directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Frankfurt acull una exposició sobre el còmic a Catalunya des de finals de la Guerra Civil fins als Jocs Olímpics

Coincidint amb els actes paral·lels de la Fira del llibre

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Ahir al vespre s'inaugurava al Museum für Kommunikation de Frankfurt l'exposició 'Cataloonia- Un país que es dibuixa cap al futur', una coproducció entre el Museu i l'IRL amb motiu de la participació de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt. La mostra, comissariada per Gheorg-Chrsitof Bertsh, il·lustra un període que va des del final de la guerra civil espanyola i l'inici del règim franquista el 1939 fins als Jocs Olímpics de Barcelona el 1992.
max peter pank
Comparteix
   


Etiquetes
A través de dibuixos originals, revistes de còmic i creacions de gran format dels autors catalans de còmic més importants, s'observa la influència del còmic en la vida social i cultural de Catalunya. Els treballs de Miguel Gallardo, Nazario Luque, Max (Francesc Capdevila), Lluís Juste de Nin, Xavier Mariscal, Daniel Torres i Francisco Ibáñez, el creador de Mortadelo & Filemón, són testimonis excepcionals d'aquest fenomen que, per primera vegada, és protagonista d'una exposició.

A la inauguració hi ha assistit el director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló, que ha qualificat la cultura catalana com a 'summament visual' i ha recordat que 'els còmics van ser una forma de comunicació totalment innovadora - sobretot als anys 60 i 70, i especialment en el cas dels còmics per a adults -, que divulgava temes polítics i culturals, fent servir elements de guió, de dialògica i de narrativa seqüencial, i que continua viva i vigent als nostres dies, amb totes les seves evolucions'. Igualment, ha destacat que 'Bertsch, junt amb la curadora del museu, Monique Behr, han fet una exposició que no només li concedeix al còmic la importància que li pertoca, sinó que narra una història cultural real. La història d'un gènere potent en un país creatiu'.

'Cataloonia- Un país que es dibuixa cap al futur', podrà veure's al Museum für Kommunikation des d'avui dijous i fins al proper 18 de novembre.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.