directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els barons del PP en peu de guerra per l'objectiu de dèficit superior a Catalunya

De Cospedal adverteix que els barons del PP "no permetrien" que Rajoy ajudés Catalunya a canvi de "discriminar" altres territoris. Rajoy demana "sensatesa, sentit comú, generositat i alçada de mires"

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La secretària general del PP, María Dolores de Cosepdal, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que el govern de Mariano Rajoy "no discriminarà ni positiva ni negativament" els ciutadans espanyols "per raó de la comunitat autònoma on visquin", perquè "els representants d'aquestes comunitats no ho permetrien", començant per ella mateixa "com a presidenta de Castella-La Manxa", però també perquè "el propi govern espanyol no ho farà". L'advertència arriba després que el ministre Montoro hagi plantejat aquest cap de setmana permetre a Catalunya un dèficit de l'entorn del 2% al 2013, per sobre la mitjana de l'Estat, que serà de l'1,2%. Hores després Rajoy ha demanaqt calma i ha reiterat que la qüestió del dèficit "requereix sensatesa, sentit comú i no tirar-nos els plats pel cap els uns als altres.

 

El govern espanyol no farà discriminacions positives a Catalunya
 
Segons De Cospedal, el govern espanyol no farà discriminacions positives respecte a Catalunya si això implica "perjudicar" els ciutadans d'altres territoris, i els ciutadans de comunitats com la seva, Castella- La Manxa, "no han de tenir por" d'aquesta possibilitat perquè això "no es produirà". "El govern el que no farà és que per ajudar a una comunitat autònoma i perquè els seus ciutadans puguin rebre els serveis públics als que tenen dret tots els ciutadans perjudicar altres ciutadans", ha dit. 


Els ciutadans d'altres comunitats no entendrien que s’afavorís Catalunya

En aquest sentit, ha assegurat que l'executiu de Rajoy no actuarà en aquesta direcció de mutu propi, però també perquè "els ciutadans d'altres comunitats no ho entendrien", i perquè "els representants d'aquestes comunitats no ho permetrien". "Jo no ho faria, i per descomptat no ho faré com a presidenta de Castella-La Manxa", ha dit. Per tot plegat, ha conclòs, puc assegurar que el govern no discriminarà ni positiva ni negativament als ciutadans espanyols per raó de la comunitat autònoma on visquin".


Els qui s’han esforçat s’han de veure compensats

Segons la secretària general del PP, cal que territoris com el seu, que "ha fet un esforç molt important i ha reduït sis punts de dèficit en un any", vegin compensats els seus esforços. "Ha estat quelcom molt complicat i difícil, i per tant a aquelles comunitats autònomes que han fet un esforç especial els ciutadans també han de veure que aquests esforços després tenen la seva recompensa".
 
Rajoy crida a la calma i no tirar-se els plats pel cap els uns als altres
 
Rajoy ha tornat a demanar moderació als seus barons crítics amb un objectiu superior per a Catalunya: "És veritat que a uns els ha anat millor que a altres i han avançat més", ha dit, però potser "partien també de situacions millors", i "en un tema com aquest" cal "sensatesa, sentit comú, generositat i alçada de mires" perquè "aquest és un objectiu de tots".En tot cas ha reiterat que la qüestió del dèficit "requereix sensatesa, sentit comú i no tirar-nos els plats pel cap els uns als altres" perquè "no serveix absolutament per a res, com s'ha acreditat tantes vegades al llarg de la història". Pel que fa a la conversa amb Mas, Rajoy ha assegurat que el president de la Generalitat "no li va parlar de números" perquè "ni tenia sentit parlar de números ni jo li donaria cap resposta".

Per tot plegat s'ha mostrat esperançat que la qüestió "surti bé", que "Europa s'apunti al 6,3% de dèficit i que el govern i les comunitats autònomes tinguem tots la intel·ligència i la grandesa suficient per aprovar una cosa que al final és de tots i ens concerneix a tots".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
Ll.B. fletxa Granollers
16 de maig de 2013, 18.49 h

Estan debatin de donar-nos caritat amb els nostres calers. Però el millor de tot es que a més del defecit fiscal amb el qual no tindriem problemes ens volen fer passar per incompetents. Tot i que Rajoy apunta referint-se a les comunitats autònomes, que no volen donar a Catalunya un permís de major endeutament, que partien potser "partien també de situacions millors". Moltes d'elles han estat per sota la mitjana d'aportacions a l'estat i per sobre de les recepcions, mentres Catalunya ho ha ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de maig de 2013, 07.38 h

#30http://youtu.be/IG1-4j8EZx4


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Shubiluliuma fletxa Hattussas
14 de maig de 2013, 19.37 h

#28

porke me han dicho que hay (Die)goteraaaas

y que un escape tiene el gaaaaaaaaass

ai la la laaaaaa lalalalailolailolaaaaaaaa....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
14 de maig de 2013, 19.10 h

#26 Esta o no esta como un cencerro el amigo Otetes ? ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jaume fletxa Barcelona
14 de maig de 2013, 12.39 h

FANTÀSTIC: 'QUE SE PEGUEN!! QUE SE PEGUEN!!'

Fabulós. Amb l'excusa d'un dèficit potser del 2% per Catalunya, els barons-mamons PPERROS s'estàn pegant! Fantàstic!!! El que és més edificant és veure als que s'omplen la boca de solidaritat, negar-la a qui demana (per mera justícia) un dèficit asimètric. Fantàstic!!

Per exemple, la burra aquesta de la Cospedal (el De li trec perque no li escau gens) que 'presideix' una autonomía que és un desastre (31% d'atur) i que ha arribat al 1,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
%-) fletxa 8-() ] [ ;-) }
14 de maig de 2013, 11.47 h


#23


...porque me han dicho que hay goteeeeras

i que un escape tiene el gaaaas...

...

Speedy Gonzaleeees .... vuelve a tu casa

speedy Gonzaleeees ... i no te habrás de avergonzaaaaaar

ai la la laaaaaaaa lolailolailolailolaaaaaaa... etc etc ...




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
%-) fletxa 8-() ] [ ;-) }
14 de maig de 2013, 11.41 h




Si un dia la justícia triomfa a la terra i s’exigeixen responsabilitats als pobles que han perpetrat CRIMS CONTRA LA HUMANITAT, sàpiga CASTELLA que per indemnitzar dels mals que ha fet, fins i tot les PEDRES DELS CAMPS haurà de pagar, i encara quedarà a deure.



Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Roger fletxa Figueres
14 de maig de 2013, 10.32 h

#23 Què dius? No t'entenc pas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
14 de maig de 2013, 09.20 h

#21 SEÑOR F . OTETES , LAMENTO SER PORTADOR DE MALAS NOTICIAS , PERO ME VEO EN LA TRISTE OBLIGACIÓN DE TENER QUE COMUNICARLE QUE ES USTED TONTO DEL CULO , MÁS CORTO QUE EL RABO DE UNA BOINA Y ADEMÁS ESTA USTED COMO UNA PUTA REGADERA ; , SUS TENDENCIAS SEXUALES NO ME INTERESAN , PERO YO LE RECOMENDARÍA QUE SE FUERA USTED A CAGAR BUEN LEJOS
UN SALUDO


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.