directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC veu "satisfactori" l'acord sobre les inversions, però vol "blindar-ho normativament" per garantir que es compleixi

"la partitura és bona, ara falta veure com sona la música"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, ha qualificat aquest dimarts de 'satisfactori' l'acord a que han arribat la Generalitat i el govern espanyol sobre les inversions de l'estat a Catalunya durant els propers set anys, però ha reclamat que es 'blindi normativament' amb una disposició addicional al pressupost perquè hi ha d'haver 'garanties' que es compleixi 'de cara al futur'. En aquest sentit, Ridao ha alertat que calen 'garanties' perquè l'acord també es compleixi en cas que governi el PP. Tot i donar suport a l'acord, ERC ha remarcat que això no suposa un vot favorable als pressupostos pel 2008 i Ridao no ha descartat cap opció.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
Ridao considera que, de moment, 'la partitura és bona', però que ara falta veure 'com sona la música'. Un fet que ERC podrà comprovar divendres, quan es conegui amb detall les inversions i les transferències de capital que ha previst el govern espanyol. En tot cas, els republicans veuen l'acord com una 'victòria', especialment 'sent ostatges d'un marc legal vigent com és l'Estatut'.

El dirigent republicà s'ha mostrat convençut que CiU 'difícilment hauria aconseguit mai aquest acord', i tampoc el PSC 'en solitari si no hagués estat empès per ERC'. Per això, ha destacat la 'contribució decisiva' dels republicans en aquest acord.

A partir d'ara, Ridao creu que cal 'vetllar' perquè es compleixi i per 'blindar normativament' aquest acord i 'tingui alguna traducció i algun resultat en temes sensibles', com ara la possibilitat d'aprofitar aquests recursos per executar noves infraestructures o bé alliberar peatges.

Un blindatge que Ridao creu que ha de passar per una disposició addicional al pressupost que doni 'garanties de cara al futur'. El portaveu republicà ha remarcat que 'ningú no ignora que l'acord és de govern a govern, un acord polític' que 'arriba en un context plenament electoral, amb un clima d'opinió a Catalunya de gran inquietud, de gran malestar'. Per això, ha reclamat 'un acord de caràcter plurianual que vinculi i obligui els successius governs de l'estat'. Ridao vol aquesta garantia davant la possibilitat, segons ha remarcat, que el PP torni a governar i es vegi obligat a complir l'acord.

D'altra banda, Ridao ha alertat que l'acord sobre la disposició addicional tercera, i la conformitat d'ERC, 'no prejutja un vot favorable d'ERC al pressupost', ja que caldrà veure altres partides, com les de matèries socials. Els republicans no descarten cap possibilitat de cara al seu vot en els comptes pel 2008, des del vot favorable fins a la presentació de l'esmena a la totalitat.

A més, Ridao ha constatat que aquest 'acord raonable' és el resultat d'una 'conjuntura política molt determinada en el context electoral'. 'Es nota que Zapatero està en campanya', ha assegurat, i que 'es vol reconciliar mínimament amb Catalunya després d'estar entrebancant-se constantment amb Catalunya durant aquesta legislatura'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
19 de setembre de 2007, 16.29 h

Segons el meu poc enteniment, el pacte economic es bó no? ¿Vol dir aixo que hem de callar i oblidá les nostres reindivicacions sobiranistes? Perqué si el pacte es aquet, prefereixo que Madrid continui fen la seva, si mes no, sabrem a que jugan les diferents clases politicas. Ho dic perque si el PSC continua sen una sucursal del PSOE ( veure les votacions de les seleccion catalanes al parlament)Només hem guanyat diners i perdut dignitat. I hem de torná a recobrat la nostre dignitat ara que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 de setembre de 2007, 14.14 h

O sigui que de opossarse als presupostos...ja res de res...
quines coses oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de setembre de 2007, 13.18 h

Aprovaran els pressupostos i a partir d'ara ja no tornarem a sentir ningú d'ERC parlar de que "els catalans s'estàn cansant d'Espanya", del 2014 ni de res. Ara ens voldran vendre que s'ha aconseguit el que voliem. El que voliem ? o el que volien ells? No es aixó el que vull jo, a mi tant se m'en fot que Espanya compleixi o no amb les inversions, no en vull saber res d'Espanya, reconec que m'estava emocionant una mica darrerament, peró veig que tot tornarà a la normalitat, a la merda de semp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Antoni fletxa Barcelona
19 de setembre de 2007, 11.01 h

Aquest pacte és el màxim que es pot aspirar amb la merda d´estatut que tenim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de setembre de 2007, 08.54 h

... els planten 4 bitllets al davant i els callen la boqueta. si això no és ser uns venuts... està clar que ara correrem a aprobar els pressupostos.

A veure, aconseguir més diners per Catalunya sempre és bo! però no oblidem que lluitem per la independència i els partits espanyols són els enemics! MAI podem donar-los suport en res!!



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.