directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

O accelerem el procés sobiranista o ens enfonsem amb Espanya

L'anunci de Cristóbal Montoro de l'objectiu de dèficit de l'1,2% per a les comunitats autònomes és una mostra més de que amb Espanya no tenim res a fer

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Segurament no n’hi prou amb oposar-se i criticar les mesures del Govern Espanyol, comença a ser hora d’accelerar el procés per l’exercici del dret a decidir i segurament la proposta republicana de prorrogar pressupostos és una bona mesura per plantar cara a Madrid i és també una manera de denunciar davant d’Europa com Espanya maltracta aquelles economies que són una peça clau per sortir de la crisi. Tant Mas-Colell, com els diferents portaveus dels partits polítics de tradició catalanista han coincidit en mostrar el ple desacord contra la decisió espanyola. Amb l’objectiu de dèficit situat a l’1,2%, fins i tot els federalistes ho tenen difícil per convèncer als seus, tant sols els unionistes del PP i C’s poden seguir defensat que Catalunya segueixi dins d’Espanya.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas-Colell contundent

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha denunciat que l'esforç que es demana a les comunitats autònomes per reduir el dèficit és molt més important que l'esforç que s'autoimposa l'administració central. Mentre que el govern central ha de reduir del 5,1% el 2013 fins el 2,5% el 2016, en quatre anys la meitat, a les comunitats autònomes se les exigeix passar en el mateix període de l'1,2% al 0,2%, deu vegades menys. Mas-Colell considera que això suposa un ''aprimament asimètric''. El conseller ha defensat per a les comunitats autònomes un objectiu del dèficit del 2,1% per aquest any, un terç del 6,3% que s'ha fixat pel conjunt del sector públic espanyol.

Bosch plantar cara a Madrid i prorroga dels pressupostos

ERC no avalarà una flexibilització del dèficit fins a l'1,2% del PIB en cas que aquesta sigui la xifra que finalment s'exigeixi a la Generalitat. El portaveu republicà a Madrid, Alfred Bosch, ha explicat, després d'escoltar el ministre d'Hisenda, que ERC prefereix continuar amb la pròrroga dels pressupostos abans que acceptar el nou objectiu de dèficit. "La minva de recursos que podria comportar una pròrroga no és tan diferent a la minva de recursos que representaria l'acceptació d'un sostre de l'1,2%", ha apuntat Bosch, que ha assegurat que els republicans no seran "còmplices" del "desballestament" de l'estat del benestar que es planteja des de Madrid.

Navarro completament descol·locat

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, considera insuficient l'anunci que ha fet el govern espanyol aquest divendres, que fixa un límit de dèficit autonòmic superior al previst, passant del 0,7% a l'1,2% del PIB, de mitjana, pel 2013. Segons el líder socialista aquest nou límit "es queda curt" i reclama una nova revisió a l'alça per fer possible l'impuls de mesures de creixement econòmic. Durant una visita a Mollet del Vallès, Navarro fa una valoració global negativa del Consell de Ministres d'aquest divendres i assegura que tot plegat es tracta d'una "constatació del fracàs" de les polítiques econòmiques del govern del PP: "Ha dut Espanya a tenir més de sis milions d'aturats", ha etzibat.
 
ICV exigeix fermesa

El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela, ha instat el president de la Generalitat, Artur Mas, a plantar cara contra un objectiu de dèficit "absolutament injust". En declaracions després del Consell de Ministres, Coscubiela ha avisat que l'Estat està castigant la sanitat, l'educació i els serveis socials". Al seu parer, el conflicte no és entre l'Estat i les comunitats, sinó entre "els poderosos i la gent que necessita accedir a la sanitat i l'educació". L'ecosocialista també ha expressat la seva sorpresa pel fet que l'objectiu de la reunió del govern espanyol d'aquest divendres no hagi estat fer un pla de xoc per crear ocupació, just quan s'ha conegut un atur de 6,2 milions de persones.

Duran contrariat amb la decisió de Madrid

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha valorat com un gest "positiu" que el govern espanyol hagi optat per augmentar els objectius de dèficit per a aquest any. Tot i això, Duran ha considerat que, amb l'1,2%, l'executiu de Rajoy "s'ha quedat lluny" de la flexibilització que s'esperava per a les comunitats autònomes, ja que a Catalunya es treballava amb l'escenari que per a aquest 2013 se situés al voltant del 2% del PIB. "Aquest nou objectiu de dèficit és insuficient per a Catalunya", ha clamat el dirigent de CiU. Duran també ha reclamat a l'executiu del PP que avanci el finançament de les comunitats i que posi en marca un pla de xoc contra l'atur.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
28 d'abril de 2013, 08.39 h

Castella, endarrerida, fora d'època perquè arrossega una omipresent tradició monàrquico-franquista des de fa massa dècades, ha pretés descaradament anorrear la cultura i la llengua catalana.

