei orgànica de l'alt tribunal per limitar la capacitat de sentenciar sobre lleis referendades i perquè els magistrats hagin de ser substituïts com a molt sis mesos després que caduqui el seu mandat. Llorente ha evitat parlar d'optimisme, i s'ha remès a la negociació. Els republicans són partidaris d'obrir directament una etapa 'postautonomista', malgrat que no evitaran que es visualitzi la unitat catalana contra el bloqueig del TC.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
27 d'abril de 2010, 08.25 h

#2
Com em trobeu a faltar i és que el vostre subconscient sap mot bé que tinc raó encara que sigueu tant hipòcrites com per negar-ho. No us amoïneu pel que diu en Puigcercós que per això són els botiflerots del ven-estatuts i el cara dura duran que ja sabem com estimen el pp. Que n´arribeu a ser d´hipòcrites!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 d'abril de 2010, 23.11 h

Avui no surt en Quim??? HA HA HA HA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
SI fletxa osona
26 d'abril de 2010, 20.01 h

Caram,caram el sr puigcercos ens esta dien que no treballa per la independència ,ell el que vol es un bon estatut " per ell,esclar¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.