directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ANC: l'11S2013 "guardeu-vos un lloc a la història”

L'Assemblea Nacional Catalana vol que la cadena humana de l'11S2013 esdevingui l'avantsala de la independència

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

L'ANC ha presentat aquest dimecres la 'Via Catalana per la Independència', la cadena humana que unirà La Jonquera i Alcanar el proper Onze de Setembre per reivindicar la independència de Catalunya. 400 km de recorregut de punta a punta del Principat seguint l'eix Mediterrrani en la mobilització hereva de la gran manifestació de la passada Diada. Passarà per la N-II i la N-340, que quedaran tallades al trànsit, al llarg de 86 municipis catalans. El moment clau de la reivindicació se situarà en les simbòliques 17h14'. "Guardeu-vos un lloc a la història. Podreu dir que vosaltres vau ser a la cadena humana que va aconseguir la independència del país", ha destacat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.
 
Unitat fermesa i convenciment
 
"Serà un símbol de la unitat del poble català. Tots agafats de les mans mostrarem la nostra unitat, fermesa, i convenciment que ben aviat serem un nou estat d'Europa", ha explicat Forcadell durant l'acte de presentació de la cadena humana que unirà per l'eix mediterrani la Catalunya Nord amb el País Valencià.

Un repte logístic i polític amb repercussions diplomàtiques

Forcadell ha reconegut que es tracta d'un repte logístic "molt important", ja que es canviarà la tradició de manifestar-se a Barcelona i seran els habitants de l'àrea metropolitana els que hauran de fer "un acte de país" i mobilitzar-se arreu del territori. La presidenta de l'ANC ha recordat la manifestació del passat Onze de Setembre com la manifestació "perfecte", en la que, a més de sumar-se milions de persones, es va canviar la consciència del país. Enguany, l'ANC ha volgut canviar de format per fer visible que tot el territori català està unit al mateix desig: la celebració d'una consulta que permeti a Catalunya assolir la independència.

Internacionalitzar Catalunya

"Amb la cadena humana volem internacionalitzar Catalunya", ha afirmat Forcadell abans de passar la paraula als representants de la Via Bàltica, la cadena humana que el 1989 va reivindicar la independència dels països bàltics (Estònia, Lituània i Letònia). Tal com han explicat Ülo Laanoja i Henn Karits aleshores es van donar la mà ciutadans dels tres països en un recorregut de 680 km. Només a Estònia la cadena va aplegar 150.000 persones al llarg de 215 km. Precisament l'experiència bàltica ha estat el mirall en què s'ha mirat l'ANC a l'hora d'organitzar els actes del proper Onze de Setembre. "Aquesta cadena deixarà una empremta molt forta en vosaltres i mostrarà a Europa la vostra voluntat d'autodeterminació", ha assegurat Laanoja.

Hi ha de ser tothom
 
Els organitzadors de la Via Catalana cap a la Independència no han xifrat públicament el nombre de persones que caldria per omplir tots els trams en què es dividirà la cadena humana. "Volem que vingui tothom que va participar en la manifestació del passat Onze de Setembre i encara més gent", ha destacat Forcadell, disposada a fer, si calgués, més d'una filera.

Tria el teu tram quan més aviat millor

En aspectes més logístics, els organitzadors de la cadena humana obriran a partir de la setmana que ve les inscripcions perquè la gent pugui començar a inscriure's en el tram que desitgi. A través de la pàgina web http://via.assemblea.cat es rebran les sol·licituds que es gestionaran per proximitat geogràfica.

De la Jonquera a Alcanar i més enllà

L'Onze de Setembre la cadena humana recorrerà 400 km al llarg de la N-II i la N-340, que quedaran tallades al trànsit durant diverses hores. L'elecció del recorregut no ha estat aleatòria. La Jonquera al nord i Alcanar al sud són les dues portes d'accés al Principat des de la resta de territoris dels Països Catalans. La via de la propera Diada mostrarà, segons l'ANC, la continuïtat "geogràfica, social i cultural", entre la Catalunya Nord, el Principal, el País Valencià i les Illes Balears, tot i que aquestes últimes no participaran de la continuïtat de la cadena humana.

En segon lloc, l'ANC creu que el recorregut escollit a través de la N-II i la N-340 mostra una zona que s'ha caracteritzat per les desinversions de l'Estat. Tant pel que fa al trànsit viari com al ferroviari si es té en compte també el corredor mediterrani, una de les infraestructures principals que s'ajornen indefinidament.

Implicar tothom

Per últim, s'ha volgut que el recorregut passés per les zones del cinturó metropolità, "zones en què probablement la gent votaria 'no' a la independència", perquè, segons ha explicat Forcadell, la intenció és "implicar a tothom" en un projecte que acabarà beneficiant a tots els ciutadans de Catalunya.

