directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

IU aposta pel dret a decidir, ara cal que ICV s’ho cregui

ICV i IU adverteixen que la consulta "no la frenaran ni l'exèrcit ni la Constitució". Ara tants sols manca fer-ho realitat

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ICV, EUiA i Izquierda Unida han presentat aquest dimecres una declaració conjunta en defensa del dret a decidir, de la celebració d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya i d'un model d'estat federal, plurinacional, social i republicà. Així ho ha expressat el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, durant una roda de premsa al Congrés en què ha destacat que es tracta del primer acord d'aquestes característiques entre dues formacions de Catalunya i l'Estat. El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, s'ha mostrat contundent en assegurar que aquest acord nega les tesis que asseguren que "a l'altra banda no hi ha ningú". Segons ell, "no s'ha de tenir por que el poble de Catalunya s'expressi".

Comparteix
   


Etiquetes
Guerra contesta a Pere Navarro: “Estar a favor d’una consulta per dir que “no” és de Woody Allen”

A l'acte el PSOE hi ha enviat com a representants el secretari de política municipal i autonòmica, Antonio Hernando, i la portaveu del Grup Socialista al Congrés, Soraya Rodríguez. De fet, el primer secretari del PSC ha afirmat que la presencia de representants de diversos grups a la presentació permet "reiterar el caràcter obert de la proposta" i la disposició del PSC "a compartir-la amb tots" des del "respecte a la diferència i des de la voluntat de construir junts un projecte en comú".

També hi ha assistit la cap de llista del PSC a les últimes eleccions generals, Carme Chacón, i el coordinador dels diputats i senadors del PSC, Francesc Vallès. A més, hi ha estat present l'exministre Josep Borrell i el secretari general d'UGT, Cándido Méndez.

El PSOE tanca la porta a la proposta  de reforma constitucional de Pere Navarro

Poques hores abans que el primer secretari del PSC presentés el document de la Fundació Rafael Campalans, fonts del PSOE han explicat que la seva formació discrepa d'alguns dels principals eixos de la proposta, començat pel dret a decidir i el repartiment de competències entre l'Estat i les comunitats. També de la definició d'Espanya com a estat plurinacional i de la federalització dels òrgans judicials. A més, fonts pròximes a Alfredo Pérez Rubalcaba han destacat que hi ha altres aspectes federals que "no són coincidents" amb les seves propostes. Segons aquestes fonts, el PSOE té voluntat de "seguir parlant" amb el PSC per aconseguir acostar posicions. "Confiem que el PSC estigui d'acord amb el document territorial que s'aprovarà al juliol", apunten.

Tots dos partits s'hauran de posar d'acord abans de la conferència territorial dels socialistes que se celebrarà a Andalusia. "La nostra intenció és treballar perquè al juliol tots estiguem d'acord i impulsem en la mateixa direcció", afirmen veus del PSOE, mentre que des del PSC no es té cap dubte que la cimera servirà per aprovar un document d'impuls a la reforma de la Constitució. A més, els socialistes catalans afirmen que en la seva proposta no hi consta el dret a la secessió o la independència, i ni tan sols el dret a decidir perquè només parla de "consultes territorialitzades". Segons aquestes fonts del PSC, el que fa el document és apuntar que hi poden haver consultes territorials, però manté la competència de convocar-les a mans de l'Estat. L'objectiu, segons fonts del PSC, és que si hi ha una consulta sigui "legal i acordada".
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans
1 de juny de 2013, 12.59 h

Només hi ha dues posicions bàsiques:
- La que manté que Catalunya es una nació, mentre la seva població així ho expressi, i té "dret a decidir".
- La que creu que Catalunya no és una nació i que no té dret a deicidir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
sergi fletxa Sant Boi de Llobregat
30 de maig de 2013, 19.24 h

#4 Avui també s'ha pronunciat a favor de la consulta Jorge Vestringe, antic dirigent d'Alianza Popular. No és una qüestió de dretes o esquerres. És una qüestió de ser demòcrata de debò o de "boquilla". Per exemple, l'Alfonso Guerra, després de tants anys, encara es pensa que les votacions només cal fer-les quan interessa als de la seva corda i no quan ho demana el poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa barcelopna
30 de maig de 2013, 10.45 h

Celebro el pas, però cal quelcom més. Fer propostes
Les propostes espanyoles per a Catalunya són el fidel reflex del que creuen que som.
Des del juny del 2010 el Tribunal Constitucional és el braç armat de l’espanyolisme i si algú es creia que no suspendria la Declaració de Sobirania es perquè vol ser cec. Aniran més enllà i l’anul•laran, però la Declaració es feta i això si que ningú ho pot canviar. Seguim fent camí
Unes propostes que he volgut recollir en

http://jordic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Santi Vidal fletxa Barcelona
30 de maig de 2013, 07.13 h

És reconfortant veure que també hi ha demòcrates " a l'altra banda", i que, amb tota lógica, són d'esquerres. La dreta, aquí i allà, segueix encarcarada amb el seu lema de sempre : " si a mi em va bé, no cal canviar res".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
L.Mental fletxa LaNostraTerra
29 de maig de 2013, 23.43 h



Per qüestió d'antigues militàncies, m'al.legraria molt veure que ICV i IU adopten una actitud clarament sobiranista catalana, i a més que com a mínim ICV aconselli els seus militants i votants de votar a favor de la INDEPENDÈNCIA.

Seria absurd reconèixer l'opressió de classes i no voler veure l'opressió nacional. Els antics comunistes, a diferència dels socialistes, ho haurien d'entendre.

LLIBERTAT, INDEPENDÈNCIA... HI HA GAIRE DIFERÈNCIA???


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Som una colònia i no podem decidir fletxa Madrid ha de decidir per nosaltres, els impostos que hem de pagar, les lleis que podem aprovar, la llengua que hem d'estudiar, les beques que podem cobrar...
29 de maig de 2013, 22.29 h

http://www.youtube.com/watch?v=Orw1mZ_VvJw

"El cas de Catalunya és una injustícia social col·lectiva. No és l'explotació d'una classe social per una altra classe: és l'explotació d'un poble per un altre poble. L'obrer català és doblement explotat: ho és per l'amo d'ací i ho és per l'amo d'allà, l'estat espanyol que, a Catalunya, explota conjuntament obrers i amos. Així com hi ha classes explotadores i cla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de maig de 2013, 22.26 h

Be. Ja hem guanyat una cosa. RECONEIXEN QUE SON "A L'ALTRA BANDA".


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.