Des de les simples prohibicions de'usar el català a l'escola que va durar fins la segona meitat del segle passat, a les cooficialitats fictícies d'ara, el 2012, on tota la administració central et pot demanar de parlar en castellà.

La catalanofòbia hi ha durat segles, mentres aquí sovint... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
28 d'abril de 2013, 08.35 h

#14

La SOLIDARITAT implica que aquell qui dona decideix quant vol donar. Si qui decideix la quantitat és el que rep, aleshores es tracta d'un ATRACAMENT A MÀ ARMADA. A l'estat espanyol, Catalunya dona i els que reben decideixen quant ha de donar Catalunya. Però amb la falsedat que els caracteritza, els espanyols anomenen aixó “solidaritat” en comptes d'atracament. I amb els nostres diners fan aeroports sense cap avió, autorutes gratuïtes per on hi passen pocs cotxes. Francament, ser... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
27 d'abril de 2013, 16.56 h

#14 Sembla mentida que encara no hàgiu DIGERIT la derrota del 15-m.
Que et passa hereu del butaner amb l'escriptura?efectes secundaris de la levadopa o de la metadona?
espanya només reconeix les derrotes,i n'ha reconegut tantes....
"ARAGONESES" TU QUE PARA MÍ A LA IZQUIERDA ERES UN CERO,
DIME SI AUN TE LLAMA TU PADRE EL BUTANERO.
L'èxit d'aquest Sant Jordi:"On és en marhuenda?".També en gibralterenc del nord per inadaptats.
El secret de pporka ibèrica és un plat sobrevalorat.
el"SOC UN ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
27 d'abril de 2013, 15.53 h

#13

PARECE MENTIRA QUE AUN NO HAYAIS DIFERIDO EL TRIUNFO ELECTORAL DEL PARTIDO POPULAR EN LAS ELECCIONES GENERALES POR MAYORIA ABSOLUTA.


PUES OS QUEDAN, COMO MINIMO, TRES AÑOS MAS , ASI QUE AJO Y AGUA . . . . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
27 d'abril de 2013, 14.29 h

Rajoy, i si et suicides pel bé d'Espanya? Rajoy, vols dir que el teu gos no ho faria molt millor que tú? Rajoy, la teva incompetencia absoluta no et fa reflexiona sobre la teva indignitat humana? Rajoy, per que t'esforces tant en convertir als espanyols en uns miserables? Rajoy, per que odies als espanyols? Rajoy, un govern de gent malvada, corrupta, incompetent i demencial


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 d'abril de 2013, 09.05 h

Marxar de la porqueria espanyola es una necessitat higienica, economica i cultural; España nomes es un niu de feixistes, golfos i lladres com el Rajoy de los Sobres!!! España, pais de delinquents comuns, borratxos i ganduls; 3 ministres d'economia per arribar als 10 milions d'aturats aixó es el nefast, incompetent i golfo asno.Rajoy.es


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
27 d'abril de 2013, 00.18 h

http://www.youtube.com/watch?v=k6eLw5CfEpM

Els catalans no hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, ens han expoliat per sobre de les nostres possibilitats.

Hem d'explicar a tots els habitants de Catalunya els beneficis tant econòmics, socials, culturals i de tot tipus que comporta l'estat propi.

Llibertat i prosperitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
viurem lliures fletxa barcelona
27 d'abril de 2013, 00.14 h

S'ha de ser ruc per acceptar que et robin un cop darrera un altre.
S'ha de ser ruc per a que t'insultin un cop darrera un altre.
S'ha de ser ruc per a callar mentre fan tot el que poden per anul.lar la teva llengua i la teva identitat.
S'ha de ser ruc per acceptar que t'amenacin una colla de desgraciats que si no fos per nosaltres no tindrien a on caure morts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
27 d'abril de 2013, 00.02 h

#7
#8 espanya només reconeix les derrotes,i n'ha reconegut tantes....
"ARAGONESES" TU QUE PARA MÍ A LA IZQUIERDA ERES UN CERO,
DIME SI AUN TE LLAMA TU PADRE EL BUTANERO.
L'èxit d'aquest Sant Jordi:"On és en marhuenda?".També en gibralterenc del nord per inadaptats.
El secret de pporka ibèrica és un plat sobrevalorat.
el"SOC UN POBRE DESGRACIAT,QUE SE LA PELA LLEGINT"EL CAPITAL" QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic marxista oficial del ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
26 d'abril de 2013, 23.14 h


También conocido como TOD, el TONTO OFICIAL del DIGITAL = Jordi CATALUNYA

També conegut con el XIMPLE OFICIAL del DIGITAL = Jordi CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.