directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Les flors més originals creixen a Girona #TempsdeFlors

Milers de persones han omplert els carrers del nucli urbà des de primera hora del matí per gaudir d'una mostra floral única

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Marietes fetes de clavells, pètals de rosa creats amb paper de seda, sabates penjades plenes de flors o esferes construïdes amb bròquils pintats. Aquestes són algunes de les 150 idees originals que s'han empescat els gironins per ornamentar la ciutat en la 58a edició de 'Girona, Temps de Flors'. Des de primera hora del matí milers de visitants d'arreu de Catalunya, França o Anglaterra han omplert els carrers per veure de ben a prop la unió d'art i imaginació. La gran majoria dels espectadors no han dubtat en titllar l'exposició "d'extraordinària" i ressaltar la gran "creativitat" dels espais florals. Alguns d'ells, però, han trobat a faltar la presència de més flors naturals. 



Comparteix
   


Etiquetes
"Girona sense flors és una ciutat meravellosa però amb flors se supera a si mateixa", així de clar ha sintetizat la Maria, procedent d'Esplugues de Llobregat, la 58a edició de 'Girona, Temps de Flors'. Una idea que sostenien gran part dels visitants, que no han volgut perdre temps i s'han llançat als carrers des de primera hora del matí. "La mostra és una idea espectacular que altre ciutats haurien de repetir", assegura en Miquel, president d'una associació fotogràfica de Mataró que anava ben carregat amb diverses càmeres i un trípode.

Originalitat, creativitat i imaginació

I és que, com cada any, l'originalitat i la creativitat de la mostra floral no ha deixat indiferent a ningú. "Les orquídies són precioses, les esferes amb bròquil pintat molt originals i les marietes fetes amb flors ho trobo una 'passada'" ha assegurat la Cristina, de Barcelona. Segons els visitants, enguany, la mostra s'ha superat pel que fa a imaginació i formes d'expressar sentiments, emocions i conceptes amb les flors i materials similars. "Cada any és més esplendorós, hi ha més espais florals i els dissenyadors es superen", ha assenyalat la Marissa.

Gran part dels turistes que han inundat els carrers anaven preparats per passar una jornada completa a la ciutat gaudint dels colors, les llums, les olors i les flors de tota mena. Gran part d'ells eren procedents d'arreu de Catalunya però també es podien veure molts estrangers veïns de França o Anglaterra. Els mapes, els mòbils preparats per als codis QR i les càmeres fotogràfiques han estat els elements indispensables per a la inauguració d'aquest esdeveniment.

I és que, enguany, les cues i els rius de gent que es movia pel nucli antic de la ciutat han tornat a ser l'estampa més habitual. Entrar als Banys Àrabs, veure els Jardins dels Alemanys o Sant Nicolau ha estat, en algun moment, una veritable aventura. "Hem vingut a primera hora del matí per poder admirar tots els llocs amb calma però ha estat impossible. Em pensava que la gent hauria anat a veure la Fòrmula 1", ha comentat una de les turistes. Tot i els elogis a les noves creacions, alguns dels visitants han trobat a faltar la presència de més flors naturals. "Com que ja fa més de vuit anys que visitem la mostra m'adono que cada cop més hi ha menys flors naturals. Abans eren les estrelles de l'exposició però ara, sembla ser que la crisi està fent canviar les tendències i provoca que els dissenyadors hagin de trobar nous models", ha ressaltat en Joan.

Més espais florals que mai

La 58a mostra ha batut rècords d'espais florals aquesta any. En total uns 150 patis, jardins i monuments del barri bell ofereixen uns 200 projectes de diferents artistes nacionals i internacionals. Enguany, com a novetat, s'han recuperat localitzacions com la Rambla, el Pont de les Peixateries Velles o el Claustre de Sant Pere Galligants. A més, s'han incorporat espais florals a barris poc habituals com Vista Alegre o el carrer del Carme.

Marietes fetes amb clavells i roses, esferes creades amb bròquils pintats, sabates que simulaven gerros plens de flors o un drac que escopia tomàquets són alguns dels muntatges més originals que es poden veure en aquesta edició. Un dels més visitats ha estat l'espai floral anomenat 'Sortir-se'n' que va patir una bretolada la setmana passada. Tot i així, els encarregats de l'obra no s'han donat per vençuts i han ressorgit de les cendres, literalment. Els autors han decidit plantar un arbre de color blanc al bell mig de la plaça dels Jurats amb un petit text que significava l'esperança.

