directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Cuní enfonsa Godó

La divisió audiovisual del Grup Godó, propietat de Javier Godó, tanca el 2012 amb importants pèrdues de 4.5 MEUR, concentrades majoritàriament a 8TV

Comentaris 49  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 25 vots )
carregant Carregant

El Grup Godó, editor de La Vanguardia i  El Mundo Deportivo, és propietari de Catalunya Comunicació, empresa dels negocis audiovisuals de Javier Godó, que inclou l’emissora de ràdio RAC1, RAC 105, Estil 9, Barça TV i 8TV, amb Josép Cuní d’estrella destacada. Segons informa Economia digital, l’any 2012 Emissions Digitals de Catalunya – l’empresa que agrupa les televisions de Catalunya Comunicació del Grup Godó-, va patir pèrdues per valor de 6 MEU, mentre que la societat Radiocat XXI (RAC1) hauria tancat amb un benefici de  prop de 1,5 MEUR. Així, Catalunya Comunicació, el 2012, hauria tingut uns resultats negatius de 4.5 MEUR, dos anys abans ja va tancar amb números vermells per valor de 2,9 MEUR.
L’estrella de 8tv, Josep Cuní, lluny d’aportar resultats positius els empitjora
 
El setembre de 2011, 8TV va fitxar Josep Cuní – presentador d’Els matins de TV3 durant set anys-  perquè presentés un espai de "prime time", 8 al di, que donaria les claus per interpretar els vuit titulars més destacats de la jornada. El fitxatge de Cuní, que té un contracte milionari, no ha aconseguit però revertir els números vermells del  2010 amb 2.9 MEUR de pèrdues que s’han incrementat en 1.6 MEUR el 2012, queda clar que l’efecte Cuní no ha estat l’esperat, si més no, a nivell econòmic.
    
RAC1 superàvit de 1.5 MEUR amb treballadors mileuristes
 
Mentre RAC1 líder en audiència ha tancat el compte de resultats del 2012 amb guanys de 1.5 MEUR, els treballadors de Rac1 (amb 679.000 oients) el dia que es va fer públic que RAC1 era líder en d'audiència, segons l'Estudi General de Mitjans del passat mes d’abril, reclamaven a l'empresa la millora de les condicions laborals,i  alguns dels periodistes de l'emissora van aprofitat les dades de l'EGM per fer públic, a través de les xarxes socials, el seu conflicte amb el Grup Godó, amb el hashtag #totssom1000euristes. El gruix de treballadors de la cadena cobra poc mes de 1000 euros al mes i tenen el salari congelat des de 2011.

Guerra de derives editorials i posicionaments ideològics
 
Les valoracions sobre si les línies editorials i en el terreny ideològic en els mitjans del Grup Godó tenen repercussió en els seus estats de comptes inclouen moltes variables, però el que és clar és que la bel·ligerància de Josep Cuní vers el procés sobiranista, i la línia editorial de La Vanguardia insistint en el diàleg i l’encaix amb Espanya, són lluny de la centralitat política del país i això els pot passar factura a Catalunya, mentre els obre la porta a sucosos contractes de publicitat d’arrel espanyola.
 
Una estratègia del lobby de comunicació privada frustrada
 
La pretensió del Grup Godó, entre altres, que la Generalitat restringís la publicitat a la ràdio i televisió pública de Catalunya, la qual cosa hagués beneficiat enormement la ràdio i televisió privada, se n'ha anat en orris, i aquest és un factor que pot explicar una inversió que ara resulta deficitària.
 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#49
Eduard fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2013, 22.33 h

Es possible que La Vangardua, ara regali diaris?, és que ja no ven?, pot-ser es flor d'un dia, però a la línia C3, dos dies hi havia diaris a tots els seients... La Vanguardia (això si, en català)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
mario fletxa barna
23 de maig de 2013, 11.47 h

#18 El canal català sempre posa un nombre de anticatalans per sobre del catalanisme, em posa dels nervis ( que diuen alguns) i quan hi ha gent massa destructiva prefereixo marxar, i això que firma amb l'estelada. No company no és això. Igual que la tertúlia de BTV la rambla, ahir em vaig emocionar perquè quasi tots els tertulians defensaven catalunya i els catalans, quin goig sentir-me identificat per primera vegada, o és que molts ja estan tombant de parer i estan per la feina? Estaria ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
23 de maig de 2013, 08.29 h

El que m'encanta es el paper de minyona espanyolista del Marius Querol, que ha demostrat que ens una senyora que es ven al millor postor sense immutar.se; cap de comunicació del pamfleto nazional.espanyol la vanguardia del caudillo marquesito de Godó va per feina com un galinsoga qualsevol


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
A666 fletxa Bcn
22 de maig de 2013, 23.10 h

#36 amb els diners que el govern treu de tv3 el Cuní paga els tertulians que deixen d'anar a tv3 per que no els hi pot pagar tant. D' on han sortit els diners per montar el magazin del mati?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
22 de maig de 2013, 19.34 h

#37 Si dividiis la cifra total de sueldos por el número de empleados la cifra es cierta, los que disparan la cifra son los asesores y jefes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
22 de maig de 2013, 18.55 h

#37 Ni comparació amb els teus 399 euros nets, becari del "imperio cavernario"


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Albert fletxa Barcelona
22 de maig de 2013, 18.50 h

#37 Crec que encara et creus que Irak te armes químiques...Saps qui és Papa Noel?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Joan G. fletxa Barcelona
22 de maig de 2013, 18.37 h

El grup Godó va enlairar-se ben amunt en jugar a la carta guanyadora de la Independència, però després va caure a l'abisme en l'aposta perdedora de l'espanyolisme. Econòmicament la solució la sap fins i tot un ase...ells sabran!
P.S. : després buscaré a la Viquipèdia qui és aquest paio del títol


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Jordi fletxa CATALUNYA
22 de maig de 2013, 18.15 h

#37 Quan aprenguis a posar els apòstrofs seguirem sense creure't,però com a mínim no faràs mal d'ulls,només faràs riure


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
dulci fletxa cerdanyola
22 de maig de 2013, 17.55 h

Llastima de la dona de Arús ell es molt bo un gran profesional pero la seva dona es massa cregudeta i no cau gens be. després Laura Fa es molt basturra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.