directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Barceló Viajes margina el català al seu web perquè el castellà 'es oficial en todo el reino'

La WICCAC va enviar-los una queixa per menystenir la llengua · El nou Codi de Consum preveu sancions pels webs que no informin com a mínim en català

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'associació WICCAC (Webmasters Independents en Català de Cultura i Àmbits Cívics) ha denunciat que l'agència de viatges Barceló Viajes ignora el català al seu lloc web perquè el castellà 'és la llengua oficial a tot el regne, independentment que a d'altres comunitats autònomes hi hagi llengua cooficial'. En el seu darrer baròmetre d'ús del català, publiquen els diversos correus intercanviats amb l'agència de viatges, i en concret la insòlita resposta (pdf) de l'empresa argumentant perquè menystenen el català. La responsable de Barceló Viajes cita la Constitució espanyola i defensa que 'El castellano es la lengua oficial del Estado', i també recorda que segons el text 'todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a usarla'. En aquest sentit, cal recordar que la nova Llei de Codi de Consum de Catalunya, en tràmit parlamentari, obligarà totes les empreses que treballen al Principat a tenir el web com a mínim en català i preveu sancions per aquelles que ho incompleixin.


barceló viajes
Comparteix
   


Etiquetes
La responsable de Barceló Viajes s'excusa en la oficialitat de l'espanyol per assegurar que el català és innecessari, ja que tothom entén l'espanyol: 'per tant, qualsevol ciutadà del territori nacional (sic) que entri a comprar un producte a Barceló Viajes no té perquè tenir cap problema', defensa, demostrant una concepció rància i uniformitzadora de l'Estat espanyol.

A més, segons la responsable de l'agència, menystenint el català no estan incomplint cap llei de política lingüística, ja que segons ells el domini .COM és exempt d'utilitzar cap llengua concreta. A més defensen que 'no existeix cap llei que ens obligui a tenir versions en totes les llengües autonòmiques'.

Malgrat el que expliquen a Barceló Viajes, aquesta llei s'aprovarà en breu: segons va explicar l'Agència Catalana de Consum (ACC) a directe!cat, el nou Codi de Consum de Catalunya preveu sancions a aquelles empreses que operin al Principat -com és el cas d'aquesta agència de viatges- i que no disposin de les informacions del seu lloc web com a mínim en català. Aquestes sancions són de fins a 10.000 euros, que poden enfilar-se a 100.000 en cas de reincidència.

Luz Ballesteros, la responsable de Barceló Viajes, també assegura que no incompleixen cap normativa lingüística a Catalunya, malgrat que des del WICCAC els recorden que el catàleg de productes i serveis ha d'estar en català segons la legislació vigent.

Per últim, la responsable de Barceló Viajes demostra quina és la seva concepció de les llengües oficials -cal recordar que Barceló Viajes té seu a Palma, on el català també és oficial- en acomiadar-se de manera èpica: 'Si bé el català és la novena llengua de la Unió Europea, el castellà és la llengua romanç de major difusió arreu del món. Es parla a quasi tota la península Ibèrica, al sudoest d'EUA, a tot Mèxic, a tota Amèrica Central i del Sud (a excepció de Brasil i Guaianes) i es la llengua d'un grup minoritari de parlants de Filipines'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
16 de juny de 2015, 18.18 h

#5 sembl mantida que una agensia de viatges com es BARSALO que sa de rafia de tans cliens que parlan tantas llenguas pugin fe aquesta mena de qumantaris GRASIAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Maite fletxa Tarragona
7 de desembre de 2012, 22.41 h

Volia fer un viatge amb Viatges Barcelo i l'hi declaro un boicot total, tots els catalans haurian de fer el mateix,per les declaracions de la responsable de la Empresa contra el catala Visca Catalunya lliure!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa BCN
30 de setembre de 2010, 21.33 h

#10 L'argument de "ens surt molt car traduïr la web" només té dues explicacions: La ignorància o la mala fe (en tots dos casos, de qui ho diu o del tècnic que tinguin contractat). Punt final. També hi ha molts negocis que tenen contractat un domini .cat per la seva versió web, però tot i entrar directament al seu domini .cat, et redirigeixen automàticament al seu altre domini .es (problema econòmic això també ? o simplement mala fe).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
30 de setembre de 2010, 11.17 h


El primer, aclarir que jo no vaig vaig contestar en nom de l'organització Barceló Viatges, ho vaig fer en el meu propi i contestant a les afirmacions i queixas rebudes sobre la pàgina web barceloviajes.com perquè l'email es va rebre a l'adreça d'atenció al viatger de la pàgina i les queixes eren referents a l'absència del català a la nostra web.

A Barceló Viatges no es margina el català. Si bé és cert que en aquest moment la pàgina web no està disponible en aquest idioma (ni en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa BCN
29 d'abril de 2010, 00.47 h

No hi veig problema. Oi que hi ha agències que sí fan servir el català ? Doncs als espanyolistes com Barceló, se'ls margina del mercat. Boicot total fins que desapareguin (seria molt estrany que rectifiquessin i a hores d'ara ja es poden anar a pastar).

Si només acudim a empreses responsables, tots a una, podran tenir uns preus igualment competitius i aleshores seran els altres, els que hauran de baixar del burro. Si no anem tots a una, no ens en sortirem mai. Només protestar sense que en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Tomppa fletxa Sabadell
28 d'abril de 2010, 12.31 h

Una cosa per curiositat : Castellà es la llengua al voltant de 5% d'europeans, 0% d'asiatics i 0.0001% d'àfrica i clar també es una llengua de moltes persones que neteja lavabos a estats units.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Tomppa fletxa Sabadell
28 d'abril de 2010, 12.29 h

Si no volen diners dels catalans que no tenen despatxos a catalunya, prefereixo comprar els meus viatges d'una empresa que respecta el català i els catalans. Catalans coneixen el castellà per obligació no perquè volen, es igual que diu llei.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 d'abril de 2010, 10.55 h

Els germans Barceló, Gabriel i Sebastián, han "xerrat" sempre es mallorquí. La llengua vehicular entre els directius era el mallorquí (de vegades dificil d'entendre per un català com jo, encara que fos de l'Empordà). No així les noves generacions als quals els hi era prohibit parlar en aquesta llengua catalana perque "no s'intoxiquessin" (paraules textuals a la meva persona d'ún d'aquests membres).
Degut a la resposta que han donat i a la actitut que han demostrat envers la llengua catal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 d'abril de 2010, 10.03 h

Boicot a Barceló Viajes i a totes aquelles empreses que menysprein la nosta llengua!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 d'abril de 2010, 09.15 h

És a dir, no és l'empresa qui s'adapta a les demandes dels consumidors sinó que pretenen que els consumidors obeeixin el seu espanyolisme lingüístic. En un estat verament democràtic i respectuós amb la diversitat, aquestes respostes serien inconcebibles. No hi ha llengües superiors, com no hi ha races superiors, senzillament es tracta d'atendre les demandes dels clients, però molts espanyols això no ho entenen, viuen en un món feixistitzant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.