directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La consulta "no està condicionant en absolut" les inversions estrangeres a Catalunya

Segons Invest in Catalonia, "La preocupació de les multinacionals" pel procés cap a l'Estat propi "és zero o tendent a zero"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El procés cap a l'Estat propi "no està condicionant en absolut" la decisió de les multinacionals d'invertir a Catalunya "ni sembla que hagi de ser un valor negatiu", segons el director d'Invest in Catalonia, Joan Josep Berbel. Actualment, el Govern manté contactes amb 230 empreses estrangeres que estan estudiant invertir a Catalunya i "en cap cas aquest factor és rellevant alhora de prendre la decisió", ha assegurat Berbel, en declaracions a l'ACN. La preocupació de les multinacionals per la consulta "és zero o tendent a zero", defensa també Josep Maria Gascón, International Tax Manager de la química belga Solvay i un dels 53 "ambaixadors empresarials" que el Govern té repartits pel món.
"No conec cap empresa que s'estigui plantejant marxar de Catalunya pel rebombori polític o no invertir-hi pel que pugui passar", insisteix Gascón. I les estadístiques d'Invest in Catalonia, l'organisme de captació inversora del Departament d'Empresa i Ocupació, ho confirmen: el 2012, "la creació de nous llocs de treball per inversió estrangera va créixer més d'un 20% i el nombre de projectes captats es va doblar", celebra Berbel. En total es van materialitzar 47 projectes industrials estrangers amb un volum d'inversió de 331,88 milions i la creació de 2.324 nous llocs de feina i el manteniment de 2.566 més.

"Ens pregunten què és això de la independència i si realment Catalunya pot tenir un Estat propi, però és més curiositat que no pas un factor que acabi influint en la decisió" d'invertir-hi o no, explica Gascón. "El que pugui passar amb les relacions institucionals i polítiques entre Catalunya i la resta de l'Estat espanyol o entre l'Estat i la resta de la UE els és irrellevant" i les multinacionals "posen per davant el talent, la competitivitat i la base industrial del país", afegeix Gascón. "No els afecta, no té cap impacte", assevera.

"Si els números els surten", apunta Berbel, els inversors estrangers no veuen la consulta com "un valor negatiu" i "prenen les seves decisions en funció de les oportunitats de negoci". Catalunya els ofereix "un teixit industrial molt sòlid d'empreses de molts sectors, com l'automoció, la química, la farmacèutica, l'alimentació, el metall o la biotecnologia, que els facilita trobar socis, proveïdors i subministradors". I alhora, segons el director d'Invest in Catalonia, hi poden trobar "un talent internacional fort" i "uns costos laborals prou competitius en una zona que exporta i ven qualitat". Berbel recorda que un fons d'inversió de Warren Buffet i una de les principals empreses d'equipament mèdic del Japó han invertit recentment a Catalunya i assegura que cada mes rep uns 20 projectes d'inversió de multinacionals que estudien instal·lar-s'hi.

Berbel i Gascón han participat a Brussel·les en un seminari organitzat per Invest in Catalonia i per l'associació d'empreses flamenques per captar inversió d'empreses belgues i holandeses. "Es tracta d'explicar les fortaleses econòmiques, culturals i polítiques que tenim a Catalunya", un país "jove que s'ha obert al món, on hi trobes enginyers, advocats o economistes que parlen idiomes i tenen experiència a l'estranger", informa Gascón. Invest in Catalonia preveu fer actes similars a Nova York i San Francisco i intentarà reunir els seus 53 ambaixadors empresarials a l'octubre a Barcelona.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Jordi fletxa CATALUNYA
2 de maig de 2013, 14.19 h

#6 Masa noms per a la mateixa lerda,eh santi-cagalló?
#4
Els únics que reparteixen carnets fins i tot als qui no el volen sou els espanyols.

