directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 04:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Singulars amb Ramon Carner trending topic a Espanya

Carner va explicar les diferències entre el model econòmic espanyol i català i perquè la independència és la única opció per Catalunya, i també per Espanya.

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 25 vots )
carregant Carregant

El president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner, va ser el convidat del programa Singulars de TV3 va explicar que segons històricament, el model econòmic d'Espanya ha estat un fracàs, en els últims 500 anys Espanya ha fet fallida en 23 ocasions, una cada 25 anys, i ara s’apropa una nova fallida. “És evident que el model econòmic espanyol no és l'adequat per a Catalunya, i amb aquest model no ens en sortirem mai”. Espanya té un model econòmic basat en els grans oligopolis, en les empreses tarifades, mentre a Catalunya el model es basa amb les PIMES, amb un fort component tecnològic, enfocat a nínxols de mercat molt especialitzades i que aporten valor afegit a un país, a la cultura i l'educació.



Comparteix
   


Etiquetes
La independència és l'única opció per a Catalunya.
 
Carner va explicar que Espanya té una crisi estructural grandiosa, amb un deute enorme, el més gran que ha tingut en 100 anys, que creixi cada dia i fa que sigui pràcticament impossible de pagar. Catalunya ha arribat a una situació en un món global, en què, sense l'eina de l'estat propi no se’n sortirà.  "A Espanya es rescaten els bancs i les grans empreses, que són les que tenen tot el crèdit. Els petits empresaris no tenim crèdit, i si no recolzen el petit empresari català, l'evolució de l'atur anirà creixent i cada dia anirem pitjor." va afirmar.

El model espanyol ha arruïnat el país  

El president del CCN  va mostrar com Espanya ha invertit en un model amb baixa productivitat que ara no genera recursos que permetin créixer i va afirmar que:  “el model espanyol ha arruïnat el país, s'ha apostat per la construcció d'obres faraòniques no rendibles, com autovies, trens i aeroports sense passatgers i edificis institucionals que ara no es poden mantenir, com la Ciutat de les Arts i les Ciències de València."

Catalunya ha aportat a Espanya més diners que Europa
 
Carner va demostrar amb dades que les inversions no rendibles que ha fet Espanya, les hem pagat els catalans, Catalunya ha aportat a Espanya més diners que Europa. Del 2006 al 2010, Catalunya ha aportat 81 mil milions d'euros, i Europa, 27 mil milions. 7 milions de catalans hem pagat gairebé el doble que 500 milions d'europeus.” Assegura carner i mostra com quan l’aixeta europea es tanca la pressió sobre Catalunya augmenta.

Espanya no avança

Carner fa una reflexió impactant:”Molts avis que van venir a Catalunya als anys 60 han de veure ara que els motius pels quals els seus néts han de marxar fora a buscar feina són els mateixos que van patir ells. Cap família pot suportar dos trencaments familiars en tres generacions. És la mostra que el país no ha avançat gens."

Catalunya seria un país pròsper i ric
 
El president del Cercle va explicar que la posició geoestratègica en què es troba Catalunya és fantàstica, perquè és la porta natural de totes les mercaderies que vénen d'Orient. Amb un estat propi,  Catalunya podria liderar l'onzena megaregió mundial: l'Eurosunbelt, amb 25 milions d'habitants i 610 mil milions de dòlars de PIB.

Un possible boicot als productes catalans no ens faria ni pessigolles
 
Carner va explicar que hi ha estudis que demostren que un possible boicot d'Espanya a una Catalunya independent duraria dos  mesos i mig i no tindria cap èxit, perquè el boicot és una eina del segle XIX que ara és ineficaç en un món global.

La independència de Catalunya beneficiaria Espanya
 
Des del CCN estan convençuts que la dinàmica de creixement econòmic de Catalunya influirà en Espanya, perquè si Catalunya té més dinamisme econòmic, comprarà més als seus proveïdors espanyols. A més infraestructures com el corredor mediterrani afavoreix l’economia d’Espanya. 






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Jordi fletxa Bigues
3 de maig de 2013, 07.40 h

#9 Normal!!
Es diu deslocalització, les empreses sempre van cercant ma d'obra barata en paisos empobrits: ecspanya, Bangladesh, Marroc, etc..

Els paisos desenvolupats hem de seguir mirant al futur des de el primer mon.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Jordi fletxa CATALUNYA
3 de maig de 2013, 07.29 h

#27 Tu en canvi només fas riure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
2 de maig de 2013, 23.15 h

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalizaci%C3%B3n-de-la-fundaci%C3%B3n-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

Evitem que amb diner púb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jorge fletxa Cataluña
2 de maig de 2013, 22.20 h

Esta gentuza del CCN solo hacen que meter miedo a la población, NI CASO pura propaganda barata.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 31
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
2 de maig de 2013, 22.10 h

ja n'hi ha prou BCN2 de maig de 2013, 14.52 h
#18 Ah, aleshores, Catalunya existia? però, no dius que no?
-----------------
Eso fue casi 300 años después.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
2 de maig de 2013, 17.20 h

Es molt clar que el sistema polític ha de canviar i això només es pot aconseguir essent independents. Aquests comentaris tant ep.panyols que surten per aquí, només son fruit d'aquesta "educació" dins l'ep.panyolitat i del sistema polític que ha imperat fins el moment. Quan arribem a un punt on la gent es dediqui a treballar per a la terra on viu i sigui capaç de alliberar se'n de aquesta lacra que aguantem des de fa segles i imposada per l'oligarquia ep.panyola, a la que l'hi fem el joc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Kani fletxa Girona
2 de maig de 2013, 15.35 h

#20
No veo que tiene que ver la velocidad con el tocino.
No estoy hablando de empresas o dinero, sinó de identidad: Igual que a mi no me gusta que me obliguen a tener la nacionalidad española porque no es así como me siento (ni se sentía mi padre, ni mi abuelo); a ellos no les gusta tampoco que les obliguen a ser catalanes en contra de su voluntad. He soportado la nacionalidad española desde que nací porque no me quedaba otro remedio, y ahora sueño con que tal vez pueda tener libremente ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jordi fletxa CATALUNYA
2 de maig de 2013, 14.52 h

#2 Bufa,congrès de fracasats avui?
#3
#7
#9
#10
#18


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
2 de maig de 2013, 14.52 h

#18 Ah, aleshores, Catalunya existia? però, no dius que no? i, tenia prou poder de gestió com per decidir i gestionar l'esclavatge del poble negre? I, tenia prou poder com per decidir la independència dels pobles oprimits? vaja, que segons la teva gran il·lustració, Catalunya si era una nació per besar sang, comerciar amb esclaus i decidir sobre el futur dels pobles, però, res mes, per la resta no existia, era una part ignorant i depenent d'escaña.
De debò que es d'agrair que gent tant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jordi fletxa CATALUNYA
2 de maig de 2013, 14.47 h

#1 Perdre a la Champion és un priviliegi que no està a l'abat dels que porteu el fracàs al vostre codi genètic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.