directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Barcelona, ciutat d’esdeveniments

Tot preparat per començar els millors X-Games que conviuran amb el Saló de l’Automòbil, Dia Internacional dels Museus i l’arribada de 53 creuers amb 150.000 persones

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Aquesta acumulació d’actes en unes mateixes dates potser és més cridanera i fa més palesa la vitalitat de la ciutat, però no és excepcional, és una constant al llarg de l’any. El port preveu que recalin enguany 850 creuers amb més de 2,6 milions de creueristes. D’altre banda l’esforç per convertir el port de Barcelona com a porta d’entrada de mercadaries transcontinentals a Europa va donant els seus fruits, sobretot pel que fa el mercat asiàtic, on cada cop es capten més usuaris per l’entrada i sortida de mercaderies.
Per Sònia Recasens, Tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’ajuntament de Barcelona, “La celebració d’esdeveniments de projecció internacional a Barcelona són un important motor tractor per al desenvolupament de la ciutat, ja que generen benefici econòmic i creació de llocs de treballs directes i indirectes.  A més de l’evident interès turístic aquestes grans trobades actuen com a impulsores d’altres sectors, i ens consoliden com a referents internacionals en diversos àmbits estratègics com són les noves tecnologies, el disseny o la mobilitat elèctrica, entre molts d’altres. Un dels exemples més recents i significatius és el  Mobile World Congress celebrat fa pocs mesos, a on van assistir més de 72.000 visitants provinents de tot el món i que va generar un impacte econòmic de 320 milions d’euros a la ciutat i a l’àrea metropolitana. La presència de delegacions institucionals i empresarials en aquests esdeveniments facilita, posteriorment, nous contactes i oportunitats de negoci per al teixit empresarial local”.  

Ciutat de turisme de reunions i congressos professionals

Barcelona és una de les primeres ciutats d’Europa i del món que acullen més congressos internacionals.  Segons el rànquing "World Country & City Rankings 2011", que elabora cada any l'ICCA (International Congress and Convention Association), Barcelona és la tercera ciutat del món en l'organització de reunions internacionals, després de Viena i París. Les multinacionals líders escullen Barcelona per a les seves convencions i presentacions de productes, ja que la capital catalana ha demostrat ser una de les ciutats d'Europa més atractiva i dinàmica que s’ha convertit en un dels destins preferits per acollir trobades internacionals.

Segons Sònia Recasens, “Barcelona és reconeguda internacionalment per presentar una oferta turística d’alt nivell en diversos àmbits, com la cultura, l’oci, l’arquitectura, les places hoteleres, el comerç o la restauració. Són aquests valors els que ens permeten promoure la nostra ciutat com un refent mundial en turisme de primera categoria. Des de l’Ajuntament de Barcelona  impulsem un model de turisme sostenible que, al temps que reforça el  posicionament internacional de la capital catalana,  també garanteix  la qualitat de vida de la ciutadania”.

Un dels millors exemples el trobem aquest 2013, primer any de la Capitalitat Mundial del Mòbil,  amb l’èxit del Mobile World Congress en el qual van participar més de 74.000 congressistes d’arreu del món. El llistat d’esdeveniments congressuals de més d’un miler de delegats previstos aquest 2013 són 39, que superen ja els 215.000 delegats.

Barcelona ésuna de les destinacions favoritesa Europa a l’hora de celebrar reunions i congresos científic i empresarials de tot tipus. Amb aquesta finalitat,disposa d’unes infraestructures excel·lents: un recinte firal amb 280.000 m2 de superfície coberta, incloent-hi el Palau de Congressos de Barcelona; el nou Palau de Congressos, amb capacitat per a 3.000 persones; el Palau Sant Jordi, joia dels Jocs Olímpics del 92, que acull tant la presentació d’unautomòbil, com un concert, com una competició de surf de vela en pista coberta.