espanya només reconeix les derrotes,i n'ha reconegut tantes....
"ARAGONESES" TU QUE PARA MÍ A LA IZQUIERDA ERES UN CERO,
DIME SI AUN TE LLAMA TU PADRE EL BUTANERO.
L'èxit d'aquest Sant Jordi:"On és en marhuenda?".També en gibralterenc del nord per inadaptats.
El secret de pporka ibèrica és un plat sobrevalorat.
el"SOC UN POBRE DESGRACIAT,QUE SE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jaume fletxa Barcelona
2 de maig de 2013, 12.58 h

HAN DEIXAT ANAR ALS PPERROS ANTICATALANISTES

Jacinto (#1), Joan (#4) i Antinio (#6), tres exemplars a qui l'escola postfranquista (o franquista; depén de l'edat) va sotmetre a un magnígfic rentat de cervell que els ha deixat sense capacitat d'enteniment, comprensió i raonament. És per això que diuen les bestiesses que diuen. Pobrets.

Jacinto, Joan i Antinioo: heu de llegir (si és que en sabeu) més i millor, i no creure-us les MENTIDES que us vomiten cada día a l'orella els vostres AMO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
2 de maig de 2013, 12.04 h

#5 No olvides q Cataluña es la tercera comunidad que más aporta , después de Madrid y baleares ..., pero vamos , podíais empezar por ahorrar en gilipolleces. Como EMORESAS públicas q no sirven para nada , embajadas absurdas , funcionarios enchufados y pelotas de mafiosos de comunicación ( tv3 cuesta al año 240 mill de € ,2900 empleados , más q tele 5 , antena 3 , cuatro y la sexta juntos ... Etc ) vamos las mismas sirvengozonerias q el resto de España , pero encima vosotros siempre l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Santi Vidal fletxa Barcelona
2 de maig de 2013, 11.12 h

El 95% dels impostos que paguem els catalans els recapta directament el govern central que en retorna la quantitat que vol ( normalment el 50%), quan vol i com vol. Mentre l'estat tingui la clau de la caixa cap banc del món finançarà Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de maig de 2013, 09.13 h

#3 ya , y si es tan pequeña la deuda con relaccion al PIB , porque ese invento tan maravilloso de los " bonos patrióticos " no los compro NI DIOS ? ... Y porque NINGUN BANCO DEL MUNDO financia a Cataluña ? Es acojonante como os creéis vuestras propias gilipolleces ... ( bueno , no me extraña , teniendo en cuenta q sólo veía los medios de comunicación oficiales subvencionados por la Generalitat , q cuestan a TODOS LOS CATALANES 300 mill de € al año ) ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
2 de maig de 2013, 07.25 h

El deute català és de 50.000 ME, és a dir, el 25% del PIB, un deute molt baix per qualsevol país. El deute espanyol és del 90% del PIB, una mica més difícil de resoldre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
1 de maig de 2013, 17.18 h

#1Tu hauries de deixar els Catalans tranquil,apatrida passiu,el zero a l'esquerra que no compta per a ningú.
Els únics que reparteixen carnets fins i tot als qui no el volen sou els espanyols.
Ja t'han tornat a multar els Mossos per defecar per la via pública,santi-cagalló?
espanya només reconeix les derrotes,i n'ha reconegut tantes....
"ARAGONESES" TU QUE PARA MÍ A LA IZQUIERDA ERES UN CERO,
DIME SI AUN TE LLAMA TU PADRE EL BUTANERO.
L'èxit d'aquest Sant Jordi:"On és en marhuenda?".Tam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de maig de 2013, 17.00 h

Como q no ! Quien cojones del extranjero va a invertir en una región q debe 50.000 mill de € que NADIE financiaría y fuera de la UE ? Pues eso , NADIE , así q claro q tendría q ver la consulta , si saliera el SI , a tomar por culo , no sólo no vendría nadie , además se irían TODAS LAS EMPRESAS Y MULTINACIONALES EXTRANJERAS ... Eso si , las fábricas de butifarras seguirían funcionando a pleno rendimiento , sería el único producto exportable ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.