directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Toni Albà veu normal que els troglodites del PP pensin que el valencià és iber

“ Es normal que ustedes, como trogloditas que son, crean que el valencià es ibero. Han oido hablar de una ciencia llamada filologia?” ha piulat Albà

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El PP ha presentat una proposició no de llei d'especial urgència a Les Corts Valencianes instant a que el govern valencià s'adreci a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) perquè aquesta reconegui al diccionari que el valencià és una llengua pròpia diferenciada de la llengua catalana. La proposició està escrita amb termes poc normatius i propis de les entitats que defensen el secessionisme lingüístic com "ab", "llenguage", "aixina", "periodos", "bolletí" o "llingüistes", entre altres. Al text, el PP assenyala que el valencià parteix de la prehistòria, al segle VI abans de Crist i quan ha arribat fins a l'actualitat després de les aportacions de fenicis, grecs i llatins. La resposta d’Albà s’adequa, i molt, al nivell de la proposta del PP.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Segons l'exposició de motius, signada pel síndic del grup popular a Les Corts Valencianes, Jorge Bellver "en la cultura ibèrica trobem els valencians el germen de la nostra actua, plasmada de manera fefaent en els documents arqueològics que es van descobrint: festes, costums, folclores, economia, religió, societat i llengua". I continua assenyalant que "la parla dels valencians, que part sense dubte de les més profunda prehistòria, s'escriu ya des del segle VI abans de Crist ab el llenguage ibèric i, després de les aportacions successives a partir de les fenícies, gregues i llatines, ha arribat als nostres dies en la forma en que la coneixem".

El text continua exposant que "després del cultiu posterior durant un poc més de siscents anys" el valencià ha aconseguit una identitat pròpia "de tal manera que els valencians tenim tot el dret del món a denominar-la i regular-la com considerem convenient, tal com han reconegut i reconeixen els més reputat i independents filòlecs i llingüístes".

La proposició no de llei indica que l'Estatut d'autonomia reconeix que el valencià és la llengua pròpia del territori i assenyala que la RAE inclou des del 1970 la definició del valencià com una llengua varietat de la llengua catalana, tot i que l'any 1959 definia ale valencià com "llengua parlada en la major part de l'antic Regne de València".

Per aquest motiu, el PP proposa que Les Corts Valencianes insten al Consell a adreçar-se a la RAE per sol·licitat que en virtut dels acords de l'any 1959 de l'Estatut valencià "reconega al valencià la seua categoria de llengua o idioma propi dels valencians que es parla en la major part de la Comunitat Valenciana i aixina ho faça constar en la pròxima edició del Diccionari".
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
Josep Blesa fletxa València
22 de juny de 2013, 00.00 h

Ho diré sols una sola vegada en iber modern, en andorrà, el alguerès, en menorquí, en poblasegurès, en fragatí i en LAPAO, i e "plaça-redonés" que és el parlar NO-CATALÀ del meu barri a la ciutat de València, Toni Albà:

Realment Déu inaugurà lo món pensant en valencià. Mai-català. I la primera prova filmada i gravada fou quan Adam guaità Eva i li digué: "Xe, tia bona, vine ací que et pegaré una "sacsadeta" baix d'aquesta palmereta..."


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Jordi fletxa CATALUNYA
21 de juny de 2013, 22.30 h

#39 És un honor que m'anomenis Jueu i Català,santi-cagalló,la gallineta setmesona del Tomelloso,quantes vegades sota altres noms has reptat a d'altres i no has aparegut?reptaves coma a josep maria capdevila,roser fort(em fa gràcia recosdar que deies:"queda amb mi si vols veure una dona de debó"),pere puig,santi de mataró,oscar crusat,joel de vinaroz..Jutjes als demés pel seu origen i et dediques a posar professions a les mares dels que escriuen aqui,si el psiquiatra que et tracta fos bo ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Lluís Mur fletxa Tortosa, Tarragona, ESPANYA
21 de juny de 2013, 19.16 h

#36 Si hijo de la gran puta, pero no hay manera de que quedes conmigo en persona, siempre insultas escondido detrás del ordenador, como un buen cagado catalanista, la peor mierda junto con los judios del planeta tierra. Mercaderes, puñaleros por la espalda y gentuza sin honor.

Ahora tú teniendo sangre charnega y que te hagas pasar por un cerdo de ese calibre con calcetín rojo en la cabeza y alpargatas, es para cogerte y colgarte en el palo mayor, imbécil....

Queda conmigo si tienes coj... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
LL.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans.
21 de juny de 2013, 17.52 h

"després del cultiu posterior durant un poc més de siscents anys" el valencià ha aconseguit una identitat pròpia ". Aquest¡ POC MÉS DE SISCENTS ANYS deu fer referència a la conquesta de valència pel Rei JAUME I. No sabria entendre el concepte de valencià sense que JAUME I hagués creat el Regne de València. Per altre part si "la parla dels valencians, que part sense dubte de les més profunda prehistòria, s'escriu ya des del segle VI abans de Crist ab el llenguage ibèric" suposo q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Lluis C fletxa Banyoles
21 de juny de 2013, 12.01 h

El més curiós de tot, és que aquests impresentables peperos (ignorants per naturalesa), que defensen aquesta absurditat, parlen NOMÉS en espanyol...!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de juny de 2013, 22.21 h

#34 santi-cagalló el neanderthal del blog!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
P.Unxó fletxa ((*(( PAÏSOS CATALANS LLIURES I INDEPENDENTS ))*))
20 de juny de 2013, 19.30 h




#34 LUISO (anagrama d' ILUSO) MURO : pitjor TU, que estás com un llum ... ...APAGAT !!!!!!!!!!!

huah huAH HUAH HHUUAAHH HHUUUAAAHH HHHHUUUUAAAAHHHUUUAAAHHH!!!!!

huah huAH HUAH HHUUAAHH HHUUUAAAHH HHHHUUUUAAAAHHHUUUAAAHHH!!!!!

(com me la xalo !!!! em tronxooooo!!!)



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Lluís Mur fletxa Tortosa, Tarragona, ESPANYA
20 de juny de 2013, 18.58 h

Ostia !!!, este tío se atreve a llamar troglodita a los demás???. Ufff, o está mal de la cabeza (que es eso lo que le pasa, que está "com un llum" ), o es un retorcido y malvado hipócrita de mierda. No hay otra.

Que asco de personaje !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Ll. B. fletxa Vallès Oriental. Paísos Catalans.
20 de juny de 2013, 18.31 h

"la parla dels valencians, que part sense dubte de les més profunda prehistòria, s'escriu ya des del segle VI abans de Crist ab el llenguage ibèric i, després de les aportacions successives a partir de les fenícies, gregues i llatines, ha arribat als nostres dies en la forma en que la coneixem". SUPOSO QUE EL QUE ESTIC LLEGINT ES VALENCIÀ, PER QUE JO PENSAVA QUE ERA CATALÀ. ESTA BÉ SABER QUE AQUESTA LLENGUA "s'escriu ya des del segle VI abans de Crist ab el llenguage ibèric", però es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
20 de juny de 2013, 16.28 h

eapañol idioma que los asnos, aznares,tejeros y zapateroa hablaban en tiempos de Adan, eva i el pederasta rouco


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.