directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Comencen les Festes de la Mercè de Barcelona

Una festa amb més de 450 actes i 150 concerts gratuïts

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Nena Daconte, Ojos de Brujo, Gertrudis o el veterà Peret són alguns dels artistes que dormen el cartell dels 150 concerts gratuïts que ofereix la Mercè 2007. La festa d'enguany comptarà amb 450 actes per a nens i grans. El pregó d'aquesta edició del 2007 anirà càrrec de l'oceanògrafa Josefina Castellví. Almenys, aquest any el pregó serà en català, no com l'any passat. De totes maneres la Mercè 2007 ja té altre cop punt de discòrdia política. La Lliga per la laïcitat ha demanat que cap formació política acudeixi a la missa de la Mercè.
mercè
Comparteix
   


Etiquetes
El pregó de l'oceanògrafa Josefina Castellví serà demà el tret de sortida de les festes de la Mercè de Barcelona, que del 21 al 24 de setembre oferirà un programa amb 600 activitats, 150 d'elles actuacions musicals, incloses les del Festival BAM, que arriba a la seva 15ª edició.

Les paraules de Castellví, responsable de la Base Antàrtica de l'Estat espanyol a l'Antàrtida (lògicament), seran el pròleg seriós d'unes jornades festives en les quals l'ajuntament ha apostat per la descentralització dels escenaris, però que tindran en l'entorn del Port Vell i del recinte del Fórum, els seus principals espais. Entre les actuacions previstes durant aquests dies es troben les del veterà Peret, la irlandesa Andrea Corr, Los Ronaldos, Celtas Cortos o els britànics Travis i, ja dintre del cartell del BAM, Gertrudis, L'inquilí comunista, Los Manolos, Mazoni, El chico con la espina en un costado, Sidonie o 7 Notas, 7 colores, entre uns altres.

Si l'any passat les festes de La Mercè van estar marcades en el seu inici per la polèmica sorgida entorn al pregó de l'escriptora andalusa Elvira Bufó, que va oferir el seu discurs en castellà, per a "disgust" del grup de ERC, en aquesta edició ha estat la petició de la Lliga pel laïcisme perquè la corporació no acudeixi a la missa de la Mercè, la qual ha generat certa discòrdia. Només el grup de ICV-EUiA, que encapçala la ecosocialista Imma Mayol, ha anunciat que no assistirà, mentre que la resta, uns apel·lant a la tradició (PSC i ERC), i altres a les seves creences (CIU i PP) han avançat que aniran a la cerimònia religiosa del dia 24 a la basílica de la Mercè.

Noves mesures de seguretat

Les festes comencen amb mesures de seguretat renovades pel que fa al recinte del Fòrum, on l'any passat hi va haver desenes de ferits per la gran aglomeració de persones durant un concert d'El Canto del Loco. S'hi ha instal·lat una tanca de 300 metres de llarg, i les portes es desplacen sobre guies. El dispositiu servirà sobretot per controlar l'accés a l'espai quan s'hi fan actuacions. El sistema de seguretat del Fòrum es completa amb càmeres de videovigilància i amb megafonia per a casos d'emergència.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.