D'altra banda, les noves tecnologies han tingut un pes especial per primera vegada i s'han definit deu espais imprescindibles que el visitant no es podia perdre. Concretament són la Catedral, l'església de Sant Feliu, els Banys Àrabs, les Sarraïnes, la plaça dels Jurats, Sant Lluc, l'església de Sant Martí, Sant Nicolau, la casa Lleó-Avinay i els Jardins dels Alemanys. A l'entrada de cada un d'aquests muntatges, els visitants han pogut accedir a un codi QR que els ha donat informació addicional sobre l'obra floral.

Una altre element especial d'aquesta 58a edició són els 'Menús de flors' que han tingut una bona acollida. "Em sembla una idea molt original. Estic dos dies a Girona i no penso anar-me'n sense degustar algun dels plats", ha afirmat l'Anna, de Barcelona. Enguany, 41 restaurants s'han adherit a la proposta i han ofert plats inspirats en les flors. Com a principal novetat hi ha la coneguda iniciativa 'Flors de Nit' amb la qual 33 establiments d'oci nocturn ofereixen al vespre aperitius, dolços i begudes temàtiques.

Més de 200.000 visitants

L'exposició tampoc s'oblida de la vessant cultural. Aquest dissabte s'ha aixecat el teló de la segona edició del Girona A Capella Festival i aquest diumenge es podrà sentir òpera a la plaça del Vi per commemorar el Dia Internacional de l'Òpera.

En total, s'espera que passin més de 200.000 persones per la mostra que s'allargarà fins al proper 19 de maig. Segons un estudi de la Universitat de Girona, l'any passat l'exposició floral va tenir un impacte de 8 milions d'euros sobre l'economia local, gairebé un milió per dia. S'espera poder superar aquesta xifra. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
13 de maig de 2013, 11.40 h

#11 Homòfobs espanyols,ja hi cabeu tots a l'armari?
En quin "ojal" et posen el capullo els teus amics?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
13 de maig de 2013, 11.24 h

#10 ! Va , otetes , ponle un ramo de flores a Jordi en el ojal ! : sabes q el lo agradecerá ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Dionisi Apolini fletxa Santa Santedat
12 de maig de 2013, 20.44 h

Mireu si en són de barroers aquesta GENTUSSA TARADA franquista com #2 , que li sembla que rebatrà els arguments CONTUNDENTS de #1 a base de parlar de flors i de traus... pobre IDIOTA IMBECILITZAT, oi? I a més diu aquest franquista que està ORGULLÓS de ser gai... bé, no crec que les opcions sexuals siguin motiu ni d'orgull ni de vergonya, en un país civilitzat (és a dir, NO a ecsPPaññññña)

Després ve el pobre tarat OLIGOFRÈNIC del #6 i ja veieu quin "argument" del tipus "tu m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
12 de maig de 2013, 11.20 h

#7 el"SOC UN POBRE DESGRACIAT,QUE SE LA PELA LLEGINT"EL CAPITAL" QUE ESCRIU(MALAMENT)EN ANGLÈS PER APARENTAR SER QUELCOM MÉS QUE UN MERDA",l'alcohòlic marxista oficial del blog.També conegut com Amaya Salazar,àlies montella.Àlies "aragoneses",àlies biel,ion,anna,homo apm,oriol,també conegut per l'indigent hermafrodita de l'Hospitalet,EX-PALURDO M,ILITAR,,JACINTO,500.,SANTI-CAGALLÓ...Pressumptament fill de Kim-jong-Il i la que escombra la línia del paral.lel 38.L'ínclit predicador et... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa CATALUNYA
12 de maig de 2013, 11.19 h

#6 Per descriure't a tu només cal mirar la tassa del vater abans de tirar de la cadena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
12 de maig de 2013, 10.52 h


También conocido como TOD, el TONTO OFICIAL del DIGITAL = Jordi » CATALUNYA

També conegut con el XIMPLE OFICIAL del DIGITAL = Jordi » CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 de maig de 2013, 10.47 h


#1 Has fet una perfecta descripció teva i de tots els nazionalistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
12 de maig de 2013, 10.28 h

A Catalunya encara hi ha poesia visual i verbal, setmana de la poesia, temps de flors, temps per estimar, temps per disfrutat de tot a pesar de la CRISI, sobretot de la "crisi española". Que més es pot demanar d'un País Culte Ètic, Estétic i Viu!.
VISCA CATALUNYA TRIUMFANT!... i LLIURE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
12 de maig de 2013, 10.06 h

#2 Homòfobs espanyols,ja hi cabeu tots a l'armari?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Roger fletxa Figueres
12 de maig de 2013, 09.19 h

#2 Ui, mira... això és espanyol, no? Pobret. Estàs bé? Vols una aspirina?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.