Una foto per la història

L'ANC contractarà 20 mitjans aeris per fotografiar i enregistrar imatges de la cadena humana i més de 80 fotògrafs faran, des de terra, la fotografia més gran del món, en la que intentaran cobrir els diferents trams per muntar digitalment una única fotografia que enllaci tot el recorregut i en què es puguin veure totes les persones que participin en la mobilització.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
pasbort fletxa Vila-real
1 de setembre de 2013, 10.35 h

ABERRANT
Que per voluntat popular jo continue èssent PLEBEI=ESCLAU l´única diferència es que ara no ens MATEN a FUETADES sino de FAM i PENALITATS!!,i el més ABERRANT de TOT es, que son els PROPIS PLEBEIS=ESCLAUS els que NO, NO, NO volen que canvie RES de RES; que TOT, TOT, TOT continue igual...gràcies, moltes gràcies a TOTS els que haveu volgit que JO MORI en l´ESCLAVITUT!!, NO, NO, NO voré la LLIBERTAT ni la INDEPENDENCIA ni el SOCIALISME (aquests SOCIOLISTOS) es van apuntar també a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
20 d'agost de 2013, 12.42 h

La meva dona i jo volem participar a la cadena el proper dia 11/ 09 /2013 lo mes proxim al domicili.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
mario fletxa barna
15 de juliol de 2013, 09.43 h

#12 Caram N... quina visió de futur més clara i contundent, els comentaristes no ens podiem perdre les teves opinions. De debò t'informes com és degut? et falten molts coneixements per entrar al debat. Au! informa't bé i posa't a la fila però sense dir rucades, ja hi ha massa gent en aquest capítol que ho està fent i molt bé, fes-ho i després opines, sinó, no cal que t'hi posis, vas molt i molt endarrerit. Posa't a caminar però amb coneixement de causa i coherència humana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Pepa fletxa 08013-BARCELONA
14 de juliol de 2013, 10.28 h

Aniré a fer la Cadena Catalana on calgui, però per triar tram em cal saber on hi ha transport públic (tren, preferentment)...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
LL.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans.
21 de juny de 2013, 17.39 h

#27 Penso que una bona alternativa, abans de saber la ruta triada, podria ser l'AUTOPISTA. ---------------> Hem responc a mi mateix per a deixar clar que el recorregut propossat per la N-2 i la N340 el trobo molt més adient que el que jo havia pensat. Per la sencilla raó que passarà per dins dels pobles o en el seu defecte molt a prop. Per tant la gent d'aquests municipis propers gairebé no els caldrà desplaçar-se.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Està previst fletxa Badalona
21 de juny de 2013, 09.54 h

#28 T'hauràs d'inscriure a https://via.assemblea.cat/inscripcions.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
L.Mental fletxa ((*(( PAÏSOS CATALANS LLIURES I INDEPENDENTS ))*)) https://via.assemblea.cat/inscripcions.html
20 de juny de 2013, 19.57 h






Ja sé que cal tenir paciència, però ja estic esperant que ens puguem inscriure.

De moment encara no es pot, però ben aviat s'obriran les inscripcions a :

https://via.assemblea.cat/inscripcions.html





Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans.
20 de juny de 2013, 17.59 h

Pel que fa a l'aspecte organitzatiu, per la seva novetat, requereix una gran atenció.
Per una part està bé que, per una vegada, els de Barcelona ciutat tinguin que desplaçar-se més enllà del seu municipi. Però cal preveure a on han d'anar tota aquesta gent. Si la gent es desplaça pel seu compte pot ser un caos. I un cop desplaçat, hi hauria problemes de temps, motivació i conneixement de cap a on anar. Per tant seria interessant que hi hagués certa planificació. Es podria fer una ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Ll.B. fletxa Vallès Oriental. Països Catalans.
20 de juny de 2013, 17.48 h

Penso que una bona alternativa, abans de saber la ruta triada, podria ser l'AUTOPISTA. De fet compliria els mateixos continguts simbòlics.
- Enllaçaria la Catalunya Nord amb el País València, amb la possible projecció fins al final d'ambdòs països, abarcant territorialment tota la nostra nació.
- A l'aspecte territorial anterior, afegiriem l'aspecte econòmic que simbolitzen les autopistes de peatges. Es a dir els catalans paguem els nostres impostos per obtenir infraestructures i serv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Madre de arYAGOneses fletxa Burdel onde trebajo
20 de juny de 2013, 17.04 h



#25 Puèèèè... anda, resalao, as tu un güen comentario hy te dejo eschiar un porbo grati...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.