directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Lucena, fidel seguidor de Rajoy

El PSC prefereix una Catalunya espoliada i en mans de Rajoy que no pas una Catalunya lliure. Els catalanistes cada cop ho tenen més difícil al PSC.

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, s'ha mostrat d'acord amb les paraules d'aquest dissabte del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la cloenda de les Jornades del Cercle d'Economia, on afirmava que els estats "petits" no "compten res". Lucena, qui durant dos anys va presidir l'Agència Espacial Europea (ESA), sort que coneix Europa, ha advertit als independentistes que Catalunya tindria un pes "relatiu" quan entrés a la UE. Les declaracions de Lucena  semblen veritablement fetes des de l’espai i sense tocar de peus a terra,  segons ell "si nosaltres estiguéssim governant, la consulta probablement s'estaria negociant de veritat". Frases sense cap mena de credibilitat i que augmenten el desconcert a dins del PSC. Lucena encara no ha llegit aquest informe del Centre Català de Negocis.

Comparteix
   


Etiquetes
Maurici Lucena menteix igual que Rajoy

El portaveu socialista ha posat com a exemples el cas d'Escòcia, al Regne Unit, o la del Quebec, al Canadà, on no hi hagut protestes o "insults metafòrics", evitant d'aquesta manera l'enfrontament contra la seva corresponent administració central. Un model de comportament que considera que no segueixen el líder d'ERC, Oriol Junqueras, el portaveu del Govern, Francesc Homs, o el mateix president Mas. Del primer en critica la "radicalitat" i el fet de voler celebrar el referèndum pel dret a decidir "al preu que sigui". D'Artur Mas, Lucena valora que ara mateix es troba en un "carreró sense sortida", tant per els acords que CiU té amb ERC com per els sectors sobiranistes que hi ha a Convergència.

Duran l’eina perfecte del PSC per intentar acabar amb Mas i Junqueras

Enfront d'això, Lucena ha fet menció d'un tercer polític: el líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, del qui destaca la seva "sagacitat" i les seves dots "d'estadista". "Té la sagacitat suficient de veure que un tema delicat s'ha de tractar de manera tranquil·la i dialogant, ha analitzat el portaveu dels socialistes catalans. " Ni Junqueras ni a Mas els qualificaria d'estadistes", ha afegit.

Lucena, l’estadista que portarà el PSC a la gloria

Sobre una de les declaracions més destacades del cap de setmana, les de Rajoy assenyalant que els estats "petits" tenen poc pes a Europa, Lucena ha dit estar "bastant d'acord". En al·lusió als seus dos anys presidint l'Agència Espacial Europea (ESA), el dirigent socialista constata que el president del govern espanyol té una mica de raó. "Els independentistes han d'assumir que quan entrem de nou a la UE tindrem un pes relatiu", ha comentat.

Lucena amaga que Dinamarca, Holanda o fins i tot Luxemburg tenen més força que Espanya

Ha posat com a exemples Dinamarca i Holanda, països importants però que "pesaven molt poc a l'hora de prendre decisions importants", on finalment eren decisives les postures de França, Regne Unit o Alemanya. "Gestionaven (Dinamarca i Holanda) molt bé el seu pes relatiu, perquè portaven molts anys, però el seu criteri no era decisiu", ha afegit.

Rajoy, el nou ídol de Lucena i el seu PSC

En clau econòmica i encara en referència al discurs de cloenda de Rajoy aquest dissabte en les jornades del Cercle d'Economia, celebrades a Sitges, Lucena ha dit que "no va estar malament escoltar de Rajoy un missatge optimista". "Potser el pitjor del pitjor ha passat", ha valorat sobre la crisi. "Però hem de dir clarament que la situació és extraordinàriament fràgil", ha advertit, mostrant la seva preocupació sobre qüestions com la capitalització de bancs.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Toni fletxa Ripoll
3 de juny de 2013, 23.55 h

El que no entenc és que encara hi hagin catalanistes en el psoe de Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans.
3 de juny de 2013, 19.31 h

Lucena: " ha advertit als independentistes que Catalunya tindria un pes "relatiu" quan entrés a la UE."
Estic convençut que amb Espanya, Catalunya tindria un pes absolut a Europa. Un pes d'absolutament "zero".


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Ferran fletxa Matro
3 de juny de 2013, 12.24 h

#19

Si hubieses vivido en la valencia antes de la muerte del dictador y en la ¿democratica?, conocerias la verdad de estas gentes, antes no les gustaba madrid que compraba sus playas y los hacian de menos, donde hablar "valenciano" era de "terros", y donde los Catalanes eran bien mirados por la afinidad cultural que nos une,

En democracia, se les innoculo el odio al Catalan, para poder mantener el estatus de bunquer Barraqueta, donde la derecha campa a sus anchas, la ultraderecha destroza ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
pasbort fletxa Vila-real
3 de juny de 2013, 10.41 h

Tinc que tornar a apegar lo d´avui? ja està bé no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Raimon fletxa Barcelona
3 de juny de 2013, 09.12 h

#19 Molt bé. La diferència és que en un cas la cosa és veritat -l'Estat Espanyol imposa, ja que és un estat, i es creu amb la potestat d'anul·lar, modificar i alterar competències autonòmiques- i l'altra és falsa, fruit d'una palla mental d'alguns -Catalunya, ni que tant ho volgués com aquests personatges professen- no imposa res als valencians, car no en té la menor potestat. Així que el que pot molestar a alguns valencians són opinions que venen de Catalunya, igual que a mi em po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
3 de juny de 2013, 01.18 h

Crec que el poble català finalment ho a vist del tot. Espanya vol destruir-nos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
3 de juny de 2013, 00.09 h


Avui he pogut parlar amb uns quants seguidors del Vila-real, de pas per Barcelona pel partit contra el Barça B. No us imagineu l'afecte que us tenen els de La Plana i els de la Comunitat Valenciana als nazionalistes. Per a ells sou imperialistes, imposeu la vostra llengua sobre la seva, els teniu odi, ignoreu la seva identitat .. etc. Us sonen tots aquests retrets?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
2 de juny de 2013, 23.59 h


#12 Mai entendré als nazionalistes, prefereixen estar units a una nació com França que ignora Catalunya, que ni tan sols el català és llengua oficial i que tot lo català els importa una rave, és possible que sigueu masoquistes i us vagi la mà dura, com la francesa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Synera fletxa Barcelona
2 de juny de 2013, 23.21 h

#16 Espanya ésuna trampa, un engany, un expoli, una excise per fer desapareixer a CAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
2 de juny de 2013, 23.10 h

https://twitter.com/Colonos_Cs

Una consulta democrática "ataca la convivencia". Expoliar cada año 16.000 millones de euros a los catalanes, no. #MejorHundidos

PPSOE-C's-PxC-UPyD de las JONS todo por la piara!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.