directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El Grup de periodistes Ramon Barnils també critica l'informe del CAC sobre el documental de Terra Lliure

Creuen que la visió és "gens esbiaixada, a més d'inèdita"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) ha expressar la seva 'disconformitat' per l'informe elaborat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre el documental 'Terra Lliure, punt final', emès el passat mes d'abril al Canal 33. A diferència del CAC, que considera el documental poc plural pel que fa als testimonis recollits i subratlla una representació insuficient de les víctimes, el GPRB creu que l'esforç per incloure-hi veus diverses 'és del tot reeixit i ofereix una visió de conjunt gens esbiaixada, a més d'inèdita'. El grup assegura que l'anàlisi del CAC 'respon més a criteris polítics que no pas periodístics, desvirtuant la funció original de la institució'.
'Terra Lliure, Punt final'
'Terra Lliure, Punt final'

Comparteix
   


Etiquetes
El grup periodístic considera que el llenguatge utilitzat en el documental és 'acurat i neutre' i respon a 'criteris periodístics àmpliament reconeguts i seguits per mitjans de referència com la BBC'. Per al GPRB, el fet que el documental no utilitzi un llenguatge 'policial o volgudament estigmatitzador' és 'una virtut i no un defecte'.

A més, el grup considera, a diferència del CAC, que amb l'emissió d'aquest documental Televisió de Catalunya 'va acomplir perfectament la missió de servei públic que té encomanada, ja que es tracta del primer treball periodístic que analitza amb rigor i seriositat la història de l'organització armada Terra Lliure'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.