directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

"Frankfurt paga la pena, jo sóc optimista"

directe!cat entrevista l'escriptor barceloní Jaume Cabré

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

S'acosta la Fira de Frankfurt, i el món literari català és a totes les mirades a mesura que s'acosta el moment de presentar-nos davant l'univers editorial representat a la Fira del llibre més gran del planeta. Per parlar de literatura i d'aquest esdeveniment de vital importància per la cultura catalana que ja se'ns atansa, la col·laboradora de l'indirecte!cat Montserrat Terrones ha entrevistat a Jaume Cabré, l'escriptor barceloní autor de La Teranyina (1984), Fra Junoy o l'agonia dels sons (1984), Senyoria (1991), L'ombra de l'eunuc (1996) i Les veus del Pamano (2004).
A l'entrevista Jaume Cabré ens explica els seus inicis al món de l'escriptura, directament vinculats a la seva afició per la lectura: "M’empipava molt que un llibre que m’agradava s’acabés. Em deixava una sensació de buidor. Vaig rebel·lar-me contra això i durant un temps vaig escriure la continuació de llibres que acabava de llegir i que m’havien agradat molt".

Durant el qüestionari també ens parla del debat entre llibres mediàtics i literatura, i creu que encara hi ha obres que "resten", a mesura "que van passant els anys i es mantenen i fins i tot poden passar a les generacions següents, ja sigui pels seus valors estilístics, morals o d’altre tipus". Llibres clàssics, doncs, que "existeixen". "Només cal esperar per anar-les distingint d’entre la superproducció editorial. Sempre ens queden els clàssics", afegeix l'autor.

Respecte a la Fira de Frankfurt, Cabré està convençut que serà un esdeveniment positiu per la projecció internacional de la cultura i la literatura catalanes: "A Alemanya s’hi està duent a terme una moguda important per donar a conèixer la literatura catalana. Molts editors alemanys han apostat per editar literatura catalana. Si crec que paga la pena. Sóc optimista".
Jaume Cabré és una de les veus principals de la literatura catalana del segle XX i XXI. Del conjunt de la seva extensa obra destaca el cicle dedicat a l’univers mític de Feixes i la seva tasca de guionista per a la televisió (Estació d’enllaç). Entre els guardons que ha rebut destaquen el premi Crítica "Serra d'Or", el premi de la Crítica Catalana, la Lletra d'Or (1997) i molts altres com el Sant Jordi, el Prudenci Bertrana o el Joan Crexells.

Cabré ha estat entrevistat per Montserrat Terrones, llicenciada en Humanitats i Documentació i blocaire a l'indirecte!cat.


Accediu a l'entrevista...




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.