A això cal afegir un Aeroport de Barcelona que està connectat a 30 destinacions estatals, 150 destinacions europees i 34 intercontinentals, a través d’un centenar de companyies aèries.

Excel.lent oferta hotelera

L’excel·lent oferta hotelera de Barcelona, que consta de més de 63.000 places, s’adapta perfectament a les exigències de convencions d’empreses i viatges d’incentiu. Un altre atractiu per a aquest sector són els innombrables espais històrics i singulars per a celebrar-hi recepcions, sopars de gala i festes, en edificis del gòtic català o modernistes, a on destaquen les obres de Gaudí, i d’altres construccions marcadament modernes que són el símbol de la Barcelona tecnológica i innovadora.

La capital catalana és, a més, la quarta destinació europea en nombre de pernoctacions hoteleres de turisme internacional, només precedida per Londres, París i Roma, i també la de més creixement d’aquest indicador. D’altra banda, segons el Mastercard Index of Global Destination Cities de 2012, Barcelona se situa entre les 20 primeres ciutats del món quant a nombre de visitants i despesa de turisme internacional.

Promoció turística de la ciutat

Barcelona compta amb una dilatada experiencia de promoció turística a través del partenariat públic-privat, que actualmente es treballa des d’una doble vessant: d’una banda, a través del Consorci de Turisme de Barcelona, qui realitza una excel.lent tasca de promoció turística perquè Barcelona mantingui i consolidi el seu lideratge internacional com a destinació innovadora i de referència.

Per la seva part, l’Ajuntament de Barcelona és el responsable d’optimitzar la gestió de l’impacte que aquest turisme representa per a la ciutat i els seus habitants.  Una de les seves línies estratègiques d'actuació és el d'identificar i preservar la sostenibilitat ambiental com un dels eixos claus per a la competitivitat del sector, atenent a la llarga i reconeguda trajectòria de la ciutat de Barcelona en temes relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient. Cal destacar que  Barcelona ha estat la primera del món en rebre la certificació Biosphere World Class Destination que atorga l’Instituto de Turismo Responsable (ITR) i que reconeix la gestió mediambiental de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Turisme de Barcelona.

En definitiva, es tracta d’un model turístic que potencia l'equilibri entre residents i visitants, preservant els valors d'identitat i de convivència a la ciutat, i establint les actuacions a dur a terme pels diferents agents públics i privats que incideixen en el sector turístic de la ciutat, per garantir la sostenibilitat i continuïtat de l'èxit en el futur.
 
 Esdeveniments com l’Smart City, el Biz Barcelona, el Mobil Wold Congress Alimentària, MlHealth, o salons  temàtics com el de l’automòbil, el nàutic, meeting point,  amb la Fira com a marc de molts d’aquestes convencions, Així com el Carbon Expo o Graphispak Digital, entre d´altres convencions en el sector econòmic

En el sector de la innovacio trobem BCD-Fad, en la mode aconteixemtns com Paso de Zebra, Entrecosturas o Changing room, en el sector oci activitats com les del Grec, saló del cómic, els diferents festivals de cinema, el sonnar, el Piknik Electronic, el Primavera Sound, el Screen Festival o el Docs BCN i en esports els X Games, mundials de natació, el torneig Godó o el Fan Fest entre altre

O aconteixements en altres sectors com el saló del comic, el festival de cinema d’autor, les activitats del Grec,  Cruïlla Primavera Sound, Expo +enllà de la creativitat, Screen festival, Docs BCN, Art Directors. Premis Laus, Entrecosturas, Fan Fest, Paso Cebra, Changing room, Saló d’emprenedors i empreses, Expoelectric Formula E, serveixen de botó de mostra de les moltes activitats que habitualment es fan a la ciutat

La Guardia Urbana recomana el transport públic

Davant la gran afluència de visitants a les diferents activitats que tenen per marc la muntanya de Montjuïc aquesta setmana la Guardia Urbana recomana “venir en transport públic com la millor manera de arribar” en paraules de l’intendent en cap Carles Reyner. Hi haurà serveis de busos llençadora des de la plaça Espanya fins a l’Anella Olímpic.

