directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 13:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Front comú de PSC, PP i C’s en contra que Núria de Gispert presideixi de la comissió d'estudi pel dret a decidir

El PSC demanen a De Gispert que desestimi presidir la comissió del dret a decidir per "respecte institucional", ja que hi haurà dos grups -PPC i C's- que no hi participaran

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, presidirà la comissió d'estudi pel dret a decidir, després de l'acord de la Junta de Portaveus. ICV-EUiA ha estat qui ha proposat atorgar la presidència a De Gispert, donada la importància que atribueixen a la comissió. CiU, ERC i la CUP han vist amb bons ulls la candidatura, mentre que PSC, PPC i C's s'hi han oposat. Els socialistes han demanat a De Gispert que desestimi presidir la comissió del dret a decidir per "respecte institucional", ja que hi haurà dos grups -PPC i C's- que no hi participaran. Pel que fa al PPC, el seus portaveus han demanat formalment que la comissió no es constitueixi mentre estigui suspesa la declaració de sobirania pel TC.La llei de consultes passarà el debat de totalitat en el proper Ple del Parlament 

Comparteix
   


Etiquetes
El debat entorn a la presidència de la comissió pel dret a decidir ha estat intens aquest dimarts durant la reunió de la Junta de Portaveus. Ni PSC, ni PPC ni C's volien que aquesta responsabilitat recaigués en la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, tal com ha acordat la resta de grups de la cambra. Aquests tres partits han criticat la decisió de situar a la màxima representant del Parlament al capdavant d'una comissió que no inclourà tots els partits, ja que PPC i C's han anunciat que no hi participaran.


Populars i C's han afegit, a més, que la presidenta del Parlament no hauria de participar en una comissió que possiblement serà recorreguda al TC per part del govern espanyol i que, per tant, podria acabar suspesa per l'Alt Tribunal. "S'ha de preservar la figura institucional de la presidenta", han coincidit els portaveus dels dos partits. El PPC fins i tot ha reclamat per escrit que no es constituís la comissió fins que el TC no determini si la declaració de sobirania aprovada el mes de gener pel Parlament és constitucional o no.

La vicepresidenta primera de la cambra, Anna Simó, ha explicat que la Mesa ha encarregat un informe als serveis jurídics del Parlament per respondre a la petició del PPC. En tot cas, ha afirmat que, mlagrat la suspensió de la declaració de sobirania, la comissió d'estudi pel dret a decidir tirarà endavant ja que és una decisió del Ple que no se sustenta en aquesta declaració.

Per a CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP la situació és precisament la contrària. La importància de la comissió pel dret a decidir, de la que haurien de sortir les propostes per vehicular l'exercici del dret a l'autodeterminació per part dels catalans, reclama la presidència d'una figura institucional sòlida. Tot i que no s'ha posat data a la constitució de la comissió d'estudi, hauria de començar a funcionar durant les properes setmanes.

Debat de totalitat de la llei de consultes

El nomenament de la presidenta de la comissió pel dret a decidir ha coincidit amb la inclusió a l'ordre del dia del Ple de la setmana que ve del debat de totalitat de la llei de consultes. La ponència conjunta d'aquesta llei es va tancar el passat 19 de març amb la signatura de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP i, si supera el debat de totalitat, la setmana que ve iniciarà la seva tramitació parlamentària.

PPC i C's han presentat esmenes a la totalitat per tal que la proposició de llei sigui rebutjada sense debatre's en comissió parlamentària. Aquests dos partits van ser els més crítics amb la llei de consultes, interpretant que se'ls havia enganyat, ja que es pretenia fer una llei exclusivament per poder legalitzar la convocatòria d'una consulta sobiranista.

A més de les consultes no referendàries, aquesta proposició de llei pretén regular tots els mecanismes de participació institucional, com enquestes o fòrums. A més, el text que iniciarà el seu tràmit parlamentari presenta algunes diferències respecte el projecte de llei que va registrar el Govern la passada legislatura: l'edat de vot baixa fins els 16 anys i s'elimina el dret de veto del president de la Generalitat a les consultes proposades per la ciutadania.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
. fletxa m
29 de maig de 2013, 11.16 h

http://www.google.es/url?sa=i&rct=j&q=si+soy+español+no+soy+facha+FRAP&source=images&cd=&cad=rja&docid=DVoHYizyf8hYAM&tbnid=gqvgrHrhZgd_4M:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fdesmotivaciones.es%2F3215638%2FSi-soy-espanol&ei=eselUZ-uKIjJ0AW17IGYCA&bvm=bv.47008514,d.ZGU&psig=AFQjCNHXMmPmuukDA5c-RWDtlscrHqXX8Q&ust=1369905397983464


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Karl der Erste fletxa meine haus, wo ich liebe
15 de maig de 2013, 18.58 h

#26 Amb mitja hòstia que jo et fotés, la teva cara semblaria el cul picat de varola i de sarna de la teva puta mare. I deixa de somniar en F.Otetes, obsès, que em fas riure massa i em fa mal el ventre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
15 de maig de 2013, 16.01 h

#25 otetes , vete a la mierda , que no tienes ni media hostia , paleto


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Karl der Erste fletxa meine haus, wo ich liebe
15 de maig de 2013, 15.27 h



#16 Ja veuràs, mariconeta cagada, qui marxarà de Catalunya si tens allò que s'ha de tenir per a venir-m'ho a dir a la cara, DESGRACIADA, TARADA, QUE SI UN DIA COINCIDIM CANVIARÁS DE DISCURS EN 20 SEGONS, PODRIDA.

A les desgraciades com tu, valentes de pega, fanfarronetes casposes, us tinc dedicat una "curació" molt ben estudiada, aruga poruga.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Salomó fletxa Ieru Shalom
15 de maig de 2013, 15.22 h




#21 No, pobre IGNORANT, és que no n'ensopegues ni una, ni de casualitat, pobre idiota.

DUI = DESGRACIATS UNITARISTES (sou) IRRACIONALS

I tu, concretament, a més d'irracional, CASPOSAMENT PATÓS I INCOMPETENT.



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
15 de maig de 2013, 08.46 h

Halaaaa. Es diu 'que refusi presidir la comissió'. No 'desestimi'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de maig de 2013, 00.39 h

#21 M'encanta ajudar als marginats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
15 de maig de 2013, 00.08 h




*** DUI = DISPOSITIU UTERÍ INDEPENDENTISTA? ***

#20 Gràcies per la correcció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de maig de 2013, 00.02 h

#19 Això seria DUI,veig que la dislèxia adquirida psicotròpicament torna a fer de les seves,DIU és el que ta mare s'hauria d'haver posat per fer un favor a l'humanitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.