Malgrat aquest consell, les persones que optin pel transport es trobaran amb restriccions de trànsit ja que l’Avinguda de l’Estadi es tancarà al trànsit fins i tot de les motos i sols es permetrà la circulació dels serveis de seguretat, els d’emergència i el transport públic inclosos taxis. “Les persones que vinguin amb vehicle particular podran pujar pel carrer del Foc des del passeig de la Zona Franca, en qualsevol cas s’habilitaran estacionaments a Fira2 i des d’allà sortiran busos llançadores fins a les zones on es desenvolupen les diferents activitats” explica Reyner
 
 
 
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Salomó fletxa Ieru Shalom
15 de maig de 2013, 15.13 h



#2 Barcelona és coneguda gràcies a la teva família? Hem de deure a la PUTA de la teva mare i al CARTERISTA del teu pare el que Barcelona sigui coneguda al món?

així les olimpiades millor organitzades de la hª, no compten, només compten la PUTA DE LA TEVA MARE I EL CARTERISTA DEL TEU PARE ????

I no et sembla una mica PRETENCIÓS, això, eing, pobre desgraciat ?

Ja et dic jo que d'oriol no en tens res i de PORCA molt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume fletxa Barcelona
15 de maig de 2013, 11.47 h

#2. L'ORIOL PORQUET, UN ACOMPLEXAT ESPAÑOLISTA PRO-MADRILEÑU.

El que et passa Porquet és que et mors de ràbia al veure lo bé que va Barcelona i la barrena en que ha entrat Madrid. Apart de que el teu equip de futbol (La Central Lechera) ho ha perdut TOT (la Copa del Trompa no val per res), l'aeroport perd viatgers a marxes forçades, no hi ha creueristes (je, je,..), té molts menys turistes que a BCN, gasten molt menys (VISA dixit), hi ha a més una corrupció (PPERROS i PSOEs) molt supe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de maig de 2013, 10.58 h

#2 De que et queixes?,totes les professions de la teva família!!!
PERICONS NORDGIBRALTARENCS:GRÀCIES PER FER-NOS CAMPIONS(EM SAP GREU QUE NO REBREU LA CISTELLA DE L'AMO BLANC,ESPERO QUE AMB EL LOT DE CONSERVES CADUCADES PASSEU LA RESTA DE L'ANY).
GIBRALTARENCS DEL NORD,PODEU TENIR TOT EL DIA LAPOLLA(LENGUA ARAGONESA PROPIA DE OTROS LINDOS LUGARES DE ARAGON) A LA BOCA FINS QUE QUEDEU BEN IMPREGNATS DE LLET(LENGUA LITERÀRIA DE LA ESPAÑA TORERA).

el"SOC UN POBRE DESGRACIAT,QUE SE LA PELA LLEG... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de maig de 2013, 10.01 h

oriolet porket, a aquesta hora, ja vas torrat o fumat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Oriol Porqueres fletxa Les Corts
15 de maig de 2013, 09.37 h

BCN és coneguda a nivell mundial per les putes, l'alcohol barat, els carteristes, la paella i la sangria. Ah! I el Far$a!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de maig de 2013, 08.45 h

En Trias subvenciona la desaparició de vivendes a l'Eixample per Hotels de la camorra del Gaspar; per cert, CDC no rebaixa la descomunal augment de l'IBI PROMOGUT PEL PP-ATRACAMENT ALS CIUTADANS? com es possible que les dretes espanyolistes nomes serveixen per forrar als rics com ells i escanyar a la gent normal i treballadora? Trias, para de robar als barcelonins i enriquilir a la mafia hotelera; CAP MÉS HOTEL, VOLEM HABITATGES A L'EIXAMPLE


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.